Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Forum Blogowe :: Strona Główna
Blogosfera  »  Porady blogowe
[ocena] [porada] Pasje Karoliny - Co sądzicie o wyglądzie?
Potrzebuję obiektywnego spojrzenia na mój blog. Większość czytelników jest przyzwyczajona do obecnego wyglądu, ale jestem ciekawa opinii innych.
Jeśli możecie mi napisać
- co wam się podoba i warto zostawić
- co usunąć lub zmienić
- co sądzicie o kolorystyce
- i jakie macie pierwsze wrażenie wchodząc na bloga

Do tego najtrudniejsze dla mnie jest ogarnięcie, nazwanie kategorii, bo teraz wydaje mi się to trochę chaotyczne. Blog porusza różną tematykę i nie chciałabym tworzyć menu w języku angielskim choć to wydaje się najpraktyczniejsze.

Wszelkie uwagi i propozycje mile widziane :)

Link do bloga: http://www.pasjekaroliny.pl/
Ostatni post Odpowiedzi: 7
[ocena] Jak podoba się Wam mój blog angielskapolka?
Mój blog traktuje o tematyce lifestyle, ale również o różnicach między Anglią, a Polską. Moje życie kręci się głównie wokół tych dwóch krajów. Moją grupą docelową są ludzie 16+ obojga płci.

Moje pytania są następujące:

Jak mogę poprawić wygląd bloga?
Podobają się Wam treści w nim zawarte?
Podoba się Wam mój styl pisania?
Ostatni post Odpowiedzi: 1
[opinia] blog biomedyczny
Współtworzę od jakiegoś czasu bloga: http://polowanie-na-zdrowie.blogspot.com/ o tematyce biomedycznej - odżywianie, choroby, biologia, metabolizm itp., zdarzają się też wpisy o kosmetykach czy przepisy. Co sądzicie? Co byście zmienili? Proszę o konstruktywną krytykę. Dodam tylko - wiem, że niektóre notki mają specyficzny styl pisania - proszę się tego nie czepiać, to akurat temat rozwiązany i nie o to mi tutaj chodzi. Po prostu czy blog ciekawy, czy ciekawie się czyta, czy fajnie wygląda, czy wartościowy... No szczere opinie po prostu :) .
Ostatni post Odpowiedzi: 25
[ocena] Góryponadchmurami.pl - Ocena wyglądu
Cześć.
Bloga mam już dłuższy czas, stoi na bloggerze, ale mam podczepioną własną domenę. Ostatnio pozmieniałem kilka szczegółów w wyglądzie, za namową kilku znajomych - chodziło o detale, były różne szerokości menu, niezgrane ze sobą kolory itp. Ale nie pytam dokładnie o jakieś elementy, więc nie będę mówił, co dokładnie zmieniłem. Ciekawi mnie Wasze spojrzenie na to, jako na całość. Coś byście zmienili w wyglądzie? Jakieś kolory nie zgrywają się z resztą? Coś kłuje w oczy? Czegoś na blogu brakuje? Coś jest zbędne?

Byłbym wdzięczny za jakieś porady/opinie o blogu.

Blog jest związany z turystyką i wspinaczką. Można tam znaleźć relacje z wycieczek i wspinaczek, zarówno z gór niższych, jak i Tatr. Prócz tego, od jakiegoś czasu pojawiają się też recenzje książek, oczywiście związanych z górami.

www.goryponadchmurami.pl

Screen

edit: Zmieniłem tytuł na krótszy, bo zobaczyłem ,że cały się nie wyświetlał.
Ostatni post Odpowiedzi: 5
[ocena] [porada] BlackenedBooks - Co do zmiany, co jest ok?
#YOLO jak mawia współczesna młodzież

Wiem że parę osób z tego forum widziało mojego skromnego i nudnego bloga, ale chciałem zapytać (zarówno zwykłych czytelników, jak i osób profesjonalnie zajmujących się blogosferą)

Target: Z racji tematyki - wiek i płeć dowolna - byle lubił czytać.
Tematyka: Recenzje książek + Publicystyka literacka. Możliwe poszerzenie jej, ale raczej będzie się obracać wokół słowa pisanego.

