Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
Forum Internet i Komputery »
Gry
|
Fajna gra online!
|
Link
Świetne to jest! |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
Najlepsza Polska gra MMORGP
|
Zapraszam wszystkich do grania w jedna z najlepszych gier MMORPG stworzona przez polakow. Polega ona na rozwoju kolonii i bohatera. Ta gra spodoba się każdemu kto fascynuje się tego typu gierkami. Gra zostala odpalona wczoraj wiec zapraszam do rejestracji bo kto pierwszy ten lepszy:) link do gry: http://qszy.ovh.org/galaxy/welcome.php |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
[ dodatki ] The sims2
|
Znam strony z krórych można ściągnąć fajne dodatki do the sims2. Ale nie mogę ich ściągnąć bo pisze: nie masz dodatku czy coś takiego. Co to znaczy? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
[flash] gry online
|
gry online z nagrodami http://zarabiaj.avatary.pl/grajac-w-gry/
-------------------------------
url: Gry Flash
świetne gierki we flashu, dodatkowo można zbierać małe sumki w euro co sie za jakiś czas przyda jak i my będziemy mieć walute euro
wszystko opisałem na stronie powyżej. zapraszam |
Ostatni post
Odpowiedzi: 7
|
Hattrick
|
I tak najlepsza gra internetowa to hattrick. Jak ktoś choć trochę zna się na piłce to ta gra jest stworzona dla niego. Jesteś prezesem i jednocześnie menadżerem zespołu, grasz w lidze (sezon trwa 16 tyg.) , grasz o awans, utrzymanie się i spadek. Kupujesz i trenujesz zawodników, grasz mecze ligowe, pucharowe i sparingowe. GORĄCO POLECAM KAŻDEMU KIBICOWI !!
P.S. Mój zespół to Wicher Kobyłka 92" ;P Gram w 6 lidze (na 9), każdemu początkującemu graczowi mogę udzielić porad poprzez gg albo email. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 4
|
[multiplayer] warcraft 3
|
Dobry układ do grania:
4 rasy: ludzie, orki, elfy, nieumarli
4 piwa: dębowe mocne
4 godziny: niewyspanie
4 graczy: longger,starzi,danek,longgeraSiostra
inna kombinacja: ogólnie gra nie jest ciekawa i nie wciągająca, mało kombinacyjna i nie rozwijająca żadnych umiejetności, na trzeźwo mnie nie relaksuje. nie polecam |
Ostatni post
|
[screeny]Silent Hunter III
|
grajac troche szalalem i zrobilem kilka screenow
co o tym myslicie? |
Ostatni post
|
[mmorpg] ogame
|
chyba nikomu nie trzeba nic tłumaczyć
wg. mnie najlepsza gra online w jaką miałem sposobność zagrać...
kto nie grał niech spróbuje, polecam UNI 11 |
Ostatni post
Odpowiedzi: 16
|
Forum Internet i Komputery »
Telefonia
|
Z jakiej sieci komórkowej korzystasz i dlaczego?
|
Z jakiej sieci GSM korzystacie i dlaczego wybraliście akurat tą? macie telefon na kartę czy na abonament?
Ja od samego początku kiedy dostałem w spadku telefon używam usługi na kartę TakTak w sieci Era. Przyzwyczaiłem się do tej sieci mimo, że kiedyś kiepsko było w małych miejscowościach z zasięgiem. Teraz jest lepiej z zasięgiem a w ofercie na kartę często są fajne promocje oraz opcje typu 2za1 (za 2 minuty połączenia, które odbiorę z innej sieci dostaję 1 minutę do swojej sieci lub na stacjonarne), z której mam najwięcej profitu a płacę za to jedynie 1pln miesięcznie. Dodatkowo nawet moja najbliższa rodzina ma telefony w różnych sieciach (era, plus, play) a tu połączenie mam do wszystkich w jednakowej cenie (niestety nie jest najniższa na rynku, ale daje radę). |
Ostatni post
Odpowiedzi: 117
|
Power bank
|
Czy ktoś posiada takie cudo jak "power bank"? Zastanawiam się właśnie nad zakupem i czytałem już wiele opinii na co zwracać uwagę, ale postanowiłem jeszcze tutaj zapytać. Jeśli macie jakieś lub używaliście, to podajcie modele i dajcie znać czy było warto. Chyba, że ktoś jest bardziej obeznany w temacie, to może coś więcej wytłumaczyć, czym się głównie kierować |
Ostatni post
Odpowiedzi: 11
|
Folie, szkła hartowane, etui...
|
Z jakich środków zapewniających bezpieczeństwo korzystacie? Jakie polecacie, a jakich trzeba unikać? Zapraszam do dyskusji!
