Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Forum Blogowe :: Strona Główna
Forum Blogów  »  Forum WordPress
FTP i szkodliwy plugin.
Mam nadzieję, że miło spędzacie ten weekend. Potrzebuję ogromnie pomocy więc może znajdzie się tutaj ktoś na tyle łaskawy i uratuje mi dupkę.

Taką sytuacje mam od wczoraj, ale nie chciałam Was prosić w sobotę, bo wpadłam w panikę.

Więc chciałam przyśpieszyć wgrywanie mojego bloga. Zainstalowałam plugin W3 Total Cache(polecany). I nie wiem co się stało, ale wyskoczył błąd o treści:Fatal error: Out of memory (allocated 33292288) (tried to allocate 3437 bytes) in /homepages/14/d515372592/htdocs/wp-content/plugins/w3-total-cache/inc/functions/other.php on line 30

Teraz nie mogę w zupełności blogiem zarządzać. Oczywiście strona działa jeśli jesteś czytelnikiem, ale ja jako właściciel nie mogę wejść w posty/ustawienia.
Czytałam, że należy plugin usunąć wykorzystując np program FileZilla, ale w moim przypadku osoba, która ma dane do logowania poważnie się rozchorowała (jest w szpitalu). A ja nie wiem czemu ich nie mam.... :/

Czy istnieje jeszcze jakaś możliwość żeby to usunąć? Może ktoś ma jakiś pomysł?

Bardzo proszę o radę. I dziękuję za wszelkie chęci pomocy.

[ Dodano: 2014-06-29, 18:17 ]
przepraszam, że nie dodałam wątku w dziale pomocy.
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[wordpress.com] wpisy i statystyki nie aktualizują się na fb
Witam. Mianowicie mam dwa małe problemy odnośnie wordpress.com

1. Gdy napiszę wpis i go publikuje, miałem ustawione wcześniej, że automatycznie pojawia mi się na FB. Od jakiegoś czasu tego nie ma i nie wiem co jest nie ten teges.

2. Drugi problem to taki, że gdy wchodzę w statystyki to mam nadal wyświetlane 433 polubień na FB. Wcześniej za każdym razem, gdy publikowałem nowy wpis, automatycznie to aktualizowało. Teraz tego nie ma.
[WP] Więcej wyników z - przy wpisaniu domeny bez końcówki
Przy wpisaniu w wyszukiwarkę nazwę domeny qrkoko bez końcówki pojawia się taki widok:

Natomiast jeśli w wyszukiwarkę wpiszę nazwę domeny qrkoko.pl widzę to:

Co zrobić by po wpisaniu w wyszukiwarkę domeny bez końcówki pl również wyświetliło więcej wyników?
Ostatni post Odpowiedzi: 4
[wordpress] Nie widać bloga w wyszukiwarce
Nie widzę takiego tematu, a ten jest w miarę podobny więc zapytam tutaj.
Moje pytanie jest dla Was zapewne banalne, a mianowicie, nie widać mojego bloga w wyszukiwarce.NAwet gdy kopiuje cały adres bloga do google, nie znajduje go.

Pewni trzeba załączyć jakąs opcje PUBLICZNY lub coś w tym stylu, ale nie mogę tego znaleźć.
Dodam, że na razie działam na darmowym wordpress.com

Proszę o pomoc,

Pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2019-02-01, 20:18 ]
UWAGA, sprawdź nowszy wątek na ten temat => dodawanie mapy witryny, indeksowanie bloga wordpress.com
[wordpress] Wtyczka facebook, publikowanie na tablicy strony
Zainstalowałam sobie wtyczkę Facebook for WordPress i mam mały problem. Chcę, aby posty publikowały się automatycznie na utworzonej stronie a nie na moim głównym profilu tylko nie wiem gdzie to zmienić :help: Za każdym razem kiedy próbuję połączyć ją z profilem to od razu wskakuje na mój prywatny i nie ma opcji zmiany.
Odpowiedzi: 0
[WP, szablon] Zmiana wyglądu strony po wejściu w post
Witam

