Działam na youtube i na facebooku, zarówno kanał jak i strona są poświęcone tematyce skojarzonej z historią. Bloga założyłem w celu zebrania wszystkich moich publikacji z tej dziedziny w jednym miejscu, żeby nie wprowadzać bałaganu na stronie i rozgraniczyć wszystko w miarę sensownie. Próbowałem pisać na sadisticu, ale tamtejsza administracja stwarza więcej problemów niż trojan w systemie, dlatego blog ostatecznie wydał mi się najlepszym pomysłem.
______________________________________________________ ,Studiowanie historii przygotowuje raczej do rozumienia teraźniejszości, niż do uciekania od niej w zamierzchłą przeszłość. " ~/Elizabeth Kostova
Mój pierwszy blog założyłam jeszcze w podstawówce, bo tak była wtedy moda. ;) Przechodziłam dłuuugo transformację - od blogów gdzie najważniejsze były "komcie", przez blogi graficzne, dzięki czemu umiem korzystać całkiem dobrze z Photoshopa, co teraz mi się przydaje na moim kierunku ( organizacja reklamy ), aż w końcu blog typu pamiętnik, który prowadzę do dzisiaj o pięciu lat. ;) Teraz jest on czystą przyjemnością i miłą odskocznią + nie mówiąc o tym, że dzięki blogowi poznaję mnóstwo wspaniałych osób, dzięki jednemu z moich pierwszych blogów zdobyłam dwie przyjaciółki, z którymi kontakt mam do dzisiaj, od prawie 8 lat ♡
Z kilku powodów:
- chcę zachować kontakt z językiem polskim (mieszkam w dość egzotycznym kraju),
- nie lubię się powtarzać w prywatnych mailach do bliskich, więc gdy jestem pytana o to, co u mnie słychać, odsyłam do bloga, a w wiadomości dopisuję coś specjalnie dla danej osoby,
- aktualny kraj zamieszkania zaskoczył mnie pod wieloma względami, więc uznałam, że dobrze będzie rzucić trochę więcej światła na pewne kwestie, aby zaoszczędzić szoku innym nowym emigrantom.
Bo bardzo lubię pisać, bo w sieci mogę kompletnie obnażyć swoje myśli, porządkując je tym samym, bo dzięki temu, że mam blog, mam szansę (wirtualnie, kto wie, może kiedyś w realu) nawiązać kontakt z wieloma fantastycznymi ludźmi. Każdy chyba chce być twórcą, każdy ma trochę przerośnięte ego i lubi pisać o sobie, fajnie mieć w sieci swój kawałek
Chciałem i nadal oczywiście chcę przybliżyć ludziskom tematykę whisky i wszystkiego co się z nią wiąże. Powiedzieć o tym, że nie tylko z colą, że rodzajów whisky jest kilka tysięcy, że jest to niekończąca się i fascynująca podróż po smakach i aromatach. Poza tym będzie to taka moja mini encyklopedia whisky, których już posmakowałem - opisy każdej spróbowanej butelki
______________________________________________________ lubiewhisky.pl - wszystko o whisky!
Zacząłem prowadzić bloga, ponieważ chciałem uciszyć potrzebę pisania dla innych. Lubię pisać i sprawia mi to dużą frajdę, więc pomyślałem "Dlaczego nie?". Poza tym każdy z nas ma potrzebę wygadania się.
Imię: Krzysztof
Dołączył/a: 09 Cze 2014 Posty: 30 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-06-20, 13:31
Właściwie chciałem pisać książki - ale dziś nie mają wzięcia. Wydawnictwa nie chcą wydawać nie sprawdzonych autorów. Wiele alternatyw nie pozostało. A więc blog. Zacząłem od kolarskiego, w planach drugi, zupełnie z innej bajki.
Pabiart Blogger.Klub
Dołączył/a: 26 Mar 2014 Posty: 30
Wysłany:
2014-06-21, 10:33
Ja zacząłem pisać bloga w wakacje, gdy trochę się nudziłem i postanowiłem rysować. Następnie założyłem o tym bloga, a pasja rysowania trwa do dzisiaj.
Kocham rysować i pokazywać swoje rysunki na blogu.
______________________________________________________ http://pabiart.blogspot.com/ Zapraszam na mojego bloga o rysowaniu!
Miałam 10 lat, dopiero dostałam internet i wkręciłam się w niego mocno. fora, czaty, serwisy... i blogi. Bardzo mi się to podobało, więc pisałam pomagało mi to wyładować swoje emocje i poczuć się lepiej.
Właściwie to zaczynam dopiero tworzyć bloga . Ale zaczęłam to robić z pasji do gotowania - po pierwsze chcę mieć miejsce, gdzie będą moje ulubione przepisy ze zdjęciami, komentarzami do nich a z drugiej strony chce się tym podzielić z innymi ludźmi.
Przyznam szczerze że na samym początku planowałem mieć włąsną stronę ale problem pijawił się gdy przyszło do jej tworzenia - słaba znajomości webmasterki , języków , a dostawcy w sieci którzy oferują strony internetowe za darmo nie mają zbyt dobrych ( jak dla mnie ) ofert nudneszablony dużo ograniczeń , reklamy itp wiec postanowiłem tymczasowo stronę zastąpić blogiem ( postawiłem na Bloggera ponieważ dla mnie ma wystarczająco funkcji które mnie zadowalają ) i muszę przyznać że jest git Udało mi sie połączyć pare funkcji typowych na stronkach a zarazem nadal jest to blog Przy okazji się doszkalam z Webmasterstwa , ucze sie praktycznie - staram się dużo grzebać w edycji szablonu , wtajemniczać sie w zasady działania Uczę się w ten sposób na błędach i cieszę z sukcesów Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).