Jeśli chodzi o mnie to korzystam z zestawu gumowe/silikonowe "body" + matowa folia na ekran.
To pierwsze kupiłem za 20 złotych w jakimś komisie i jest świetnie wykonane. Dobrze przylega i ma wycięcia na przyciski, co dla mnie jest kluczowe.
Natomiast folię przez 2 lata miałem normalną, a parę dni temu kupiłem matową i gorąco polecam! Nie mam zamiaru wracać do zwykłych... Widoczność w słońcu świetna, śladów palców praktycznie brak. Zdecydowałem się na polskiego producenta 3MK. Mają sporo punktów na terenie kraju, gdzie naklejenie folii jest w cenie. Więc mogę zdecydowanie polecić. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
[telefony] jaki masz dzwonek w komórce? co Cię budzi?
|
ha!
nie widziałam czegoś podobnego - jaki macie dzwonek w komórce?
jaki na SMS, jaki na budzik, macie jakieś specjalne dzwonki do poszczególnych osób?
Dzwonek:
http://yzoja.wrzuta.pl/au...2x/push_it_baby
(końcówka piosenki Starstrukk zespołu 3oh!3
SMS:
http://yzoja.wrzuta.pl/audio/720Npq4flTn/ferb
Mrał! ;] z odcinka Gotowi na Bettys
Budzik, hm, nie powiem publicznie, bo mnie tu ktoś zamorduje xD
Dzwonek na mamę:
http://olesnool.wrzuta.pl...y_feat._n_agana
Dzwonek na siostrę (zwaną Jedajem):
http://dardj05.wrzuta.pl/...star_wars_theme
Dzwonek na tatę:
http://www.youtube.com/watch?v=63NiS3uZaTA
na kumpelę jedną jeszcze mam:
http://maalczyk.wrzuta.pl...enty_radio_edit
ha! ;]
wasze? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 66
|
Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej?
|
Napiszcie coś o swoich komórkach. Od jak dawna ich używacie? Jakie mieliście wcześniej? Jakie macie teraz? Czy spełniają Wasze oczekiwania?
Ja swój pierwszy telefon miałem w 2001 r. i była to Motorola V2288. Używałem jej z powodzeniem przez kilka lat (chyba do 2004?), póki nie zaczęła siadać bateria. Miała radio (rzadkość w tamtych czasach, choć rzadko z tego korzystałem), wymienne nakładki na obudowę (dzięki którym telefon był bardziej cegłowaty i trudniej było wyciągnąć go z kieszeni) i dostęp do internetu, którego panicznie bałem się używać. Wiadomo, koszty.
Dla odmiany przesiadłem się znów na Motorolę, tym razem C200. Lekki, maleńki, sympatyczny. Służył mi przez kolejne 2 lata.
Potem był Sony Ericsson J210i (krótko, bo psuł się joystick i w końcu z niczego padło oprogramowanie - choć to mój pierwszy aparat z kolorowym ekranem), znów Sony Ericsson K310i (nie przeżył jednej z moich ingerencji w oprogramowanie) i w końcu K810i, który praktycznie robi u mnie za przedłużenie komputera. Sprawdził się już praktycznie w każdej funkcji - jako GPS, aparat foto, pilot zdalnego sterowania, maszynka do internetu...
Gdzieś po drodze miałem też krótką styczność z Ericssonami, m.in. T28s (uroczy!), T10s (porażka), no i kultową ponoć Nokią 3310, która w czasach mojej szkolnej młodości kosztowała majątek.
Jeśli mi przyjdzie zmieniać telefon, to następny będzie: albo maksymalnie prosty i minimalistyczny (potrzebuję jedynie Bluetooth i kalendarza z synchronizacją, reszta to dodatki, bez których da się żyć); albo wszystkomającym kombajnem z ekranem dotykowym, wifi i jakimś OS na pokładzie (HTC z Windows Mobile nie są już takie drogie, a na iPhone czy Androida nie mam wielkiego ciągu).