Trochę skomplikowany tytuł ale chodzi mi o to, że na stronie głównej mam widok dwukolumnowy z postami po środku, a po wejściu na którykolwiek wpis chciałbym aby został tylko lewy i szeroka prawa kolumna z wpisem (żeby prawy sidebar zniknął). Wiem że niektóre szablony to mają do ustawienia, albo poprzez stworzenie strony głównej jako statycznej, ale mi raczej chodziłoby o jakieś zmiany w szablonie Graphene by uzyskać taki efekt. Gdzie można by było coś wpisać by taki efekt osiągnąć?
Chcę na nowo założyć bloga pod adresem, który się usunęło!
Czy można na nowo założyć bloga pod adresem, który się usunęło?
Ostatni post Odpowiedzi: 3
WordCamp Wrocław 2013 - wybieracie się?
WordCamp, czyli oficjalne (sygnowane przez firmę Automattic, twórców silnika) spotkanie użytkowników WordPressa właśnie się zbliża.

Trzy lata temu pisałem tutaj o WordCampie w Łodzi. Potem były kolejne w Poznaniu i Gdańsku.

Dziś poznaliśmy datę następnego, który odbędzie się we Wrocławiu - 28-29 września.

I w końcu mam mocny i niepodważalny argument do tego, żeby po raz pierwszy w życiu zawitać we Wrocławiu. Dotychczas jakoś nie mogłem się zmotywować. :)

Ktoś jeszcze się wybiera?
Ostatni post Odpowiedzi: 9
[blog.pl] AdTaily - zarabianie na blogu
Zobaczcie jaki e-mail otrzymałem od redakcji blog.pl:

Cytat

Witaj,
Od pewnego czasu pracujemy nad wdrożeniem systemu sprzedaży reklam AdTaily w Blog.pl. System ten w prosty sposób umożliwia zarabianie na blogowaniu, co ważne, dzięki niemu bloger ma całkowitą kontrolę nad wyświetlanymi na jego blogu reklamami. Nasze testy weszły właśnie w drugą fazę, w związku z tym chciałabym zaprosić Cię do wypróbowania zarabiania na blogowaniu poprzez aktywację AdTaily.

Czym jest AdTaily?

AdTaily to system do sprzedaży reklam. Jego największą zaletą jest łatwość oraz wygoda w obsłudze. Reklamodawcom daje możliwość precyzyjnego dotarcia do odbiorcy, a blogerom – możliwość zarobienia na swoim blogu poprzez implementację nieinwazyjnego widgetu oraz stuprocentową kontrolę nad reklamami emitowanymi na stronie.

Jak to działa?

Reklamy na blogu można sprzedawać bądź poprzez widget umieszczony w wybranym przez Ciebie miejscu, bądź bezpośrednio przez AdTaily. Co istotne platforma umożliwia sprzedaż boksów reklamowych zarówno na kilka dni, jak i na cały miesiąc. Jeszcze ważniejszy jest fakt, że to Ty decydujesz ile warte jest wyświetlenie reklamy na Twoim blogu oraz masz pełną kontrolę nad tym, co się na nim pojawi. Więcej informacji na temat zasad działania AdTaily znajdziesz na stronie: http://www.adtaily.com/.

Jak aktywować AdTaily?

Wystarczy, że zalogujesz się do panelu administracyjnego swojego blogu, a następnie przejdziesz do zakładki „Ustawienia”. Znajdziesz tam artykuł „AdTaily”, po kliknięciu w niego wystarczy postępować zgodnie z instrukcją podaną na ekranie.

W ramach aktywacji usługi automatycznie zakładany jest profil na stronie AdTaily. Z jego poziomu będziesz akceptować oraz zarządzać kampaniami pojawiającymi się na blogu (zakładka: Kampanie) oraz dostosowywać wygląd widgetu (zakładka: Serwisy). Z kolei z poziomu panelu administracyjnego blogu możesz decydować o umiejscowieniu boksu reklamowego na stronie (pod notką/ nad notką oraz czy ma być tylko na stronie głównej blogu czy również w archiwum i stronie z Tagami).

Co z honorarium za emisję reklam?

Tyle techniki – teraz przyjemności, jednak zanim pieniądze z emisji reklam zasilą Twój portfel trzeba spełnić jeszcze jeden warunek – mieć konto w systemie PayPal za pośrednictwem, którego AdTaily będzie przelewać honoraria. Jeśli jeszcze go nie masz, to szybko (i oczywiście bezpłatnie) założysz je tutaj: http://www.paypal.pl/pl.

Liczymy na uwagi odnośnie działania usługi. Co Wam się podoba, co nie, a także co chcielibyście zmienić? Zachęcam do drążenia tematu, bo każda uwaga będzie dla nas niezmiernie cenna.

Pozdrawiam

Zosia
redakcja Blog.pl

P.S. Jutro koniecznie zajrzyj na redakcyjnego bloga Blogowieści. W kolejnej odsłonie miesiąca z ankietą podsumuję Wasze odpowiedzi na temat reklamy oraz zdradzę na czym polega zapowiadana wcześniej niespodzianka.

Nowa moda na zarabianiu na stronach/blogach? Co myślicie o tym pomyśle?
Ostatni post Odpowiedzi: 19
[wp] Jaki szablon ma na blogu Kominek?
Z jakiego szablonu Wordpress korzysta kominek?
Automatyczne uzupełnianie pól w komentarzach
Taka sprawa. Niektóre blogi w WordPressie jak się wchodzi to od razu przy pisaniu komentarza wyświetlają nam nasz nick, strona oraz mejl. Jest to gdzieś tam zapamiętane. Jest jakaś wtyczka, która będzie uzupełniała te pole automatycznie? Chodzi o to, że jak już raz ktoś u mnie na stronie wpisał te dane, to żeby następnym razem jak wejdzie nie musiał wpisywać od nowa.
Brak wejść z wyszukiwarki po przeniesieniu bloga
Przeniosłem parę tygodni temu bloga z blogspota na własny hosting + oczywiście wordpress. Wszystkie wpisy elegancko poprzenosiłem na nową witrynę, podpiąłem z małymi problemami domenę, zainstalowałem SEO by YOAST i po dosyć sporym czasie zauważam - brak wejść na bloga z wyszukiwarek.
Gdzie na blogspocie było tego od cholery, a kilka wpisów pod pewnymi frazami znajdowało się w czołówce, tak obecnie nawet do 10 strony (dalej nie chce mi się klikać) mojego bloga nie widać. Co może być przyczyną, bo aż krew zalewa, jak widzi się 0 wyświetleń.
Ostatni post Odpowiedzi: 10
Jak wygląda sprawa z opłatami bloga na WordPress?
Wchodząc w opcje WP ujrzałem, iż komponenty PRO/Business kosztują 99$/299$ na rok. To sporo. A jeżeli chciałbym przenieść WP na własną domenę to jakie byłyby koszty? Mniej więcej 50 zł za własną domenę, hosting też w granicach 50 zł i do tego jeszcze te 99$/299$/ na rok?

Nigdzie nie mogłem tego w necie znaleźć. Sorry, pewnie wszyscy to wiedzą, a ja daleko w tyle. Wręcz zdublowany.
Ostatni post Odpowiedzi: 10
[Wordpress, wtyczka] Niestandardowy system komentarzy
Witam,

na moim blogu mam facebookowy system komentarzy i nie jestem pewien czy jest on trafiony. Na blogu kominka zauważyłem fajny system : http://kominek.es/2013/02...spe/#more-10226 może zna ktoś jego nazwę? :> Bo nie podejrzewam by był napisany specjalnie pod tego bloga.

