Po prawej stronie, pod "wyślij wiadomość" i "zaczepką". Zrezygnowali za to (jak dla mnie na niekorzyść) z pokazywania wspólnych "lubię". Wcześniej były wyświetlane wszystkie, teraz tylko trzy losowe.
Zamiast się bawić w zmiany profilowe, to by poprawili polską wersję językową, bo aż mnie skręca jak patrzę na te wszystkie: urodziny - 2 grudzień, 15 maj czy teraz nieszczęsne tłumaczenie typu: zdjęcie Paulina's Iksińska czy komentarz on tablica... No litości, albo niech będzie anglojęzyczna wersja, albo polska poprawna.
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Jak dla mnie wygląda zdecydowanie gorzej, niektóre elementy zniknęły (opis o sobie chociażby), inne informacje są słabiej widoczne, a za to nie wiadomo po cholerę powiększyli obrazki-miniatury znajomych (i mają zdecydowanie gorszy układ do tego, nie w prostokącie tylko w pionie i przez to ciągnie się ta lista w dół) i miniatury rzeczy, które się lubi (wcześniej były tylko tytuły - teraz są obrazki), co według mnie działa zdecydowanie na niekorzyść jak chodzi o estetykę i szybkość znalezienia czegoś.
A czy ułatwia nawigację, to nie wiem, bo ja sobie tego nie włączyłam, ale sądząc po znajomych, którzy się na to przerzucili a następnego dnia przyłączyli się do grup typu precz z nowym profilem, to chyba nie za bardzo.
Zgadzam się z tym
______________________________________________________ Co ma być to będzie a jak już będzie to trzeba się z tym zmierzyć.
tak naprawdę portale społecznościowe dla mnie mają tylko jedną zaletę - możliwość odnalezienia ludzi, których bardzo długo się szukało. Ale oczywiście ci nie zawsze się odnajdują.
FB i inne, są często wykorzystywane przez ludzi do "śledzenia" innych - oczywiście to może skrajność, ale ostatnio dostałam "ostrzeżenie" od pewnej dziewczyny, żebym mówiąc lapidarnie "odczepiła się" od jej chłopaka. Nota bene, to był tylko mój kolega i w życiu nie pomyślałabym o odbijaniu jakiegokolwiek narzeczonego. Jak widać niektórzy są bardziej niż tylko "przewrażliwieni".
To całe rozsyłanie spamu odnośnie gierek, w które grają "Twoi znajomi" też robi się uciążliwe... Ale przecież nie musiałeś zakładać konta.
Interfejs mi się podoba, jest przejrzysty i prosty w obsłudze. No i legendarne "lubię to!" też lubię.
______________________________________________________ taste my thoughts
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2011-02-16, 22:18
Na facebooku teraz zmieniło się wyświetlanie zdjęć. Szkoda...
Hytysz się pojawił i od razu wszystko się popsuło.
A tak poważnie, to ja nie wiem, ale nieważne co by ten fejsbuk zmieniał, to ludzie i tak są niezadowoleni. Konserwatyści sami, czy co?
(to nie żadna wrzuta na miglu149, tylko taka ogólna "refleksja")
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2011-02-17, 13:16
Tak. Nie ma sensu niektórych rzeczy zmieniać na siłę, skoro są dobre. Niecały rok temu chyba zmienili wygląd ogólny. To mi się podobało, ale nowy wygląd profili już nie był dobrym posunięciem, bo stary był prostszy do ogarnięcia i najbardziej potrzebne rzeczy były na wierzchu. Tak samo nie podoba mi się nowy sposób wyświetlania zdjęć. Niepotrzebnie "wyjęli" to ze strony (nie lubię, kiedy strona ma warstwy ).
To chyba powszechnie znana prawda, że ludzie nie lubią zmian i jak się do czegoś przyzwyczają, to im się to podoba. Zanim się wszyscy przyzwyczają do nowej galerii minie trochę czasu, więc czy to naprawdę jest potrzebne?
A tak poważnie, to ja nie wiem, ale nieważne co by ten fejsbuk zmieniał, to ludzie i tak są niezadowoleni. Konserwatyści sami, czy co?
dokładnie. jak ja nienawidzę zmian. jasne, szybko się przyzwyczajam, ale po co mam się ciagle od nowa do czegoś przyzwyczajać? sama jestem zbyt leniwa na zmienianie czegokolwiek (fryzura, szablon na blogu, dieta) i kompletnie nie rozumiem po co inni sobie roboty dodają jak jest dobrze ;]
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).