A jak u Was? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 177
|
Android, Symbian, Windows Mobile, ... ?
|
Postanowiłam założyć temat o systemach w nowoczesnych telefonach komórkowych Nie znam się za mocno w temacie, więc liczę na wypowiedzi kogoś obeznanego
Zastanawiam się tylko od jakiegoś czasu, czy smartfony atakują wirusy... Wiadomo, że komputerowy Windows jest otwarty na caaały świat, Linux nie, a jak to wygląda z komórkowymi systemami?
Telefon z jakim systemem byście wybrali? Zostalibyście wierni Windowsowi, czy spróbowalibyście Androida?
W najnowszym Newsweeku jest artykuł o notowaniach wytworu Google, gdzie kompletnie zauroczyło mnie (baba ) zdanie, że po włączeniu smarta z Androidem rozlega się głosik Droid |
Ostatni post
Odpowiedzi: 55
|
Telefony niedotykowe - czy jeszcze żyją?
|
Obecnie niemal wszyscy mają smartfony. Gdzie się nie obejrzeć, każdy ma go w ręku. Ale czy to oznacza, że zwykłe telefony bez dotykowego ekranu z fizyczną klawiaturą już umierają?
Jak wygląda to u Was, macie jeszcze taki zwykły telefon, którego używacie na co dzień?
Ja, przyznam szczerze, nadal używam takiego telefonu i nie myślę zmienić go na smartfona. Do multimediów, internetu służy mi tablet, telefon do SMS-owania i rozmów. Jeżeli moja Nokia wysiądzie, zapewne kupię znowu zwykły telefon.
A jak to jest u Was? Jaki rodzaj telefonu macie i do czego ich w szczególności używacie? Jeżeli macie smartfony, to używacie ich bardziej jako epicentrum medialne czy tradycyjne SMS-owanie i dzwonienie? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 33
|
mój wymarzony telefon komórkowy to...
|
mamy już tematy o tym jakie gadżety zabiła komórka oraz telefonach, które mamy i mieliśmy. Nawiązując do drugiego z nich chciałem zapytać jaki jest wasz wymarzony telefon? Dlaczego akurat ten model czy firma?
Ja jestem trochę zniesmaczony polskim rynkiem telefonów komórkowych, sieci gsm oferują strasznie kiepskie modele a te lepsze mają często zbyt wysokie ceny.
Niedawno do pojawił się nowy iPhone4, strasznie gadżeciarski i efekciarski. Lubię Apple za ich podejście do designu swoich produktów jednak zakochałem się w innym telefonie. Firma ta w branży telefonów jest u nas na wymarciu, jak komuś powiesz, że od nich telefon to popatrzy ze zdziwieniem.
Ta firma to Panasonic a model telefonu to Viera P906i. Natknąłem się na niego przy okazji artykułu o Japończykach, którzy nie chcą iPohone nawet za darmo (do abonamentów). W sumie im się nie dziwię. Telefon ten oferuje wysokiej jakości nagrywanie i odtwarzanie plików multimedialnych, dobry aparat z AF oraz możliwość odbierania telewizji (ma wbudowaną antenę) a także wiele innych bajerów, które można podpatrzyć na YT.
|
Ostatni post
Odpowiedzi: 57
|
Smartwatche - co sądzicie?
|
Sony Smartwatch MN2
Pebble
Samsung Galaxy Gear
Motorola MOTOACTV
Ciekawi mnie Wasza opinia na temat tej rodziny urządzeń - tzw. smartwatch'ów. W dużym uproszczeniu to taka bardziej rozwinięta wersja zegarka - oprócz pokazywania czasu łączy się on ze smartfonem (najczęściej przez Bluetooth) i umożliwia wykonanie niektórych czynności bez wyciągania smartfona z kieszeni - np. odczytanie maili/SMSów/wiadomości na FB czy Twitterze, sprawdzenie kalendarza, pozycji GPS, sterowanie odtwarzaczem muzycznym czy korzystanie z Endomondo. Jeden warunek - smartwatch musi być podpięty do smartfona. Bez niego 99% funkcji przestaje działać.
Sama idea nie jest jakoś wybitnie nowa (pierwszy próbował Microsoft we współpracy z Timexem i spłodzili coś takiego, ale to było jakieś 20 lat temu), ale dopiero od niedawna te urządzenia - powoli, bo powoli - rozwijają się w jakimś sensownym kierunku.
