Mój blog wziął się z lekkiej irytacji. Odkąd Chodakowska zaczęła wyskakiwać z lodówki pojawiła się masa wielkich fit blogerek. Pokazują płaskie brzuchy [żadna to sztuka] i zawalają internet postami pseudo motywacyjnymi. Odkąd zainteresowałam się siłownią, sportem i dietetyką widzę jaki za przeproszeniem shit wciskają ludziom i stąd moja irytacja przerodziła się w coś twórczego. Póki co nie spotkałam nikogo w blogosferze, kto podjąłby się wyzwania pokazania drogi właśnie od lenia kanapowego z lekką oponką na brzuchu do sportowca. I tak właśnie pojawiłam się ja z całą moją siłownią i motywacją [lub czasem jej brakiem]
Imię: Krzysztof
Wiek: 58 Dołączył/a: 15 Cze 2012 Posty: 91 Miasto: Berlin
Wysłany:
2015-01-21, 21:37
Z początku zadawałem swoje zagadki i łamigłówki na pewnym forum. Tam miałem dość sporą "widownię" jednak treści potem ginęły w ogólnym szumie. Dlatego postanowiłem, że będę to robił na własnej stronie. Jest ich już ponad sto, wszystkie to nowe, oryginalne, przeze mnie wymyślone. W jednym czy dwóch przypadkach okazało się, że ktoś już daną zagadkę wcześniej wymyślił.
Swojego pierwszego bloga zaczęłam prowadzić z... nudów. Były wakacje, nie miałam nic ciekawego do roboty, więc postanowiłam założyć bloga. Miałam na nim kilka wpisów, później zaczęła się szkoła i o blogu zapomniałam. W sierpniu poprzedniego roku wróciłam do bloga, zmieniałam kilkanaście razy jego nazwę i wygląd, bo ciągle coś mi się nie podobało. Teraz piszę, bo mam potrzebę tworzenia i dzielenia się tym z innymi. Chciałabym też zostawić chociaż maleńki ślad po sobie w internecie.
Ja założyłem swojego bloga z trzema głównymi myślami:
Po pierwsze, żeby mieć motywację do w miarę regularnego pisania i szlifowania warsztatu.
Po drugie, żeby stworzyć sobie okazję do poznawania nowych ludzi zainteresowanych podobnymi sprawami.
Po trzecie, żeby się zająć czymś kreatywnym w ramach czegoś w rodzaju terapii.
Póki co to, to są moje główne cele. Nie ukrywam jednak, że w dalszej perspektywie byłbym mega zajarany, gdyby się okazało, że mogę dzięki temu w jakiś sposób coś zarobić. Póki co poszerzam swoje horyzonty na przykład poprzez podpatrywanie ludzi, którzy dzięki swojej determinacji zdołali wydać książki
______________________________________________________ www.tekstyszabli.wordpress.com - Opowiadania i wszystko to, co Szabla ma do napisania
Pierwszy argument to właśnie szlifowanie warsztatu o którym wspominał Szabla. W przyszłości chciałbym zaczepić się jako dziennikarz, więc takie doświadczenie się przyda.
Drugi powód to chęć dzielenia się z innymi tym co siedzi w mojej głowie. Z tego powodu na swoim blogu piszę o wszystkim, bo po prostu wiele rzeczy mnie interesuje.
Imię: Maciej
Wiek: 52 Dołączył/a: 16 Lut 2015 Posty: 23 Miasto: Stara Miłosna
Wysłany:
2015-02-18, 21:57
Sprawia mi przyjemność wpływanie na ludzi, zawsze tak było:) Kiedyś robiłem animowane reklamy telewizyjne, sam fakt że mogę sterować gałkami ocznymi milionów ludzi i bawić się z ich wyobraźnią wprawiał mnie w radosne podniecenie Z blogiem jest podobnie, chociaż czasem mam wrażenie że nikogo nie obchodzi mój blog, mimo to robię swoje, bo sprawia mi przyjemność samo eksperymentowanie.
Imię: Krzysztof
Dołączył/a: 13 Lut 2015 Posty: 87 Miasto: Polska
Wysłany:
2015-02-18, 22:35
Ja kocham kino od dziecka. Do blogowania zainspirowały mnie pewne osoby. Postanowiłem więc podzielić się moimi odczuciami, do czegoś co kocham i czym się interesuje. Zawsze lubiłem dużo mówić na ten temat a teraz postanowił prócz gadki, przerzucić to na klawiaturę. Powiem szczerze, że początkowo nie wierzyłem w żaden sukces, ale teraz jak tak głębiej się zastanawiam, to myślę że coś fajnego uda się stworzyć a może i ludzi o podobnych gustach się pozna
Odkąd pamiętam ciągnęło mnie to tworzenia czegoś własnego. Uwielbiałam rysować ( niestety mam do tego antytalent), śpiewać, tańczyć aż w końcu odkryłam ,że to pisanie sprawia największą przyjemność. Na początku jako dzieciak dzieliłam się obrazkami. Nawet sama nazwa była jakaś typu madzialanke0987654321 czy coś takiego ;d Pamiętam jak przez mgłę.
Bloguję, aby wyrażać siebie, aby się odstresować i po znać nowe osoby. Lubię robić coś swojego, lubię się w tym rozwijać dlatego zaczęłam prowadzić obecną stronę.
I na początku nie miałam na nią pomysłu- totalny misz masz, a teraz bardzo powoli idę w konkretnym kierunku. Tak to ten wspomniany rozwój- wielka satysfakcja
W przyszłości chciałbym zostać recenzentem profesjonalnym ksiazek. Mam bogatą bazę przeczytanych lektur więc pomyślałem że daje mi to możliwość jakoś zacząć ^^
______________________________________________________ Szukasz podpowiedzi w wybraniu ciekawej książki - zajrzyj na mój blog ! http://wybieramfantasy.blogspot.com/
Przygodę z blogowaniem zacząłem rok temu. Skłonił mnie do tego fakt, jak mało przeciętny Kowalski wie o zdrowiu, lub jak przekręca fakty.
Prawdą jest, że w praktyce lekarskiej jest mało czasu na edukację, stąd pomysł na bloga. Tak, wiem. Sporo takich informacji w Internecie, ale bardzo często ich jakość jest marna. A skoro znam się na temacie, chciałem dorzucić swoje 5 gr
Obecny efekt jest lepszy niż myślałem, a wciąż się rozwijam. I wszystko dzięki Czytelnikom, na których grono nie narzekam
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).