Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 351
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Prezent dla kobiety
Alabastrova

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 7432

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-08-27, 15:50   Temat: Prezent dla kobiety

może za czymś takim bardziej się rozejrzyj? Proste klasyki, które założy do małej czarnej, na wesele do granatowej sukienki i na egzamin na uczelnie, na imieniny cioci i na spotkanie z przyjaciółkami. Uniwersalne, piękne i nieprzesadzone.

Ja preferuję takie. I Mój wstrzelił się w gust perfekcyjnie. Kupił mi dwa łańcuszki (dłuższy, krótszy), zawieszkę, bransoletkę i kolczyki, a po kilku miesiącach dostałam wyczekany pierścionek - byłam wniebowzięta :P weź przykład ;)

Htsz ma racje, te Twoje komplety są dla kobiet baaaaardzo w średnim wieku (teściowa, mama, ciocia, a nawet babcia). Dla młodej dziewczyny/kobiety odpadają. Możesz zaszaleć i kupić coś z kolorowymi kryształkami, ale ja stawiam na przezroczyste.
  Temat: Prezent dla kobiety
Alabastrova

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 7432

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-08-26, 13:46   Temat: Prezent dla kobiety
Mnie się podoba zupełnie inny rodzaj biżuterii, choć też srebro preferuję.
Sam powinieneś znać swoją kobietę na tyle wystarczająco by znać jej gust i marzenia :) Nasze podpowiedzi to trochę jakby wyręczanie Cię w Twoim obowiązku. Choć dobrze, że datę pamiętasz.
  Temat: Piercing
Alabastrova

Odpowiedzi: 83
Wyświetleń: 24664

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-08-22, 12:27   Temat: Piercing
Ja kiedyś chciałam mieć w brwi ale jak przeczytałam kilka wypowiedzi, że później może brew opaść to ja dziękuję ;) nie zrobiłam. Nie podobają mi się żadne kolczyki w obrębie twarzy. W uszach co kto lubi, sama mam dwie dziurki w lewym (chcialabym jeszcze ze dwie) i jedna w prawym. Podobały mi sie też kiedyś między piersiami ale teraz jak się zestarzałam to zdecydowanie odpada ;)
I jednego nie toleruję: jakichkolwiek kolczyków u mężczyzn - autentycznie mnie mdli jak widzę faceta z kolczykiem w uchu np albo w języku. FUJ.
Ogólnie wydaje mi się, że nadmierna liczba kolczyków szpeci, niż dodaje uroku.
  Temat: Lekcje informatyki w mojej szkole
Alabastrova

Odpowiedzi: 38
Wyświetleń: 27946

PostForum: Szkoła   Wysłany: 2012-08-16, 13:27   Temat: Lekcje informatyki w mojej szkole

Masz Rację napisał/a:

Ja natomiast kichałam na nauczycieli i razem z koleżanką bawiłyśmy się htmlem już od 2002roku, czyli miałyśmy po 12 lat i już wtedy miałyśmy swoje blogi, ja tworzyłam powoli swoją prostą stronę internetową na interii, potem jednak html porzuciłam i zaczęłam bawić się w tworzenie for internetowych :) ale to stare dzieje, aż miło wspomnieć :D

Ja miałam podobnie. Całe gimnazjum przesiedziałam na wordzie i exelu (paint też królował oraz czaty na onecie i interii ;D) ale w domu mając konto na Epulsie (pamięta ktoś?:P) uczyłam się robić swoje "prezentacje profilu" właśnie htmlowe oraz pierwsze blogi i szablony do niego. Później wybrałam własnie liceum informatyczne, a następnie studia o tym samym profilu i tam już miałam różne języki na co dzień. ;)
  Temat: Blogerzy i Vlogerzy w reklamach
Alabastrova

Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 15835

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2012-08-13, 18:18   Temat: Re: Blogerzy i Vlogerzy w reklamach

Htsz napisał/a:

Chcielibyście wziąć udział w reklamie? Co moglibyście reklamować?

