Imię: Asia
Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-12-23, 09:26
jeżeli ktoś piszę lewą, to najwidoczniej tak powinno być. ponoć to całe zmuszanie nie było dobre dla półkul mózgowych. mieszało się i często kończyło problemami z przyswajaniem wiedzy. kiedyś mądry dokument o tym oglądałam i powiem szczerze, że byłam zszokowana.
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-12-23, 10:04
To jest tak samo jak z homoseksualistami... To, że jest ich mniej od hetero nie znaczy, że są w jakiś sposób gorsi... Tak samo z leworęcznymi - to, że jest ich znacznie mniej niż praworęcznych wcale nie oznacza, że są gorsi czy bardziej tępi. To tylko lewa ręka i nie ma co z tego problemu robić. No bo z czego niby Jeszcze nie spotkałam się z przypadkiem, żeby osoba leworęczna była w jakiś sposób głupsza od reszty...
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof
Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-12-23, 13:03
rashell napisał/a:
To jest tak samo jak z homoseksualistami... To, że jest ich mniej od hetero nie znaczy, że są w jakiś sposób gorsi... Tak samo z leworęcznymi - to, że jest ich znacznie mniej niż praworęcznych wcale nie oznacza, że są gorsi czy bardziej tępi.
Taki dziwny stosunek do leworęcznych pewnie wywodzi się jeszcze z jakiś przesadów, bo wiedzie lewa strona jest bardziej grzeszna i bardziej brudna od tej prawej (nie do dosłownie brudna).
Imię: Asia
Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-12-23, 19:03
słyszałam też teorię, że osoby leworęczne, kiedy jeszcze były płodem, to były 'bratem/siostrą' płodu praworęcznego, który został wchłonięty. dawno to słyszałam i było to poparte dowodami, ale w tym momencie jestem w stanie tylko rzucić hasło bo już nie pamiętam o co chodziło dokładnie.
pogooglowałam sobie trochę i znalazłam ciekawą stronę: http://www.leworecznosc.pl
czyżby istniała jakaś leworęczna społeczność w sieci?
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).