edit: poradziłem sobie sam, do usunięcia.
Ostatni post Odpowiedzi: 7
[WP, Wtyczka] formularz z załącznikami
Poszukuję plugina którym zrobię formularz na stronie gdzie ludzie będą mogli podać swój email, imię i treść oraz pliki ze swojego kompa i to wszystko będzie po wciśnięciu Wyślij przesłane na emaila admina strony a nie zachowane na serwie.
[worpress] wtyczka - galeria zdjęć z możliwością głosowania
poszukuje wtyczki (działającej i aktualnej) dającej możliwość głosowania na poszczególne zdjęcia w galerii (alternatywa dla facebookowych konkursów na lajki) - czy ktoś może coś polecić?

ps. co to za głupota, że więcej postów trzeba mieć by móc pisać w temacie pomoc a nie ogólnym??
Czyściciel Blog.pl - ukrywa reklamy, belkę i inne śmieci
Jeżeli ktoś używa z Firefox (lub umie sobie dodać user script do Chrome / Opera) może skorzystać także z poniższego dodatku, który zablokuje w przeglądarce wyświetlanie się okienka z gorącymi tematami, szarej belki oraz wielkiego banneru nad blogami w domenie blog.pl (i kilku innych, które są do wyboru).

Skrypt nazwałem Czyściciel Blog.pl :D
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)

Wystarczy wejść i wcisnąć install (trzeba posiadać wtyczkę Greasemonkey w Firefox lub Tampermonkey w Chrome). Oczywiście mozna to wyłączyć w każdej chwili, wystarczy odznaczyć na liście:

skomentuj na FB: https://www.facebook.com/...580124432011233
Ostatni post Odpowiedzi: 5
Wordpress a Android, iOS oraz WP8
Jaką wtyczkę polecacie do rozwiązań mobilnych? Mój szablon jest lekki i bez tego daje radę na Androidzie ale chciałbym to zoptymalizować, jakieś sugestie?
Co się dzieje z blog.pl ?? ??
Hey :)

Od jakiegoś czasu na blogach, które funkcjonują na platformie blog.pl dzieją się dziwne rzeczy.

O tym, że blog zapomina mojego ID do Google Analytics już pisałem. Powiadomiłem o tym admina Blog.pl - ale jak na razie, to żadnej konkretnej odpowiedzi.

U mnie pojawiały się mniejsze lub większe zmiany w ustawieniach, a najnowszym dziwnym zachowaniem jest zniknięcie widgetu "Najpopularniejsze wpisy".

Czy ktoś z Was, wiec co się dzieje i kiedy świat blog.pl wróci do normy?
Ostatni post Odpowiedzi: 1
16sierpnia blog.pl zacznie przenosić blogi do nowego systemu

Na blogu redakcji ani na tablicy facebooka nie widzę jeszcze informacji od Onetu o tych zmianach (jedynie na tym nowy.blog, pewnie kwestia dni i będą trąbić wszędzie), ale blogerzy starej platformy dostają już maile, które informują, że z dniem 16.08.2012 rozpoczną się zmiany na ich blogach, dokładny komunikat brzmi tak:

blog.pl napisał/a:

Jednocześnie informujemy, że od 16 sierpnia wszystkie blogi w platformie Blog.pl będą automatycznie przenoszone na nowy system. Proces ten będzie przebiegał stopniowo, ale obejmie wszystkie blogi.
przenoszenie starych blogów do nowego systemu odbędzie się zatem czy tego chcemy czy też nie.

Redakcja tłumaczy się połączeniem wielu usług w jedną i rozszerzonymi możliwościami nowej platformy (tematy na forum: pierwszy, drugi).

Jak oceniacie takie podejście do sprawy? zostaniecie na blog.pl czy jednak wolicie w takim przypadku przenosiny na inny serwis blogowy?

poniżej załączam zrzut całego maila:

swoją drogą to ten "nowy.blog.pl" wygląda gorzej niż ich pokolorowany mail i średnio zachęca (czy też promuje nowości) :D

przeczytaj także => Onet łączy swoje platformy blogowe w jedną
Ostatni post Odpowiedzi: 8
Czy Onet Blog przejdzie na Wordpress?
Od dłuższego czasu użytkownicy Onetblogów mają problemy ze swoimi blogami. Dziwne przerwy, niedziałające funkcje lub znikające blogi! Administracja podobno pracuje nad poprawą jakości użytkowania i zamierza wprowadzić trochę nowości, bo - nie ukrywajmy - silnik Onetu to przestarzała zabawka.

W zeszłym roku Onet wypuścił serwis Blogujący.pl na silniku Wordpress, potem okazało się, że zastąpiono nim stary blog.pl - konkretnie wszystkie nowe konta tworzone są już na nowych zasadach i nowym silniku. Starzy użytkownicy mogą dalej korzystać z archiwalnej wersji, ale są gorąco zachęcani do przejścia na nowy panel zarządzania.

I teraz plotki, we wpisie na blogu departamentu IT firmy Onet.pl znalazłem takie komentarze:

źródło

Czyżby podobna sytuacja czekała blogerów z Onetu? Tym odświeżeniem i nowościami ma być Wordpress? Myślicie, że to może być prawda? Może macie jakieś informacje na ten temat (nowości)?

Komentarz potwierdzający został dodany przez kogoś z dostępem administratorskim do tego bloga - jakiegoś pracownika, zatem można to chyba uznać za prawdziwą informację? Z drugiej strony, minęło już 4 miesiące a w sieci, na portalach nie ma informacji na ten temat...dziwne.
Szablon firma budowlana
Witam, poszukuję szablonu darmowego lub płatnego o tematyce pasującej do firmy budowlanej.
Zmiana kokpitu wg. własnych upodobań
Witam. Jak zmodyfikować kokpit o np. własne linki, moje newsy czy widgety zamiast tych informacji o Worpress? Chciałabym aby moi użytkownicy zamiast tych standardowych treści widzieli w swoim kokpicie tylko te, które uznam za przydatne.
Nowy blog.pl a indeksowanie starych blogów przez google.
Może ktoś się orientuje w tej kwestii, więc zapytam.
Czy przejście serwisu blog.pl do nowego systemu blogowania (wordpress) może mieć jakiś wpływ na indeksowanie przez google blogów, które pozostały w starym systemie blogowania?
[komcie] fenomen komci
wydaje mi się, że parę razy wspominaliśmy o tym, ale temat jako taki nie powstał na forum (nie znalazłem).

Chodzi mi o rozmowę na temat fenomenalnej waluty blogowej jaką są komcie.

Jestem pod wrażeniem, ludzie kilka razy pytali sie mnie czy nie zrobiłbym im szablonu za komcie, na wielu blogach widywałem konkursy, w których do wygrania były komcie. Dzisiaj wpadłem na takiego, gdzie pula komci wynosiła łącznie 9000 !!!.
Za komcie robi się także dodatki i wiele rożnych innych rzeczy związanych zwykle ze sprawami blogowymi...

w internecie udzielam się od kilku lat i chyba przez ten czas nie napisałem sam tylu komentarzy czy postów a tutaj ktoś oferuje się, że da tyle komentarzy ! i to wszystko za cenę liczb pod notkami i owej złudnej popularności... przecież nie ma mocnych aby wymyślić tyle komentarzy do jednego bloga ;) a może się mylę ?

zabawa w wymianę i handel komciami dominuje oczywiście na tak zwanych r00shoFFych blogaskach czyli najczęściej na onetblogach...

może mi ktoś to jakoś realnie wytłumaczyć... po co ludziom te komcie ? przecież to takie sztuczne... chętnie przeczytam jakąś wypowiedź osoby, która bawi się w komciowanie :)

------
zobacz także:
=> [dyskusja] Kasować czy zostawiać komentarze z linkami?
Ostatni post Odpowiedzi: 70
Czy warto zakładać bloga na : blog.onet.pl ?
Hey.
Chciałam założyć bloga na blog.onet.pl
Tylko nie wiem czy warto.
Piszcie mi swoje zdanie o tej stronie.
I jeśli macie pomysł to o czym można by tego bloga pisać.
Pozdrawiam ...Raven...
Ostatni post Odpowiedzi: 5
[opinia] Blog.onet.pl
Co myślicie o blogach oneta?? Według mnie blogi beznadziejne ,niestarannie wykonane, trącą one amatorką ,brak schludności ,bo na każdym blogu oneta jak jestem to tu ine kolor tu to do tego niepasuje i wogóle beznadzieja.

Czekam na wasze opinie.

A moi znajomi (amatorzy) mają blogi na onecie :wstyd:
Ostatni post Odpowiedzi: 30
wordpress.com czy org?
Czesc, jestem nowa i zielona. http://forum.blogowicz.info/images/smiles/sad.gif
Jakies dwa miesiace temu zalozylam strone na wordpress.com, zchecona zachwytami nad mozliwosciami tego silnika.
Po zainstalowaniu nalepszego (najwiecej mozliwosci zmian wygladu) szblonu Twenty ten, okazalo sie, ze mozna co najwyzej pozmieniac tlo, header, menu. Blokuja tez dodawania widgetow z Vimeo. Naprawde niewiele mozna zrobic w kwestii wygladu. Na plus powiem, ze latwo sie twozy menu i submenu. To bylo fajne. Ale jak zmodyfikowac kolor tego menu? Nie da rady.
Przeszukalam internet i okazalo sie, ze albo dokupie upgrade albo zmienie na wordpress. org. Ewentuanie wykupie hosting czy domene, czy jedno i drugie (tu to juz w ogole bede musiala ze dwa dni postudiowac)
I teraz nie wiem, czy bawic sie w dokupowanie? Wszystko wydaje sie tanie, ale jak dokupie jedno po drugim (font, CSS upgrede, platna skoreke), troche cena urosnie, a juz po tych platnych fontach widze, ze nie bede zadowolona (wybor duzy ale kiepski).
Wobec tego moze lepiej ORG? Czy na wordpress. org, bede miala mozliwosc zmian fontow na te, ktore mam na kompie? Czy sa jakies ograniczenia jesi chodzi o wyglad?
Bardzo prosze o pomoc. http://forum.blogowicz.in.../helpsmilie.gif
Ostatni post Odpowiedzi: 6
Uwordpressowienie blog.pl
Witam,

Od jakiegoś czasu nowe blogi w portalu blog.pl zakładane są w systemie Wordpress.
Jak widać po komentarzach - ma to wielu przeciwników, chociażby z tego powodu, że zamknięty charakter kodu HTML w tym systemie uniemożliwia tworzenie zupełnie autorskich szablonów.
Istnieje także możliwość przeniesienia bloga założonego w starym systemie do nowego, a także możliwość pozostania w starym.

Jak wybierzecie Wy?

Zachęcam do brania udziału w ankiecie i uzasadniania swoich opinii.

Pozdrawiam :)
Nie działa serwis blog.pl
Witam,

Proszę o pomoc w następującej sprawie: wchodzę dzisiaj na swojego bloga w serwisie blog.pl, a tu nagle widzę żądanie zalogowania się. Nigdy przedtem niczego takiego nie było - nie włączałem ochrony bloga hasłem. Z ciekawości wchodzę na stronę główna www.blog.pl - ku mojemu zdziwieniu również trzeba się zalogować. Nie widzę w ogóle zawartości strony tylko okienko logowania na białym tle. Czy ktoś wie co jest grane i czy mogę w jakiś sposób wejść do swoich danych na blogu? Nigdzie nie mogę znaleźć wyjaśnienia zaistniałej sytuacji, ani żadnego kontaktu z administratorem. Pilnie proszę o pomoc.

PS. Adres mojego bloga to www.dwgm.blog.pl

Daniel Wacławek
Ostatni post Odpowiedzi: 11
1 - 2 ... 70 - 71 - 72 ... 181 - 182