Ja w ten sposób mogę wyrazić siebie, mogę pokazać to co tworzę, a jednocześnie mam nadzieję, że w ten sposób mogę komuś udzielić rady i pomóc. Uwielbiam prowadzić bloga i jestem tym zarażona całkowicie, chociaż ciągle się uczę, jestem zadowolona z tego co robię
Zaczęłam prowadzić bloga bo od dłuższego czasu zaczęło mi czegoś brakować w życiu. Wiem, że brzmi to pewnie komicznie, ale taka jest prawda. Wydaje mi się, że potrzebowałam miejsca gdzie będę dzieliła się z ludźmi moimi pomysłami, zainteresowaniami czy egzystencjalnymi wynurzeniami
Teraz takie miejsce mam i chociaż wyświetlania mojego bloga są naprawdę niewielkie (blog co dopiero powstał) to już zamieszczanie tam postów sprawia mi ogromną przyjemność Chyba o to chodzi, czyż nie?
Imię: Dawid
Wysłany:
2014-08-05, 17:53
Zacząłem pisać bloga, z jednego prostego powodu...
Nie ma, a jeżeli są, to na pewno bardzo mało, takich blogów jak mój.
Tzn. łączących w sobie naukę zarabiania i faktyczne tego efekty.
Jeżeli wpiszecie w google 'blog o zarabianiu pieniędzy' znajdziecie mnóstwo wyników, ale aby znaleźć blog, w którym ktoś pokazuje jak zarabia pieniądze samodzielnie wykorzystując każdą z opisanych metod, inwestując z kwotą 0 zł na koncie na sam start, pokazując konkretne wyniki, błędy i problemy jakie napotkał, trzeba się trochę natrudzić.
To właśnie skłoniło mnie do tego, aby zacząć pisać, stworzenie czegoś nowego, czegoś, co trudno znaleźć. W ten sposób połączyłem moją pasję inwestowania i zarabiania pieniędzy, z jednoczesną nauką innych osób, które chciałyby to wykorzystać w przyszłości.
Imię: Gosia
Wysłany:
2014-08-26, 15:20
Ja również zaczęłam pisać częściowo z nudy. Jestem osobą niepracującą, więc czasu mam troszkę w nadmiarze.
Jednak głównym motorem, który spowodował rozpoczęcie pisania bloga kulinarnego, była chęć usystematyzowania swoich zbiorów z przepisami. A troszkę tego jest...
Pierwszego bloga, kiedy miałam te 13 lat, zaczęłam prowadzić, bo wtedy wszystkie moje koleżanki z ulicy też miały swoje bLoGaSki, więc oczywiście, nie chciałam być gorsza. A poza tym, to było takie fajne, jak każda z nas opisywała jakieś totalne głupoty i sobie komentowałyśmy nawzajem, czułyśmy się wtedy takie WAŻNE .
Obecnego bloga założyłam trochę z nudów, a trochę z tęsknoty za dawnymi czasami, chyba. Po części czułam też jakąś taką chęć artystycznego wyżycia się .
Podobnie jak simonpol uwielbiałam od zawsze i uwielbiam nadal, pisać. Odkąd pamiętam, miałam twórczy niepokój, który musiałam przelewać, najpierw na kartkę, a po dłuuuugich latach właśnie na blog :- ) Jestem osobą tak kreatywną, że często nie mogę zasnąć z nadmiaru pomysłów :- D
Ba, mam już pomysł na 2 kolejne blogi, ale na razie....dam se na wstrzymanie.
Druga sprawa to … lubię dzielić się swoimi refleksjami, przyczyniać się do poprawiania ludziom nastroju i jakości ich życia, nawet w bardzo minimalny sposób : - )
Trzecia sprawa to taka, że z czasem (termin bliżej nieokreślony) chciałabym zarabiać w jakiś sposób, spełniać się, zarabiać po prostu na mojej pasji.
zawsze lubiłam pisać. jako dziecko pisałam pamiętniki, a odkąd udało mi się uzyskać połączenie z siecią zaczęłam cześć swojej twórczości wysyłać w cyberprzestrzeń. uwielbiam pisać, a świadomość że jeszcze ktoś może to przeczytać to już w ogóle super kiedyś marzyłam o napisaniu książki, ale teraz jak wszyscy piszą książki to jakoś zbladło to marzenie.
zawsze lubiłam pisać. jako dziecko pisałam pamiętniki, a odkąd udało mi się uzyskać połączenie z siecią zaczęłam cześć swojej twórczości wysyłać w cyberprzestrzeń. uwielbiam pisać, a świadomość że jeszcze ktoś może to przeczytać to już w ogóle super kiedyś marzyłam o napisaniu książki, ale teraz jak wszyscy piszą książki to jakoś zbladło to marzenie.
Ludzie pisali książki od zawsze! Gdyby w ten sposób myślał R.R.Martin czy choćby pani Rowling, nigdy by się nie wzbogacili na tym, w czym są dobrzy, a my byśmy nigdy nie przeczytali tych świetnych książek
Piwowarstwo domowe to dziedzina niszowa i po prostu boli mnie to, że tak wspaniałe zajęcie jest tak słabo rozpropagowane. Żyję w głębokim przekonaniu, że za pośrednictwem mojego bloga przekonam kilka osób do warzenia we własnym domu porządnego piwa i rozpropaguję zwyczaj pijania piw dobrych jako-takich
To jest dobre pytanie i zawsze kiedy ktoś zadaje mi to pytanie odpowiadam tak samo
To były czasy kiedy powinnam się uczyć do matury a wiadomo człowiek jak ma się uczyć robi sto innych rzeczy - wtedy pomyślałam, że pokażę ludziom swój sposób na modę czyli jak dobrze wyglądać ubierając się w sh oraz w rzeczy z bazarków i tak oto się zaczęło, najpierw robiłam zdjęcia telefonem bez twarzy później już odważyłam się na ujawnienie swojego wizerunku, mijały tygodnie, miesiące teraz już lata kiedy doszłam do tego etapu w którym jestem Blog dodał mi dużej pewności siebie !
______________________________________________________ Karolina z Mywholefashion www.likemywholefashion.pl szpilki, sukienki i spódnice czyli wszystko co lubi każda kobieta
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).