Przyznam, że przy przesłuchaniu oryginalnego filmiku jestem przerażony ... tam ewidentnie słychać "dawajcie gnata" i głos polaka "nie zabijajcie nas" a zaraz potem kilka strzałów. Jak teraz obejrzałem ten filmik to jest zszokowany. Ale co jest w tym naszym świecie najgorsze to fakt iż nigdy się nie dowiemy czy na prawdę była taka sytuacja że żołnierze rozstrzelali naszych. To pozostanie tajemnicą którą ten świat zabierze do grobu. A jeśli się coś dowiemy to za kolejne 70 lat gdy my będziemy znali prawdę od teraz, a Rosjanie tak jak przy okazji wypowiedzi prezydenta Rosji że 70 lat temu zbrodnia katyńska była z rozkazu Stalina.
A już miałem mieć gdzieś tą całą żałobę i prawie wyszedłem ze snu i pogodziłem się z rzeczywistością a tu kolejny szok. Rosja nas może okłamywać bo my w ich oczach nic nie znaczymy, małe marionetki którymi można pomiatać przez dostawy gazu i ropy, zakręcą kurki jesteśmy ugotowani. I zawsze mogą na nas atomówkę wysłać jak ich za bardzo wkurzymy. Polityka i rzeczywistość jest okrutna niestety.
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
Wiek: 31 Dołączyła: 31 Maj 2008 Posty: 156 Miasto: Zamość
Wysłany:
2010-04-17, 11:55
no ja też wątpię, czy czegoś się dowiemy. trudno, w telewizji mogą sobie gadać co chcą, na razie omotali większość społeczeństwa. na szczęście są ludzie, którzy trzeźwo patrzą na tę sprawę i widzą w niej coś więcej niż tylko wypadek.
ja mam tylko nadzieję, że to się wyjaśni. na pewno nie teraz, ale kiedyś ktoś ruszy tyłek i pokaże jak naprawdę było. tymczasem ci, którzy twierdzą, że to nie był wypadek [w tym ja] muszą teraz cierpieć i patrzeć na to całe przedstawienie. może da się coś zrobić, ale kto by słuchał. mnie od razu wyśmiewają, ale ja swoje wiem i nie zamierzam podporządkować się kolorowemu pudełku w pokoju, w którym ciągle są kłamstwa.
______________________________________________________ p o r t f o l i o
Z tym, że jedna rzecz emm, jest taka sprawa jak współpraca miedzy polską a rosją, ruskie sa miłe z tego względu że nasi milczą na niektóre tematy związane z wypadkiem w tym na prawdę którą pokazuje ten filmik. Gdyby nie ta pseudo współpraca ruskie by naszych stamtąd wywalili i byśmy nie mogli się dostać tak prędko do ciał, do tego aby badać przyczyny tego wypadku. Jest to jednym słowem (bez cenzury) jeb**e chamstwo ale my szarzy ludzie nie mamy na to najmniejszego wpływu. Pozostaje nam się modlić o to że za kilka lat poznamy pełną prawdę, ale puki Rosją rządzi KGB nic się nie dowiemy na ten temat.
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
Wysłany:
2010-04-17, 12:28
wiem że jest współpraca, ale co z niej wynika? cisza i tyle. minął już tydzień, a dalej powtarzają to co w pierwszych dniach po tragedii. w ogóle, to nie powinno być żadnej współpracy, tylko Polacy powinni być na tym terenie, badać go, przewieźć ciała do Polski i tam identyfikować.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2010-04-17, 14:50
na słuchawkach przy większej głośności jednak coś słychać.
a te strzały, to mówią, że mogła to być amunicja tych pracowników BOR-u, ale wydaje mi się, że taki magazynek powinien wystrzelić całą serią, a nie pojedynczo i w większych odstępach czasu.
Pracownicy Boru są uzbrojeni w pistolety, strzały były jak z pistoletu temu nie było serii strzałów tylko pojedyncze. BOR przy takich sytuacjach raczej nie ma broni pół automatycznej lub automatycznej, mają pistolety.
Ale ewidentnie przed strzałami słychać głos rosjanina i polaka, rosjanin mówi żeby podać broń a polak, żeby ich nie zabijali... przerażające to jest dla mnie .. za każdym razem mnie ciarki przechodzą..
EDIT :
A w tvn pokazywali kilkanaście razy ten filmik z tym, że tam był wycięty dźwięk tego rosjanina co nagrywał i sypał wulgarami, było słychać chyba strzały ale tego pewien nie jestem.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).