Potrzebuję analizy mocnych i słabych stron mojego bloga. Czyli co należy zmienić, nad czym należy popracować jeszcze, aby mój blog był chętnie odwiedzany i zdobył grupę stałych czytelników (ewentualnie w odleglejszej przyszłości stał się interesujący dla wydawnictw).

Piszcie wszystko co wam przyjdzie do głowy, a mi może okazać się pomocnym.

Z góry dziękuję :)

Link w podpisie profilu.
Ostatni post Odpowiedzi: 10
[Opinia] Kemet Duma Faraonów. Blog o Egipcie i hieroglifach
Witam, proszę o opinie o moim blogu. Blog jest o starożytnym Egipcie, staram się też dużo pisać o czytaniu hieroglifów i zrobić z tego taki a'la poradnik posługiwania się nimi. Interesuje mnie Wasza ocena treści merytorycznej bloga.

http://kemet-duma-faraonow.blogspot.com/

Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Ostatni post Odpowiedzi: 18
[opinia] Blog literacki - co sądzicie o treści/ estetyce ?
Cześć,

Czy moglibyście ocenić język wypowiedzi/ estetykę wpisów ? : http://wybieramfantasy.blogspot.com/

Jest to blog recenzyjny, ukierunkowany na fantastykę.

Dopiero zaczynam, lecz mam ambicje - jeżeli zauważycie coś co warto zmienić mówcie śmiało :D Z góry dziękuję.
Ostatni post Odpowiedzi: 5
[ocena] Sunori.pl - ocena wyglądu
Witam, chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o moim blogu. Chciałem, by w miarę możliwości był minimalistyczny - nie chciałem nawalić miliona widgetów i innych bajerów. Szczególnie, że blog dosyć często notuje wejścia z urządzeń mobilnych.

Tutaj screen strony głównej bloga, który to możecie znaleźć pod adresem sunori.pl

Mile widziane różnego rodzaju opinie, sugestie itd ;)

Pozdrawiam :)
Ostatni post Odpowiedzi: 14
[opinia] Moto wyprawy co myślicie?
witam, co myślicie o moim blogu o trasach motocyklowych? http://motowyprawy2014.blogspot.com/
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[opinia] Kreatywnym Okiem - blog z zabawami i książkami dla
Kilka dni temu wpadłam na pomysł by odświeżyć bloga.
Wgrałam nowy szablon, ustawiłam sobie. Teraz pytanie czy coś dodać? Usunąć?
Czegoś brakuje?
Kolor czcionki posta ok? Czy powinna być ciemniejsza?

Czekam na ogólne porady, opinie i jak się czyta całość.

Adres :
Kreatywnym Okiem
Ostatni post Odpowiedzi: 4
[opinia] Bavaria. fitlifestyle.
Co sądzicie o moim blogu ??

Chciałabym założyć fanpage na fb, ale nie czuję się jeszcze pewnie. Prosze o opinie, wskazówki, krytykę.
Czy mogę już działać z fp?

Moją tematyką jest aktywny tryb życia, motywacja - ogólnie oraz Bawaria.

Nie jestem pewna co do etykiet, jak posortować przepisy, treningi, notki o motywowaniu, bawarii. Czy wszystko co związane z przepisami wrzucać do jednego wora, czy powinnam podzielić na ''sniadania/kolacje" itp?

Czy mogę wrzucać posta czasem ''prywatnego'' opisujący moje bawarskie zycie? Czy zrezygnować z tej tematyki?

Czy kolory/czcionka/ilosc postów na głównej są w porządku?

Próbuje nawiązać współpracę z koleżanką, aby pisała o bieganiu. Ale różnie to wychodzi.

Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi.
Ostatni post Odpowiedzi: 9
[Ocena] Dziewczyna na siłowni
Długo zastanawiałam się czy w ogóle prosić Was o ocenę mojego bloga, ale stwierdziłam, że przyda mi się opinia osób "z zewnątrz", więc przyjmę na klatę każdy hejt :)
Blog prowadzę o dość niestandardowej tematyce. Nie wiem czy można go podciągnąć pod tematykę banalnych pamiętników w każdym razie zapisuję w nim bez żadnych ściem drogę osoby, która potrafiła jechać autem 200m do sklepu [serio] do sportowego trybu życia. Wprawdzie nadwagi nie mam, ale zaczynałam sapać wchodząc na trzecie piętro, a to według mnie większe wyzwanie poprawić kondycję i wydolność organizmu niż zrzucić wagę. Bloga uważam za dość unikalnego, chociaż w samozachwyt nie popadam ;)
Graficznie do tej pory nie wiem co mam z nim zrobić. Na przestrzeni ostatnich kilku dni przetestowałam około 30 szablonów i żaden nie odpowiadał zbytnio mi, a nawet jak już odpowiadał to nie pasował chociażby do tego, że różnego formatu wrzucam zdjęcia [fatalnie posty się rozjeżdżały - nie miałam cierpliwości przerabiać każdego postu z osobna], więc postanowiłam wybrać zwykły szablon dynamiczny, który - o dziwo - mi się podoba, a i uważam go za dość czytelny jak na treści, które publikuję.
Tak jak napisałam na blogu: nie uważam się za blogerkę tylko za sportowca [aspirującego]. W każdej kwestii każdą radę przyjmę na klatę, bo serio nie znam się na tym kompletnie, a i coś, co dla mnie może wydawać się spoko to dla czytelnika może być lipą, także nie pogardzę radami w kwestii grafiki jak i treści publikowanych na blogi i wszystko, co Wam tylko przyjdzie do głowy.
Adres bloga: http://dziewczynanasilowni.blogspot.com
Z góry dzięki za każdą konstruktywną opinię :)
Ostatni post Odpowiedzi: 4
[opinia] Pomoc z wyborem szablonu
Witam!

Postanowiłem zmienić obliczę swojego projektu i w związku z tym zwracam się z pytaniem czy ktoś z Was korzystał z podanych niżej szablonów:

http://blogtemplate4u.com...s-of-july-2014/

bardzo interesuje mnie opinia na temat szablonu nr. 2 (Pratico) oraz nr.3 (Breeze)

Ktoś miał jakieś problemy z ww. szablonami? Czy łatwo da się w nich zaprowadzić zmiany? Jestem bardziej niż zielony w temacie HTML i dłubaniu w takich kodach i martwię się, że sobie nie poradzę, a chciałbym żeby to moje "dziecko" jakoś wyglądało ;)

Z góry dzięki za pomoc!
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[Opinia] Meddiedolls - blog o lalkach
Hej. Witam po bardzo, bardzo długiej nieobecności kiedy to ja zapomniałam o tym forum, a kiedy już sobie przypomniałam, to miałam długie problemy z przypomnieniem sobie danych do logowania.

Ale do rzeczy: mam teraz nowego bloga. Jego dobrą stroną jest to, że wszystko co z nim związane sprawia mi przyjemność. Złych ma trochę więcej - chyba najistotniejsze jest to, że głównym zamysłem jest fotografowanie lalek. Niektóre odnawiam, inne naprawiam, dla jeszcze innych szyję itd. Równie istotną jest to, że to nie jest blog dla dzieci, bo ani zdjęcia ani wpisy nie są tworzone z myślą o nich.

