Najbardziej chciałbym pojechać do Czarnobyla, na japońską wyspę duchów (Hashima), do paryskich katakumb, do Norwegii na fiordy i do Chorwacji nad zatokę opuszczonych hoteli. Bardziej kręci mnie bieganie po górach i zwiedzanie opuszczonych miejsc od stania w kolejce na Wawel albo płacenia za robienie zdjęć w kościele Mariackim.
______________________________________________________ ,Studiowanie historii przygotowuje raczej do rozumienia teraźniejszości, niż do uciekania od niej w zamierzchłą przeszłość. " ~/Elizabeth Kostova
Zawsze marzyłem, żeby zwiedzić Japonię, ale nie Japonię wieżowców, techniki i przemysłu tylko taką jaką znamy z filmów historyczno-fantastyczno-dokumentalnych. Kolejnym miejscem "był" Krym. Niestety nie zdążyłem
Najbardziej chciałbym pojechać do Czarnobyla, na japońską wyspę duchów (Hashima), do paryskich katakumb, do Norwegii na fiordy i do Chorwacji nad zatokę opuszczonych hoteli. Bardziej kręci mnie bieganie po górach i zwiedzanie opuszczonych miejsc od stania w kolejce na Wawel albo płacenia za robienie zdjęć w kościele Mariackim.
ja też
Cytat
Byłam w tatrach i znów chętnie wyskoczę w Tatry. To plany na najbliższe wakacje. A dalej? Nie zastanawiałam się, może Chorwacja
uwielbiam Tatry, szczególnie te wysokie i niebezpieczne
Cytat
Ja chciałbym pojechać do Budapesztu, piękne miasto.
byłam kiedyś, bardzo polecam
Polecam też Paryż- udowne miejsce, ale tydzień nie wystarczy
Grecja Skiathos - cudowne miejsce i ten niezwykły klimat
Osobiście marzę o wyjeździe do Prypeci (miasteczko obok Czarnobyla), powrocie do Paryża i odwiedzeniu Nowego Jorku
Mógłbym porządnie zwiedzić Słowenię i wszystkie te miejsca w USA, gdzie rodziło się (i wciąż zyje) Country
valdek86 [Usunięty]
Wysłany:
2014-07-16, 13:56
Witam wszystkich, a szczególnie piękne koleżanki bloggerki
Ja też bym chciał USA zwiedzić, bo już prawie całą Europę mam obcykaną i ciągnie mnie na zachód.
Oczywiście relacja z podróży do USA na pewno pojawiłaby się na blogu, takie rzeczy przyciągają czytelników, szczególnie Polaków.
Byłam na północnozachodnim wybrzezu Włoch, zwiedziłam Wenecję, San Marino; we Francji Paryż, zamki nad Loarą; byłam jeszcze w Wiedniu (średnio mi się podobało) i w Budapeszcie (przepiękne miasto, mnóstwo zieleni).
Chciałabym się wybrać do Paryża raz jeszcze i zwiedzić południe Francji. W Anglii nigdy nie byłam, więc też bym chciała zaliczyć chociaż Londyn... USA to wiadomo, chyba każdy kto nie był, chciałby tam pojechać. Oprócz tego marzy mi się jeszcze cała Skandynawia, tam w ogóle bym mogła już zostać na zawsze
Australię też bym chciała zwiedzić, ale nie wiem czy kiedykolwiek będzie mnie na to stać... OBY.
Co do Skandynawii to zależy co komu się podoba. Mi akurat nie pasuje to, że jest tam problem z kupieniem alkoholu w sklepach Wszystkie piwa mają zawartość alkoholu max 3,5%. Po coś mocniejszego trzeba iść do specjalnych sklepów, które sa zamykane o 17 i nieczynne w weekendy. No coś strasznego dla Polaka!:P
Jedyne na co można liczyć to dobra znajomość angielskiego wszystkich skandynawów oraz dobra kawa.
valdek86, no nie wiem, po prostu mnie nie urzekło to miasto jakoś, ale też nie byłam tam długo, bo zaledwie dwa dni. Może jakbym tam posiedziała dłużej, to bym miała inne zdanie.
A co do alkoholu w Skandynawii to akurat mój najmniejszy problem, bo ja i tak nie piję za bardzo .
Ale mam taką anegdotkę a propos właśnie alkoholu. Historia mojego kolegi, który wybrał się do supermarketu, już nie pamiętam konkretnie w jakim państwie, ale można było tam kupić alkohol normalnie, nie jakiś wysokoprocentowy typu wódka, ale też nie żadne "sikacze". No i mój kolega, jako że to przed weekendem było i szykowała się jakaś impreza, to napakował do tego wózka konkretną ilość procentów i idzie sobie zadowolony do kasy. I wtem, nagle, po drodze zaczepia go jedna z pań, która tam pracowała i ZANIEPOKOJONA wręczyła mu namiary do AA, pytając się go uprzejmie, czy być może nie ma problemu i czy nie chciałby o tym porozmawiać
Później się okazało, że to całkiem normalna reakcja tam i alkoholizm jest częstym zjawiskiem...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).