Obecnie "Diabeł ubiera się u Prady"- chyba znane większości
mkczytuje Blogger.Klub
Imię: Marta
Wysłany:
2014-08-01, 08:49
Właśnie o to chodzi, by znaleźć książki dla siebie, takie, które Nas zainteresują. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy czytają 10-tą biografię, a ten gatunek w ogóle im nie odpowiada. Zachwyciła Cię literatura faktu, kryminał czy fantastyka? Na początek sięgaj po podobne książki, jak się wciągniesz eksperymentuj. Tak zaraziłam czytaniem brata, przyjaciółkę i jej brata.
Ja osobiście czytuję namiętnie kryminał, thrillery/sensacje i fantastykę. Od czasu do czasu romanse i literaturę faktu, ale raczej o zbrodniach itp.
Nie jestem w stanie czytać literatury podróżniczej czy suchych biografii...sławni ludzie mnie nie interesują, a jeśli chodzi o literaturę podróżniczą to wolę zwiedzać niż o tym czytać;)
Osobiście lubię czytać książki o tematyce podróżniczej, jednak uwielbiam również twórczość Bogusława Wołoszańskiego - historia II Wojny Światowej, oraz Marcina Ciszewskiego - powieści militarne z serii co by było gdyby przenieść obecny sprzęt polskiej armii w czasy II Wojny Światowej.
Nie pogardzę również dobrą fantastyką w świecie D&D
Bardzo lubię książki detektywistyczne czyli ponad czasowy Sherlock Holmes, Hercules Poirot. Z polskich autorek to Chmielewska czy Zbigniew Nienacki i jego kultowa postać Pana Samochodzika - uwielbiam!. Oprócz tego przygodowe, obyczajowe, czasem fantastykę.
______________________________________________________ Zapraszam na bloga o japońskim zespole popowym:
www.morningmusumee.blogspot.com
Ja najczęściej czytam książki w tematyce okołoarabskiej/indyjskiej ale nie pogardzę też dla odmiany jakąś lekką kobiecą, wakacyjną literaturą. Lubię też Paulo Coelho
Najczęściej czytam fantastykę, ale też dużo klasyki, poezji i literatury faktu. Od niedawna zapoznaję się z szeroko rozumianą literaturą współczesną.
pit. Blogger.Klub
Dołączył/a: 18 Sie 2014 Posty: 6
Wysłany:
2014-08-20, 11:52
Kiedyś Karol May, później cała seria szpiegowska Ludluma. I nagły obrót o 180 stopni, by przeczytać "Tak sobię myślę" Jerzego Stuhra, "W krzywym zwierciadle" Macieja Stuhra. I wpadłem
Teraz zupełne inne podejście do literatury, zupełnie inne wymagania co do niej.
Ja czytam głównie kryminały, czasami coś z gatunku fantastyki (Mroczne Szaleństwo mało znana, ale dobra). W między czasie biografię lub po prostu powieści oparte na faktach.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).