z domowych sposobów na włosy stosuję olejek rycynowy +żółtko i trochę miodu. nakładam na kilka godzin - kuracja wzmacniająca
Pozdr
do tego przepisu ja dodaję jeszcze sok z cytryny, a do suchych włosów świetny jest olejek kokosowy (ale naturalny), wciera się go we włosy przed myciem na kilka godzin - extra do włosów zniszczonych słońcem
Oprócz olejowania z domowych sposobów laminuję włosy żelatyną.
Z niedomowych - mycie szamponami bez SLS/SLES, po każdym myciu odżywka, a raz w tygodniu maska - na zmianę nawilżająca i proteinowa. Do tego odżywka bez spłukiwania i serum na końcówki. Bez suszenia, prostowania, kręcenia i innych wymagających ciepła zabiegów
Na końcu najważniejsze - odpowiednia dieta! Dużo NNKT, owoców i warzyw.
MAm wrażenie, że od jakiegoś czasu strasznie łamią mi się włosy. Są wszędzie!! Może to przez szampon... Fryzjerka kazała mi używać maski na włosy nawilżającej.. łamią się jeszcze bardziej. Ktoś używał Dove i miał podobny problem?
ja stosuje szampony bez slsow, parabenów, olei mineralnych, fatlanów, glikoli ze strony bioarp, do tego ostatnie płukanie w letniej wodzie z dodatkiem octu jabłkowego lub cytrynowego- włosy miękkie, lśniące, łatwiej się rozczesują
ja jeszcze na szampon idealny nie trafiłam:) natomiast na maske idealną owszem. Od kilku lat używam i moje włosy po niej są w świetnej kondycji - Maska Mila
a ja Wam polecam olejowanie włosów olejami indyjskiemi ( i nie tylko) na blogu wszystko dokładnie opisałam
Dokładnie. Olejowanie bardzo wzmacnia włosy, poprawia ich kondycję i nadaje blasku. Ważne jest aby odnaleźć olej, który nasze włosy lubią. Bo np. włosy wysokoporowate nie polubią oleju kokosowego, które włosy o niższej porowatości będą uwielbiać.
Warto o tym poczytać i posprawdzać jakie oleje nasze włosy lubią - regularne nakładanie naprawdę daje efekty
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).