Meddiedolls

Z tego co pamiętam i zdążyłam ostatnio przeczytać, to raczej nie ma tu zbyt wielu "entuzjastów tego tematu" - może nawet żadnego nie ma. Chciałabym poprosić o opinię osób, których to kompletnie nie interesuje :)

Jak wam się podoba mój blog?
Co mogłabym zrobić byś - trafiwszy na niego przypadkiem został przynajmniej na chwilę?
Czego nie ma, a co powinno (lub mogłoby) na nim być by stał się atrakcyjniejszy?
[opinia] przemyślNiki - Twoja opinia o moim miejscu w sieci
Mój blog to pod względem treści life style, pod względem wyglądu minimalizm, ale ciekawa jestem Waszych opinii :)

http://przemyslniki.blog.pl/
Ostatni post Odpowiedzi: 6
[ocena] Blog o... no właśnie
Chętnie wysłuchałabym opinii na temat mojego po-twora - blogiem zwanym. :hyhy:

tomiejscenamapie.blogspot.com

Mój problem polega na tym, iż nie potrafię odnaleźć się w jednej dziedzinie, o której chciałabym pisać i w której dobrze bym się odnajdowała.
Początkowo mój blogasek miał być związany z tematyką górską, jednak... wyszło jak wyszło, a ja nie jestem w stanie trzymać się ściśle jednego tematu.

W związku z tym wnoszę o poradę, gdyby mi jakaś dobra dusza mogła przejrzeć z grubsza moje wypociny i doradzić - na jakiej tematyce najlepiej się skupić, co mi w miarę dobrze wychodzi.
Co zmienić?
Mam świadomość, że piszę nieregularnie, ale wynika to głównie z braku czasu i braku pomysłu na konkrety.
[opinia] Co sądzicie o moim blogu: Flagrant Foul PL
Jak w temacie. Jak oceniacie mój pierwszy w życiu blog?

Wszystkie podpowiedzi, spostrzeżenia oraz konstruktywna krytyka będą mile widziane :)

Czy zmienić jakąś czcionkę? może zmienić kolory? dodać jakiś widget? Piszcie wszystko co Was tam rozprasza i zniechęca do czytania, lub to co można od ręki poprawić.

Flagrant Foul PL

[opinia] Co sądzicie o moim blogu totolijo.pl
Proszę o opinie na temat mojego bloga .totolijo.pl:
Jego szaty graficznej
Czy jest czytelny
Co Waszym zdaniem należałoby zmienić
???
Chętnie wysłucham słowa pouczającej krytyki :)
Z góry dzięki :)

PS. Proszę o wyrozumiałość, to mój pierwszy blog :P
Ostatni post Odpowiedzi: 36
[opinia] Future sight - blog futurystyczny
Nachalną reklamę mojego bloga uprawiam już w swoim podpisie, ale chciałbym wiedzieć co o nim sądzicie. Future Sight poświęcony jest tematyce szeroko pojętego science-fiction, głównie to recenzje filmów i książek, czasem słowo o technologii, popkulturze, muzyce etc.

http://futurystycznyblog.blogspot.com/

zdaje sobie sprawę, że tematyka jest niezbyt nośna, ale chętnie przeczytam o Waszych uwagach, co jest dobre a co powinienem zmienić :)
Ostatni post Odpowiedzi: 8
[opinia] blog o studiach weterynaryjnych
Chętnie wysłucham konstruktywnej krytyki dot. mojego maciupeńkiego bloga.

Lojalnie ostrzegam, że nie wszystkie posty jeszcze wyedytowałam odpowiednio - nie wszystkie są w formie czytaj więcej, sporo wypociłam z siebie przez kilka lat pisania i teraz muszę się zastanowić, co zrobić z niektórymi postami: usunąć, zostawić tylko po podziale na czytaj więcej i owo więcej ;) , zostawić po totalnej edycji. Trochę jednak trwa przebijanie się przez własnego bloga...
weterynaryjne przygody

Jak Wam się podoba? Co zmienić w kwestii wyglądu? Czy wszystko działa?

Właściwie nie wiem, co mogłabym jeszcze dodać od siebie... Chyba czas na Wasze rady, opinie ;)

Ostatni post Odpowiedzi: 16
[ocena] Blog poświęcony wojskom specjalnym - co sądzicie?
Witam was serdecznie :)

Chciałbym prosić was o ocenę, rady i sugestie.

