Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 245
Wysłany:
2010-02-27, 18:29
Inez napisał/a:
No właśnie, pojawia się więc pytanie czy potrzebujemy AŻ takiego krycia i AŻ takiego matu i AŻ tak szybkiego zastygania?
Właśnie o to chodzi, że nie potrzebuję aż takiego matu, bo moja skóra z zasady się nie przetłuszcza.;-) A porów na szczęście mi nie zatyka. W sumie to jest bardzo dobry podkład na wielkie wyjście, gdy chcę, aby makijaż trzymał mi się cały dzień/noc. I do takich zadań go zostawię, chociaż pewnie kolejnej buteleczki nie kupię, bo cena jest bardzo wysoka (69zł normalnie, 39zł w promocji). Na co dzień wolę coś lżejszego.
Jeśli chodzi o Soraye, to ja tej firmy nie polecam. Podkłady, z którymi miałam styczność, nie rozprowadzały się równomiernie i tworzyły smugi. Ponad to taki w czarnej buteleczce (nie wiem czy nie mówimy o tym samym) po pewnym czasie zmieniał kolor na ciemniejszy.;p
Wniosek z tego taki, że nadal muszę szukać odpowiedniego podkładu.;D
______________________________________________________ Ale on zmartwychwstał i wiedział o tym, czuł to całym swym odnowionym jestestwem,
a ona – ona żyła przecież tylko jego życiem.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2010-02-27, 19:02
Laleczka napisał/a:
W sumie to jest bardzo dobry podkład na wielkie wyjście, gdy chcę, aby makijaż trzymał mi się cały dzień/noc.
Z tym się zgodzę . Takie podkłady właśnie nadają się na wielkie wyjścia, gdy zależy nam na dobrym i długotrwałym makijażu, bo inaczej skórę katujemy .
Laleczka napisał/a:
Jeśli chodzi o Soraye, to ja tej firmy nie polecam.
Ja ogólnie też nie, oprócz tego podkładu to nie za bardzo mi pasują ich kosmetyki .
Laleczka napisał/a:
Podkłady, z którymi miałam styczność, nie rozprowadzały się równomiernie i tworzyły smugi. Ponad to taki w czarnej buteleczce (nie wiem czy nie mówimy o tym samym) po pewnym czasie zmieniał kolor na ciemniejszy.;p
Mnie na początku też wkurzał, ale odpowiadał mi właśnie pod względem kolorystycznym i zapachowym (jako jeden z nielicznych podkładów naprawdę ładnie pachnie a to duży plus bo są takie co walą jak gnijąca szmata, haha ). Nadawał się na taki dzienny makijaż, choć jego nazwa wskazywała na coś zupełnie innego .
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 245
Wysłany:
2010-02-27, 19:07
Inez napisał/a:
Nadawał się na taki dzienny makijaż, choć jego nazwa wskazywała na coś zupełnie innego .
Makijaż sceniczny? No, mówimy o tym samym.;D Ale słyszałam, że z tą bazą o tej samej nazwie tworzy bardzo trwały efekt, ale sama nie próbowałam.
______________________________________________________ Ale on zmartwychwstał i wiedział o tym, czuł to całym swym odnowionym jestestwem,
a ona – ona żyła przecież tylko jego życiem.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2010-02-27, 19:25
Laleczka napisał/a:
Ale słyszałam, że z tą bazą o tej samej nazwie tworzy bardzo trwały efekt, ale sama nie próbowałam.
Całkiem możliwe, choć ja z drugiej strony słyszalam zupełnie inne opinie, ale zawsze warto spróbować . Choć ja w bardzo trwały efekt nie wierzę ;P. W końcu to tylko Soraya . Jak dla mnie ta baza jest dość droga. Może są czasem jakieś promocje? Wiecie coś na ten temat?
Wysłany:
2010-04-16, 14:09
No to ja, z racji zbliżającej się matury i dobrego pierwszego wrażenia przed komisją, zainwestowałam w Mary Kay Medium Coverage. Nooo... Nie żałuję pieniędzy, nawet bardzo nie żałuję Tak nie żałuję, że chyba zamówię jeszcze jeden kolor, ale to w zimę
Sam w sobie jest dość gęsty, ale świetnie matuje. Właśnie - miał być tylko na maturę, ale dodaję go trochę na co dzień do Rimmela Lasting Finish i jestem tak zadowolona, że hoho
[ Dodano: 20-06-2010, 10:32 ]
Misie moje! XD
Maybelline wypuściło nowe cudo: Superstay 24h. Czy któraś z Was ma?
Bo ja mam Mimo że po czasie zawiodłam się na mineralnym tej samej firmy, a że czuję sympatię do firmy (nie wiem czemu), to postanowiłam zainwestować (nagroda z okazji zakończenia LO ).
No i muszę przyznać, że jest naprawdę bardzo bardzo fajny Nie maluję się latem jakoś często, ale przy okazji i nie narzekam na niego
A przy okazji podkładów i poruszanego przez nas w tym wątku pędzlów - mam ochotę kupić sobie takie cudo Muszę się porozglądać
tristaniaa Blogger.Klub
Imię: Maja
Wysłany:
2011-05-04, 22:27
Soraya, już od łohoho Jak dla mnie idealny
no-thanks [Usunięty]
Wysłany:
2011-09-21, 10:23
Ja mam mieszaną cerę z masa czerwonych plamek do zaretuszowania, więc mam mega problem z doborem podkładu. Ostatnio używam astora stay 24h (coś takiego Kryje naprawde nieźle (chociaż trochę gorzej od takiego bourjois eko z algami), ale utrzymuje się cały dzień i nie świecę się jak łysinka kojaka
Aktualnie testuję kolorówkę mineralną, więc podkład EDM i Blusche. Jestem bardzo zadowolona, więc wygląda na to, że totalnie zmieniam front na minerały.
MaxFactor Lasting Performence 001 Fair. Nie znalazłam jak dotąd jeszcze bledszego więc pozostaję przy nim od kilku lat, chociaż jest nieco za ciemny... (gdyby ktoś znalazł naprawdę praktycznie biały z domieszką delikatnego jasnego beżu to dajcie znać ) Zastanawiam się nad zakupem białego podkładu i po prostu mieszaniem go z obecnie posiadanym.
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Mirabel Blogger.Klub
Wysłany:
2012-07-18, 19:25
Bourjois Healthy Mix. I krem tonujący Garnier BB Cream.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).