Ja bardzo chętnie wystąpie w kampanii dawcy narządów, honorowego dawstwa krwi, pomocy dzieciom i potrzebującym np z powodu kataklizmów, kampanii propagującej równość pomiędzy niepełnosprawnymi a 'normalnymi' i inne tego typu piękne rzeczy. Za darmo.
  Temat: Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej?
Alabastrova

Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 72511

PostForum: Telefonia   Wysłany: 2012-08-13, 10:12   Temat: Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej?
Ja mam awersję do Nokii od zawsze więc tej marki u mnie nigdy nie znajdziecie. Pierwszym telefonem był Sony Ericsson i tej marce byłam wierna przez 8lat :)
zaczynałam od modelu T610 (miałam go chyba tylko 2lata, oddałam Go chyba bratu jak mnie pamięc nie myli - ten rozwalił go w ciągu miesiąca ;] mistrz!),
później był muzyczny walkman W800i (ten był przy mnie długo bo chyba ze 4 lata, fajny jak na tamte czasy ;) później oddałam go drugiemu bratu, a ten rozwalił też w okolicach 2-3miesięcy więc noł koment!),
ostatnio Xperia X2 (mega! wszyscy moi koledzy jarali się tym telefonem. mistrzowska klawiatura qwerty, 8mpx aparat, w połowie dotykowy... mmm! ideał! spadl mi kiedys ja wiem... z 2m? na płytki w kuchni i nie uwierzycie ale był cały chociaz schodzac po schodach do niego mialam już łzy w oczach bo myślałam że po telefonie, a nie ukrywam że do tanich nie należy bo dać 3lata temu 1500zł za telefon to było coś! :P ale niestety jego ekran dotykowy czasami sie zacinal i dostawalam białej gorączki, był okres że przeprosiłam się z naprawionym już wtedy W800i :P ),
a teraz mam iPhona 4 (jak narazie niezawodny ;) moglby miec tylko lepszy aparat bo nie ukrywam, że jest to dla mnie szalenie ważne ale w 4s już się poprawili więc jak tylko będzie mnie stać na 's' w końcówce to kupię z całą pewnością ;) zawsze marzyłam o jabłuszku i naraszcie marzenie się spełniło ;P).
W przyszłości pewnie pozostanę wierna już tej marce bo należę do bardzo lojalnych osób i tak jak Toshiba gości na moim biurku już w trzeciej odsłonie tak i telefony zostają przy mnie "Z tej samej rodzinki" :)
  Temat: Reinkarnacja-wierzysz?
Alabastrova

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 11623

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-08-11, 15:40   Temat: Reinkarnacja-wierzysz?
W książce Jana Van Helsinga "Ręce precz od tej książki!" czytałam o reinkarnacji i w sumie mogłabym się zgodzić z tym co tam zawarte.
Mam paniczny lęk przed tirami, samochodami z ciemnymi szybami i innymi tego typu sprawami. Ja się tego serio boję na potęgę. Bez powodu bo nigdy nie miałam stłuczki, nigdy nie widziałam wypadku samochodowego, nic z tych rzeczy. Helsing w swojej książce opisuje to jako wspomnienie z poprzedniego życia. Podobnie jak definiuje swoją teorię na temat ludzi niepełnosprawnych. Jeżeli nie jest ona genetyczna to jest możliwe, że w poprzednim wcieleniu osoba bez nogi czy ręki własnie tę kończynę odrąbała swojej ofierze.

Nie wierzę natomiast w reinkarnację człowieka w zwierze i odwrotnie.

Inną teorią nie wiem czy ją przeczytałam czy to samo się we mnie zrodziło... Człowiek rodzi się tyle razy ile wymaga tego oczyszczenie jego duszy. Ja wierząca nie jestem ale wierzę w to, że człowiek posiada duszę. Dążymy do ideału, do bycia najbardziej 'wspaniałą' cząstką tego świata, każde nasze wcielenie jest krokiem naprzód by ten ideał osiągnąć.
Sądząc po moim zachowaniu w obecnym życiu tych wciele jeszcze mi trooooche zostało ;)
  Temat: Jakie książki czytasz ?
Alabastrova

Odpowiedzi: 413
Wyświetleń: 104683

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2012-08-11, 15:33   Temat: Jakie książki czytasz ?

mllekatherine napisał/a:

wszystko, co obraca się w tematyce wampirów, nieumarłych, aniołów, demonów i innych nadprzyrodzonych stworzeń. swoją drogą, właśnie skojarzyłam, że nigdy nie widziałam jeszcze żadnej książki o apokalipsie zombie...