Od kwietnia ubiegłego roku prowadzę bloga o tematyce wojskowej, dokładniej o jednostkach specjalnych z całego świata. Blog doczekał się kilkunastu komentarzy. Z tego co piszą do mnie ludzie w prywatnych wiadomościach, wiem że czytają to o czym piszę. Również napisało do mnie kilka osób o współpracę, więc myślę że idę w dobrym kierunku.
Ludziom się podoba, oczywiście tym co się interesują tematem. Nie mniej jednak chciałbym poznać wasze opinie, sugestie i wszelkie rady. Blog jest na platformie wordpress.com. Korzystam z darmowego, chociaż przymierzam się do zmiany na własną domenę. Czuję, że darmowy powoli mnie ogranicza bo wiele rzeczy bym zmienił. Grupą docelową są wszyscy co chcą poczytać o jednostkach specjalnych. Coraz więcej kobiet się wypowiada (na stronie FB ale to też można uznać za jakieś zainteresowanie ze strony płci pięknej).

Pytania jakie mam to:

1. Czy blog w obecnej formie przyciąga was? Czy wchodząc macie ochotę coś przeczytać co was zainteresuje?

2. Co byście radzili zmienić? Szablon, wygląd, rozmieszczenie/usunięcie poszczególnych elementów?

3. Czy styl pisania nie jest męczący a zachęca, wciąga w dany tekst?

Wpisy opieram o własną wiedzę jak również z książek, gazet specjalistycznych, stron internetowych o tej tematyce. Nawet z prywatnych rozmów z osobami bezpośrednio związanymi z tym tematem. Staram się pisać rzetelne i prawdziwe informacje, przekazać jak najwięcej z tego powodu wpisy są czasem dość obszerne.

4. Czy nazwa jest zbyt długa, przyciągająca? Czy raczej za długa i nie wywiera zainteresowania?

5. Czy główne zdjęcie jest za duże i wchodząc na bloga dostajecie obrazkiem w oczy zamiast widoku głównej strony?

Blog poświęcony wojskom specjalnym

Na razie mam tyle pytań do was drodzy forumowicze.

Pozdrawiam serdecznie,

John
Ostatni post Odpowiedzi: 26
[opinia] Co sądzisz o moim blogu uszynszyla?
Witam i o ocenę pytam.

Bloga robię ;) od października. Wiele się zmieniło, a ja mam ciągle wrażenie, że coś jest z nim nie tak.

Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)

Interesuje mnie Wasza ocena, jako czytelnika:
- co przyciąga w blogu
- co odpycha
- co jest niezbędne
- co mogę sobie darować/usunąć z bloga
- jak oceniacie jakość bloga? (teksty, zdjęcia, formatowanie tekstów)
- kolorystyka
- czytelność

Będę wdzięczna za uzasadnienie swoich uwag! ;)

W załączniku zrzuty.www.uszynszyla.pl U SZYNSZYL
[Ocena] Pamiątki przeszłości - Blog historyczny
Od ponad miesiąca prowadzę bloga, w którym opisuję ciekawe zagadnienia z historii. Do tej pory napisałem 9 postów, głównie poświęconych bitwom, fortyfikacjom i zagadkom z czasów drugiej wojny światowej. Pomimo dość sporej liczby wyświetleń nie mogę ustalić co jest nie tak z moim blogiem, bo do tej pory zdobyłem tylko dwa komentarze, co prawda pozytywne, ale to za mało, żeby jakąkolwiek diagnozę stawiać. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o ocenę estetyki, układu i treści. Nie jestem pewny, czy blog jest przejrzysty, czytelny i czy wyglądem zachęca do czytania tego, co publikuję. :help:

http://www.pamiatkiprzeszlosci.blogspot.com/
[opinia] alechanted.pl
Po krótkiej, dość przymusowej przerwie mogę wracać do blogowania pełną parą i cały proces zacząłem d zmiany wystroju. Pewnie kilka osób już mojego bloga widziało, bo też wybitnie cicho z adresem nie siedziałem.

Do rzeczy: dziś przebudowałem wszystko. Mam już aktywną bazę czytelników, więc chcę wszelkie wtopy wyeliminować możliwie jak najprędzej. Jeżeli bylibyście tak mili i weszli na mojego bloga i przejrzeli go, chociażby powierzchownie, to byłbym wam wysoce dźwięczny.

http://www.alechanted.pl

Generalnie nie zmuszam was do zagłębiania się w treść, bo temat jest na tyle niszowy, że pewnie większość z was by tego nie przeżyła, ale bardzo zależy mi na ocenie responzywności i czytelności nowego laya.
[opinia] Futbolowe Wpisy
Blog stosunkowo świeży, starałem się by wyglądał schludnie i prosto. Za wszystkie opinie: pozytywne i negatywne z góry dziękuję.
http://futbolowewpisy.blogspot.com/
[opinia] Lajf.eu
Dobrz, mili Państwo. Teraz ja dorzucę coś do skomentowania/oceny.

http://lajf.eu/

Interesuje mnie kwestia wyglądu, czytelności, typografii i ogólnej estetyki. Szczególnie chętnie poczytałbym o wrażeniach z urządzeń "komputeropodobnych" (smartfony, tablety, małe komputery) - jakaś namiastka responsywności niby jest. Treść możecie olać - piszę tam od wielkiego dzwonu i przede wszystkim dla zabawy, bez żadnego parcia na sławę. ;)
[ocena] okiemprzyrodnika.blog.pl
Chciałbym prosić o uwagi na temat bloga:

www.okiemprzyrodnika.blog.pl

Czego brakuje, czego jest za dużo (w sensie układu strony), czy kolorystyka jest dobrze dobrana?

Blog nie ma konkretnego tematu, jest o życiu codziennym, moich spostrzeżeniach. Wpisy przeplatam tematyką przyrodniczą oraz cyklem związanym z wyjazdem na Syberię. Jednak z założenia to blog o wszystkim. Blog nowy, istnieje od połowy grudnia 2013. Zamieszczone zdjęcia także są mojego autorstwa, łącznie z nagłówkiem.

Z góry dziękuję za uwagi.
Ostatni post Odpowiedzi: 17
[opinia] Mój blog Lern2Ern, co sądzicie?
Co sądzicie o wyglądzie mojego bloga Lern2Ern ?
Chodzi mi ogólną waszą opinię na jego temat.

Np. kolorystyka, grafika, gadżety... No i bardzo ważne, jaka waszym zdaniem jest jego czytelność ?

Jest to mój pierwszy blog, dlatego jeszcze nie jestem do końca rozeznany w temacie, a wasza opinia może mi bardzo pomóc :)

Jeżeli macie jakieś porady, nawet najmniejsze, to bardzo chętnie się z nimi zapoznam :)
Jestem otwarty na konstruktywną krytykę, przyjmę wszystko na klatę :D
[ocena] lubiewhisky.pl - Wszelka krytyka dozwolona :)

Blog świeży, z racji mojej obsesji co do perfekcyjności, ciągle jest dłubane ;)

Nie wszystko jeszcze hula (menu), ale ogólna koncepcja i wygląd pozostają, no chyba, że zostanę wyprowadzony z błędu, że to dobry kierunek :)

Blog robiony na szablonie, wszelkie poprawki wprowadzane z ręki, metodą prób i błędów (specem nie jestem). Logo zrobione przeze mnie.

Oczekuję konstruktywnej krytyki, którą postaram się jakoś znieść :P Co zmienić, co poprawić, co jest ok, co jest bardzo ok.
Pozdrawiam i z góry dzięki.

lubiewhisky.pl
Ostatni post Odpowiedzi: 21
[opinia] Little Big Thing i problemy z szablonem
Skupiłam się już tylko na blogu parentingowym. Nie proszę o ocenę treści, bo wiem, że to temat nie dla każdego i nie chcę męczyć was czytaniem. Za to chętnie poznam opinie dotyczące szablonu. Szczerze, kompletnie nie miałam pojęcia na jaki się zdecydować.

Biorę na klatę wszystkie uwagi.

http://little-bigthing.blogspot.com/
1 - 2 ... 92 - 93 - 94 ... 181 - 182