Od pewnego czasu noszę ze sobą jeden z wymienionych wyżej modeli i powoli zbieram się do napisania dłuższego tekstu na jego temat. Ale jestem też ciekawy opinii z zewnątrz.
Zamienilibyście swój tradycyjny zegarek na coś takiego?
Jeśli nie, to co skłoniłoby Was do zmiany zdania w nieokreślonej przyszłości? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 11
|
Play - opinie
|
Lukem napisał/a: Play (na własne życzenie) ma te stawki wyższe
a ja się nadal zastanawiam PO CO? nie rozumiem polityki tej firmy.
poza tym ja Play kojarzę tylko z kiepskim podejściem do klienta. nacięłam się ja , moja mama, znajomi ... fatalna firma.
a reklama przeboska!!!! uśmiałam się , że orany
[ Komentarz dodany przez: Lukem: 05-06-2009, 19:25 ]
Wydzieliłem i przeniosłem temat. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 66
|
Poszukuję dobrej sieci komórkowej
|
Od wielu lat mam telefon na kartę w orange (kiedyś jeszcze idea pop:D) jednak ostatnio organge mnie zawodzi - coraz częściej gubię zasięg czy nie działa mi internet w smartfonie.
Nie dzwonię zbyt dużo - wystarcza mi doładowanie za 30 zł. na miesiąc, więc nie chciałabym przechodzić na abonament.
Zastanawiam się nad przejściem do Play lub T-Mobile. Co o tym myślicie? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
Wasze najlepsze telefony, czyli te których najdłużej używali
|
jak w temacie
ja po wielu zmianaach..... NOKIA N900, DESIRE HD, SAM NOTE I |
Ostatni post
Odpowiedzi: 16
|
iPhone - wrażenia, opinie...
|
Apple zaprezentował dziś nowe iPhone'y: 6 i 6 Plus. Jak zawsze w tym momencie, wszystkiego jest więcej: dłuższy czas pracy na bateriach (w 6 Plus nawet dwukrotnie, choć w praktyce to się okaże), większe ekrany, lepsze aparaty, obsługa płatności NFC z Apple Pay itd. itp. Tutaj więcej szczegółów.
Zmiany tradycyjnie bardziej ewolucyjne, niż rewolucyjne, może z wyjątkiem tego Apple Pay - które zapowiada się fajnie i nie miałbym nic przeciwko, gdyby zapoczątkowało w końcu powolną śmierć plastikowych kart płatniczych (zaczynając od USA oczywiście). Smuci mnie, że ciągle nic nowego w kwestii żywotności baterii - 6 Plus niby ma być dwukrotnie mocniejszy od 5S, ale wszystko okaże się w praniu.
W USA nowe iPhone'y dostępne od 19 września. W Polsce zapewne gdzieś w okolicach października.
Co sądzicie? Zmienilibyście swój obecny model na 6 albo 6 Plus? |
Ostatni post
|
Pięć gadżetów, które zabiła komórka
|
Pięć gadżetów, które zabiła komórka
No właśnie... Co o tym sądzicie? To dobrze czy źle? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 23
|
Nadmiar kasy na telefonie
|
Hej, wątek tego typu zakładam już właściwie wszędzie, gdzie tylko się pojawiam. Problem z tego co widzę rzadki, ale pewnie znajdzie się jeszcze kilka osób, którym wątek się przyda. Jako posiadacz dwóch telefonów - jeden służbowy z kompletnym pakietem dający mi nielimitowaną ilość rozmów i nielimitowany dostęp do internetu, a drugi prywatny... w miksie mam problem... z nadmiarem pieniędzy! (chciałbym, żeby to była prawda )
Jako, że u mnie w firmie (co wynika z rodzaju abonamentu) nie ma problemu, by korzystać z telefonów służbowych do prywatnych spraw, praktycznie przestałem korzystać z prywatnego... a kasa się na nim zbiera.
Kiedyś to nie był problem... Zawsze można było kupić sobie nowy dzwonek albo tapetę i jakoś leciało. Na dzień dzisiejszy faktycznych usług premium prawie nie ma (wykluczam stąd naciągactwo)
Dziś kasy już się jakoś pozbywam. Usługi z których korzystam to:
Fundacja TVN "Nie jestes sam" (1,22)
Caritas Polska (2,44)
Unicef Polska (2,44)
Loteria Gier - pełen zakres, ale jedno losowanie klucza to minimum 10zł.