"Angelologia" o Aniołach ;) mnie sie podobała :D
  Temat: [pomoc] pierwsze kroki w fotografii
Alabastrova

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 6385

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2012-08-09, 14:56   Temat: [pomoc] pierwsze kroki w fotografii
ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Najlepsze jest samodzielne dochodzenie do odpowienich ustawień, trybów które przybliżają nas do 'zdjęcia idealnego' :) żadne kursy i książki tego nie zrobią za Ciebie ;) chociaz wiadomo że można się na nich oprzeć, ale twierdzisz że podstawy masz więc nie powinno być tak źle ;) Zaciągaj przed obiektyw znajomych na sesje portretowe, zabieraj dziewczynę / żonę na wypady poza miasto i cykaj do upadłego widoki, korzystaj z drobnych porad innych fotoblogerów a można osiągnąc wielki progres w bardzo krótkim czasie :)
Nie wiem jaką główną radę można byłoby napisać prócz baw sie tym ;)
  Temat: Jakie książki czytasz ?
Alabastrova

Odpowiedzi: 413
Wyświetleń: 104683

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2012-08-09, 12:27   Temat: Jakie książki czytasz ?
Teraz głównie polityczne, jakieś dzienniki, autobiografie i inne materiały do pracy lic. Prócz tego lubię dramaty i romansidła oczywiście, ale nie pogardze fantastyką i kryminałem bo od nich zaczynałam czytać na szersza skalę:)
  Temat: Marzenia
Alabastrova

Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 22213

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2012-08-09, 12:21   Temat: Marzenia
Multum ;)

doświadczyć cudownego ozdrowienia,
móc jeździć na rowerze, na snowboardzie, pływać, skakać na skakance, biegać - ogólnie zostać gwiazdą sportu ;D
poznać prawdziwych przyjaciół na dobre i na złe,
zakochać się ze wzajemnością,
mieć zdrowe dzieci, dwójkę i wspaniałego męża,
skończyć studia i zrobić doktorat, może nawet prof.
być cenionym i szanowanym PRowcem,
mieć wystarczająco dużo pieniedzy by zadbać o dach nad głową, niezbędne wyposażenie, dobry samochód i móc sobie pozwolić na wyjazdy i jakąś drobną rozrywkę czyli kino, dobry koncert, żeby nigdy nie martwić się o to co do garnka włożyć,
podróżować i zwiedzać świat,
być szczęśliwa i żeby moi bliscy również szcześliwi byli

i szereg zachcianek typowo materialnych: nowa lustrzanka, prawo jazdy i auto, tatuaż i koczyki w uchu, remont mieszkania, itepe itede.

;)
  Temat: Co robicie kiedy wam się wszystkiego odechciewa?
Alabastrova

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 2950

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2012-08-09, 12:07   Temat: Co robicie kiedy wam się wszystkiego odechciewa?

Silaqui napisał/a:

Raz miałam totalny kryzys, związany z zbytnim uzewnętrznianiem się na w/w photoblogu: zapomniałam, że w sieci ciężko o anonimowość, i że czytać mnie mogą również osoby znające mnie osobiście: zrobiło się małe zamieszanie, plotki. Typowo gówniarska sytuacja (nakręcana przez czterdziestoletnią babę...), ale poskutkowała hasłem i weryfikacją użytkowników, aczkolwiek przez chwilę pb chciałam zlikwidować, ot dla świętego spokoju.

Tak, znam to...

Ja nie mam potrzeby robienia czegoś dla statystyk, dla publiki, dla przyciągnięcia czytelników. Nie zaprzątam tym sobie głowy więc jeżeli nie mam ochoty pisać to po prostu nie piszę i tyle. Jest natomiast inny problem. Ja ogólnie mam... cięzki okres w swoim życiu i równie ciężko jest mi się zebrać i coś opublikować. Myśli mam ogrom, tych poukładanych i tych mniej, ale wciąż i wciąż siadając przed lapkiem mam podobny problem co Silaqui, okazuje się że wszystko to nie jest dostatecznie dobre, nie ma żadnego przesłania, jest niecenzuralne albo po prostu głupie. Czasami odechciewa się autentycznie wszystkiego.

Rada na to?
W moim przypadku przerwa. Tygodniowa, miesięczna, kilkumiesięczna. Publiuję alert o przerwie i nawet jeżeli koś się na bloga przybłąka to wie, że wrócę ale muszę przewietrzyć duszę.
Czasami pomaga mi "latanie" po innych blogach. Ktoś czasami natchnie, przywoła jakieś wspomnienie które napędzi myśli i zrobi u mnie pomysł na notkę. Zależy od stanu w jakim się znajduję.

Strona 27 z 30
Skocz do: