Pomogła: 30 razy Wiek: 41 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2009-12-23, 14:43
LimakXRobczuk napisał/a:
Seks, seks, wszędzie ten seks.. Czy Wy wszyscy nie widzicie, jak jesteście przez niego zniewoleni? Seks jest fajny, ale może być o wiele fajniejszy. Porównałbym sex do alkoholu. Można sobie dla przyjemności wypijać dobry trunek, jakiegoś koniaka, wytrawne wino, dobre piwo.. ale wystarczy źle patrzeć na alkohol i kończy się to chlaniem bez przerwy siarkowych bełtów.. Wasz seks wygląda na taki.. Źle na niego patrzycie i, podejrzewam, że odczuwacie ledwie cząstkę tego, co można odczuć wkładając w to trochę pracy i cierpliwości.
rozumiem, że to twoje zdanie o seksie w ogóle i że sam tak o nim myślisz?
bo z twoich słów tak wynika (nie będę wnikać w szczegóły).
twoje podejście do spraw miłości i seksu jest... jakby to ując... dziecinne?
bo tylko dziecko myśli, że seks to coś strasznego
a miłość może dotyczyć tylko małżonków.
szczerze mówiąc, to nie bardzo kumam, co ty jako autor tematu masz na myśli.
raz mówisz że miłość i seks jest cudownym odczuciem duchowym, a zaraz potem temu jawnie zaprzeczasz.
zaczynasz już trollować, czy tylko ja mam takie wrażenie? (pytanie retoryczne )
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-12-23, 14:55
teneniel, wyobraź sobie kartkę, która została podzielona na dwie części grubą czerwoną kreską. Po lewej jest niedojrzała i nie odpowiedzialna miłość oraz gorszący seks (strona oznaczona jako związek bez ślubu), a po drugiej stronie (oznaczona jako związek po ślubie) jest wspierająca się para ludzi, darząca się ogromnym zaufaniem i ten dobry seks - bez szatańskich i zwierzęcych popędów. Ot co, cała filozofia LimakXRobczuka.
teneniel napisał/a:
szczerze mówiąc, to nie bardzo kumam, co ty jako autor tematu masz
zaczynasz już trollować, czy tylko ja mam takie wrażenie? (pytanie retoryczne )
Wysłany:
2009-12-23, 15:57
Krzysiek napisał/a:
teneniel, wyobraź sobie kartkę, która została podzielona na dwie części grubą czerwoną kreską. Po lewej jest niedojrzała i nie odpowiedzialna miłość oraz gorszący seks (strona oznaczona jako związek bez ślubu), a po drugiej stronie (oznaczona jako związek po ślubie) jest wspierająca się para ludzi, darząca się ogromnym zaufaniem i ten dobry seks - bez szatańskich i zwierzęcych popędów. Ot co, cała filozofia LimakXRobczuka.
w takim razie lipna ta cała filozofia ;D
znam ludzi będących po ślubie, ale uprawiających seks, który by zgorszył niejednego a także parę będącą bez ślubu i pałają do siebie czystą, odpowiedzialną miłością zarówno mentalną jak i fizyczną.
więc wychodzi na to, że albo filozofia "miłości idealnej wg LimakXRobczuk" jest do kitu, albo mamy chore społeczeństwo i jedyną zdrową jednostką jest właśnie LimakXRobczuk (a to już jedna z oznak jednej z chorób psychicznych wg ICD-10)
sorry, powstrzymać się nie mogłam - jak czytam takie bzdury, to tylko mogę się uśmiechnąć
Źle na niego patrzycie i, podejrzewam, że odczuwacie ledwie cząstkę tego, co można odczuć wkładając w to trochę pracy i cierpliwości.
zastanawiam się, jak osoba która w życiu się nie kochała może od razu zakładać, że podejście do ślubu ma jakiekolwiek znaczenie w tej sferze. żaden człowiek nie może tego ocenić, ponieważ nigdy nie będzie w dwóch sytuacjach jednocześnie - kochając się przed ślubem i czekając do dnia ślubu na pierwsza konsumpcję. więc nikt nie powinien mówić z własnej perspektywy, co jest lepsze dla człowieka i z czego on czerpie większe korzyści.
edit: uwielbiam jeszcze, że twoją wiedzę czerpiesz w oparciu o słowa księży (przynajmniej takie sprawiasz wrażenie mówiąc że masz wśród nich dużo przyjaciół i o tym rozmawiacie, jesteśmy forum antychrist i te sprawy), którzy z seksem i związkami mają tyle wspólnego co ja z uprawą roli.
Wysłany:
2009-12-23, 18:26
Cytat
którzy z seksem i związkami mają tyle wspólnego co ja z uprawą roli.
Księża akurat praktykują seks przedmałżeński. w końcu nie jeden może pochwalić się pokaźną gromadką dzieci, a mogą i bez ślubu. Hah. Można pozazdrościć.
[/ tyle w kwestii wtrącenia się ]
Księża akurat praktykują seks przedmałżeński. w końcu nie jeden może pochwalić się pokaźną gromadką dzieci, a mogą i bez ślubu. Hah. Można pozazdrościć.
To ja też się wtrącę i dodam fajne zdanie które kiedyś usłyszałam. Ksiądz spytany o to, czy uprawiał kiedyś seks odpowiedział "lubię wiedzieć co tracę" x).
______________________________________________________ Cześć, jestem nowa. | Last.fm
"I have a very low tolerance level for other peoples stupid bullshit. [...] Dumb shit, trivial shit, shit you're not even remotely interested in! [...] God, people are fucking boring!" - G. Carlin.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
No nie trzeba, a mimo to, obecny tutaj człowiek z X'em w nicku tak się zarzeka, że seks przedmałżeński jest zły, a tymczasem jego autorytety same to robią. Teoretycznie powinni raczej myśleć tak jak on. W końcu to "powołanie", lol. Oczywiście dochodzi też fakt zmiany zdania po jakimś czasie, ale to już w sumie inna historia.
______________________________________________________ Cześć, jestem nowa. | Last.fm
"I have a very low tolerance level for other peoples stupid bullshit. [...] Dumb shit, trivial shit, shit you're not even remotely interested in! [...] God, people are fucking boring!" - G. Carlin.
Wysłany:
2009-12-23, 18:58
Rododendron napisał/a:
Cytat
goooood, gooooood
nie ma to jak hipokryzja w wydaniu tych "najświętszych" ^^
właśnie takie podejście strasznie mnie razi, jeśli chodzi o kościół jako instytucję.
co innego religia i kościół budowany z ludzi, co innego religia i kościół jako bat na nich ^^
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-12-23, 19:37
Ja teraz napiszę troszkę po za tematem, ale jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć czegoś o seksie oczami kościoła, to polecam wywiad Piotra Najsztuba z księdzem (bodajże w Vivie), w którym jest wiele ciekawych rzeczy.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).