Dodatkowo trafiłem na Audiotekę, ceny w zależności od książki. Niestety, usługa nie była dostępna w plusie gdy się rejestrowałem. Nie wiem jak teraz.
Znacie inne, fajne usługi, z których mógłbym korzystać? |
Ostatni post
|
[szukam] Tani telefon bez bajerów
|
... prostego telefonu komórkowego bez bajerów, takiego, aby nie można podłączyć się do kompa, bez blootha |
Ostatni post
|
Sony Xperia Z1 - czy warto na niego zmienić Galaxy S3?
|
Właśnie zastanawiam się czy warto. Działa na korzyść to, że jest Z1 wodoszczelna. A Wy co sądzicie? |
Ostatni post
|
Samsung galaxy young S6310 / opinie
|
Witam c: Czy mógłby mi ktoś, kto miał już ten telefon, lub ma napisać parę słów o nim? Czy jest dobry itd. Chciałabym poznać Wasze opinie na temat tego telefonu Z góry dziękuję. |
Ostatni post
|
Znacie jakieś strony z grami na komórkę?
|
Tak jak w temacie, znacie jakieś strony z grami do pobrania na komórkę? Byłabym wdzięczna. |
Ostatni post
|
Jaki telefon z rysikiem wybrać?
|
Tematu podobnego nie widzę, więc zakładam. Na początku chciałem zapytać bardziej konkretnie ale może niech będzie ogólny gdyby w przyszłości ktoś miał podobny problem
Tak więc moje pytanie jak w temacie. Obecnie mam Xperię X1 (oraz X10 Mini Pro) i w zasadzie X1 jest dla mnie idealna. Niestety psuje się i pewnie nie opłaci się naprawić. Skoro więc muszę kupić nowy telefon, to może jednak jakaś mała zmiana, lubię zmiany (no chyba ).
Przeanalizowałem swoje potrzeby i powiem tak: najbardziej potrzebny mi rysik w telefonie (wszystko robi się szybciej rysikiem, super mi się tak pisze sms-y i w ogóle). I to jest moje pytanie: jakie telefony mają rysik wbudowany? (wiem że zawsze można dokupić rysik, ale tego nie chcę bo to mało wygodne, ma być w telefonie). System operacyjny (choć Windows Mobile podoba mi się bardziej niż Android) już tam zaakceptuję jakikolwiek (choć w X10 Mini to nie wiem do czego służy 4/5 aplikacji ), funkcje cóż... mam nadzieję, że wszystko można doinstalować (potrzebna mi nawigacja, tzn. żeby dało się zainstalować najlepiej Automapę i udostępnianie internetu na komputer, a także możliwość czytania .pdf).
Ktoś coś podpowie? |
Ostatni post
|
Nie moge zalogować sie na skype na Androidzie
|
Mam telefon Samsung GT-S5690 Xcover
Zaktualizowałam przez przypadek skype i się zepsuł, nie dało sie go włączyć, w kółko było słychać dźwięk uruchamiania. Odinstalowałam goi zainstalowałam ponownie. Podczas logowanie wpisałam swój login ale hasła się nie da. Wpisuje tylko pierwszą litere a na reszte nie reaguje, nie da sie pisać, i tak w kółko odinstalowywałam już kilka raz i instalowałam ponownie i dalej to samo.
Nawet zakładałam nowe konto i sie logowałam ale skype się tak jakby cały czas włączał i znika ekran pojawia sie czarny i od nowa włączanie skype i tak w kółko.
Co moge z tym zrobić? Jeśli ktoś wie, prosze pomóżcie |
Ostatni post
|
Lenovo A820? nowy telefon do 600zł?
|
Hej,
z racji tego że mój dotychczasowy telefon powoduje u mnie nerwowe drgawki i mam wielką chęć wyrzucić go za okno, wcześniej roztrzaskując go młotkiem planuję zakupić nowy telefon.
Fundusz to jakieś 600zł, wymagania: żeby androida miał.;)
jak na razie w tych okolicach cenowych znalazłam takie telefony:
http://www.mgsm.pl/pl/por...6834/6542/5914/
i zastanawiam się czy może tutaj ktoś na forum mi doradzi co najlepiej wybrać? Jak tytuł wskazuje na razie najbardziej skłaniam się ku Lenovo A820.. |
Ostatni post
|
|
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |