Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Forum Blogowe :: Strona Główna
Czas wolny  »  HydePark
Polam język na wesoło :D
Niedawno przeglądając stronki trafiłem na ciekawy temacik który jest inspiracją do utworzenia tego tematu :]

:rotfl: Znacie ciekawe połamańce językowe ? :rotfl:
:D Let's Go :D

✭ Byli żyli trzej Japonii: Jach, Jachcendrach, Jachcendrachcendroni
Były żyły trzy Japonki: Sipi, Sipidripi, Sipidripilampoponi
Ożenili się: Jach-sipi, Jachcendrach-Sipidripi, Jachcendrachcendroni-Sipidripilampomponi
Jach miał córkę Szach, Jachcendrach miał córkę Szachszarach, Jachcendrachcendroni miał córkę Szachszarachszaroni Fudżi Fajkę. Kto powtórzy całą bajkę?

✭ A propos de facto z punktu widzenia po linii prostej, ponieważ poniekąd, iż przejściowe kataklizmy wpływają hiperbolicznie na kompleks zjawisk organicznych w tym organizmie, a biofizyka i biochemia nie ma żadnego wpływu na owe zjawiska więc co jadłeś na śniadanie ? :rotfl:

✭ Bezczeszczenie cietrzewia cieszy moje czcze trzewia

✭ Chrząszcz brzmi w trzcinie w Szczebrzeszynie, Strząsa skrzydła z dżdżu, A trzmiel w puszczy, tuż przy Pszczynie, Straszny wszczyna szum...

✭Biorąc pod uwagę wizualny aspekt tego zagadnienia, jest ono zbyt specyficzne w swojej strukturze obiektywnej, i wobec tego w ramach szowinizmu i abstrakcjonizmu absolutnie nie wchodzi w rachubę. No bo jeżeli ktoś komuś coś, a nikt nikomu nic, to po cóż i na cóż. A co się tyczy względem tego to i owszem, gdyż z punktu patrzenia na punkt widzenia, kwintesencja omawianego zagadnienia jest nam bardzo dobrze znana. Lecz jeśli o mnie chodzi, to nie wiem, o co chodzi.
Odpowiedzi: 0
Należysz do jakiegoś fandomu?
Tak jak w temacie c; Ja szczerze mówiąc, nie wiem, raczej nie. ;p
Ostatni post Odpowiedzi: 4
Hipnoza
Witam. Dopiero dziś zauważyłem ten dział. Widzę, że zostało poruszonych już sporo ciekawych tematów, ale tego chyba nie było. Wracając do sedna. Kto w dzisiejszych czasach nie chciałby potrafić kontrolować innych? :P Byliście kiedyś zahipnotyzowani? A może znacie jakiegoś hipnotyzera? :D
Ostatni post Odpowiedzi: 25
Darmowe konto bankowe dla studenta
Cześć,
poszukuje internetowego konta bankowego z darmowymi przelewami i prowadzeniem konta, z możliwością robienia przelewów w weekendy. Jakie banki polecacie i dlaczego? I jaki moglibyście z czystym sercem zaproponować? Dodam że może być to konto studenckie. Swoje ostatnie konto miałem w pko bp i ostro lecą w kulki z opłatami za kartę i przelewy. Często zmieniają cennik. Irytują również zdrapki do przelewów.
Porozmawiajmy o pogodzie
No właśnie, jak w temacie... Co sądzicie na temat aktualnej pogody? :D Zbliża się sroga zima czy to tylko Matka Natura nas tak straszy? :D
Ostatni post Odpowiedzi: 422
[impro] Grupy improwizacyjne - PL i nie tylko
Hej!
Takie mam pytanie do wszystkich - co sądzicie o improwizacjach kabaretowo - teatralnych? Czy są w waszych miastach grupy impro? Czy byliście kiedyś na takim występie?

Z czym się to je?
Teatr improwizowany polega na odgrywaniu scen totalnie bez scenariusza. Gry improwizowane (przy krótkiej formie) mają pewne ramy czy zasady, ale ich tło sugeruje publiczność (o kim, gdzie się ma odbywać scena, itp). Tak bardzo w skrócie.

Dlaczego o to pytam?
Ze znajomymi sami założyliśmy taką grupę, Mamy za sobą 3 występy i publiczność dopisuje. Widzimy, że jest to coś, czego jeszcze nie było w polskim hm "kabarecie" (choć nienawidzimy gdy ktoś nas nazwie kabaretem). Robimy też warsztaty dla chętnych. Może ktoś ma predyspozycje?

Będąc w Gdańsku na festiwalu poznaliśmy dużo grup. Jeśli chodzi o polskie, mistrzowskie grupy impro to polecam - Ad Hoc, Improkraci, W Gorącej Wodzie Kompani, Siedem razy jeden, Klancyk, Hofesinka czy Narwani z Kontekstu.

A zagraniczni - przede wszystkim program - Whose Line Is It Anyway? - ale ostrzegam - obejrzenie jednego odcinka uzależnia i można nie raz poświęcić cały dzień. Choć to już są totalni mistrzowie impro.

Jakie jest wasze zdanie?
Ostatni post Odpowiedzi: 12
Prezent dla kobiety
Szukam pomysłu na wyjątkowy prezent dla swojej kobiety.
Budżet to ok 600zł myśle nad srebrną biżuterią bo taką lubi.
Może coś takiego, cena jest ok znalazłem to w sklepie [adres-zablokowany]
Jak myślicie będzie się podobać, a może coś innego.

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 16-10-2012, 17:34 ]
uwaga, ten post mógł być pisany na zamówienie!
Ostatni post Odpowiedzi: 22
[kabaret] Łowcy .B
rozpoznawani po rodzaju ubioru, według Bałtroczyka sponsorowanego przez sieć sklepów Biedronka :yay: kabaret, na skeczach którego często płaczę ze śmiechu.

niedawno w telewizji widziałem ich nowy (?) skecz, i tutaj również w jednym z momentów (konkretnie kolo w okularach trzymający się za tyłek) się popłakałem :D

a wam jak się podoba, skecz, grupa, poziom ich humoru, które ich skecze lubicie ?
Ostatni post Odpowiedzi: 15
Co dostaliście na święta? ;D
Tak jak w temacie :D
Ja dostałam koszulke, pieniądze, słodycze i telefon <3
Szczęśliwego Nowego Roku Blogowicze
Wiele szczęścia i miłości,
sukcesów i pomyślności,
niech Wam zdrowie dopisuje
a gotówki nie brakuje.
Przyjemności w dotyku,
słodkości w przełyku.
Szelestu w kieszeni,
i słońca promieni
oraz by rok cały,
po prostu był wspaniały.
Tego Wam życzę Blogowicze
Ostatni post Odpowiedzi: 1
Jakie znacie najśmieszniejsze rozwinięcia skrótu BMW?
Moje propozycje:

Baran Ma Wóz
Bardzo Mały Wacek
Bardziej Mocniej Więcej
Blondyna Może Wszystko
Alfa romeo
wątek wydzielony => stąd
-----------
Cześć!
Ja również jestem fanem marki. Bella z fotki to moja kochanka, jedna z niewielu bianco polare. Mruczy pod maską 2,5 v6, po wymianie kompletnego wydechu na imasaf, sprężynki sport -5cm, zakręty to teraz bajka... Chwal się swoją, jeśli nas stąd nie pousuwają za off top :)

Mam wiele fotek swojej, jeśli sprawi to radość- Chętnie dodam. :)
Kaplica Czaszek
W polsce istnieje kaplica w całości zbudowana, a właściwie wyłożona czaszkami i ludzkimi koścmi. Kaplica Czaszek bo o niej mowa była zbudowana przy wykorzystaniu szczątk ludzi zmarłych an cholerę. Ot taka ciekawostka.

Zastanawiam się, czy w dzisiejszych czasach możliwe byłoby wykopanie szczątków z cmentarza i wybudowanie z nich koscioła ;-)
Ostatni post Odpowiedzi: 30
Sylwester u Lorda
Ze znajomymi z pracy robimy u mnie sylwestra i pod wpływem emocji, wymyśliliśmy temat "Sylwester u Lorda" - przebieramy się w stylu szlacheckim - i tu szerokie pojęcie Szlachty - zaczynając od mema "Milordzie..." przez szlachtę polską, przez barokowe stroje, kończąc na weneckim karnawale.

puśćcie wodze wyobraźni - gdybyście się mieli wybrać na takie coś, w co byście się przebrali? Jak wykorzystalibyście dzisiejsze dostępne rzeczy? jak udekorowalibyście pokój / salę? Co byście podali na stół, albo co byście chcieli, aby było podane?

Osobiście, jako że będę gospodynią, mogę nieco przesadzić i myślałam nad zamówieniem podobnego stroju:

Reinkarnacja-wierzysz?
Czy wierzycie w reinkarnację? Co jeśli w poprzednim życiu byłeś robaczkiem?
Ostatni post Odpowiedzi: 29
[reklama] Kinder Bueno "wampir" muzyka
Kilak razy słyszałem tę reklamę a dopiero niedawno zobaczyłem pierwszy raz. Bardzo podoba mi się w niej nutka

jest tam taki fragment:

Cytat

So won’t you just give it up ‘cause you don’t understand
Big it up, but you don’t understand
And it’s really nice, but you don’t understand
So big it down, ‘cause you don't understand
‘Cause you don't understand baby

jakby się komuś też podobała to tutaj są linki do odsłuchania:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)

jak pobrać znajdziecie tu:
=> jak pobrać muzykę z youtube
=> jak ściągnąć piosenkę z wrzuty
Ostatni post Odpowiedzi: 5
Samochód idealny na nasze drogi
W tym temacie chciałbym usłyszeć wasze opinie, który samochód uważacie za najlepszy na nasze drogii. Chodzi tu zarówno o codzienną jazdę przez miasto, wyjazdy na wakacje i podróżowanie między stadionami podczas Euro 2012. Czy lepiej jest wybrać jakiegoś rodzaju SUV-a który nie boi się dziur na polskich drogach większego jak ( VW Tuareg, Porshe Cayenne, Land Rover Evoque), bądź troche mniejszego jak ( Nissan Juke, VW Tiguan, Audi Q5). A może lepiej wygodną limuzynę ( Audi S6, BMW M5, Mazda 6). Do wyboru mamy także zwinne hatchbacki ( Opel Astra OPC, Renoult Clio, Citroen DS3).
Być może niektórzy szukają mocnych wrażeń i chcą troche przetyrać sportowe wozy na naszych szosach ( Nissan 370Z, Ferrari, Lamborgini).
Które cechy dla was są ważniejsze: ergonomia, koszty, dobra zabawa?
Moje propozycje samochodów na codzień:
-samochód za nierozsądną cene: Audi S3 quattro
-samochód za rozsądną cene: używana Honda Accord

Zapraszam do umieszczania swoich opinii
Zmora Nocna
myśle Że duzo osób jest ciekawych (w tym ja ) .. co to dokładniej ta zmora..

mi się przydarzyło to raz.. koledze mojej mamy z pracy też kilka razy i ostatnio mojej siostry chłopak mówił że też to miał

Nie chciałbym tutaj robić encyklopedi, zmora to coś co podczas snu siada na klatce piersiowej i wtedy jest jednym słowem kicha ..

dodatkowo słyszałem że koniom na grzbiecie plecie warkoczyki ( nie wiem czy to prawda.. )

na wikipedi tylko podrasowana wersja encyklopedyczna .. czyli nic..

ja mialem to u mojej Prababci jak byłem u niej na noc, zaczyna się od drętwienia rąk , kończy na ucisku w okolicach klatki piersiowej ..

ani ruszyc w te ani wewte .. może ktoś miał podobne przeżycie ?

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 25-10-2009, 06:48 ]
dyskusja w tym temacie toczy się już ponad 2 lata!, mamy już ponad 10 stron, na ich łamach ludzie dzielą się swoimi przeżyciami. Sprawdź wypowiedzi z 2009 roku => zmora nocna

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 13-10-2012, 23:52 ]
na tę chwilę to już ponad 5 lat! posty z ostatniego roku => zmora nocna 2012
Ostatni post Odpowiedzi: 173
Jaką firmę kurierską wybrać / polecacie?
Witam,
chciałabym wysłać x-boxa i tu moje pytanie: polecacie pocztę polską czy lepiej zrobić to kurierem? Na poczcie dwa razy zaginęła mi przesyłka, ale z usługami kurierskimi nie miałam jeszcze do czynienia. Znalazłam takie ceny kurjerzy.pl , czy to tanio?
Ostatni post Odpowiedzi: 31
[video] parodie
to ja pierwszy ^^

blog 27, fajniusie :D

http://www.youtube.com/v/YGs3ufz7YmQ

p.s. postanowiłem wywalic plajerki dla szybszego ladowania postów
Ostatni post Odpowiedzi: 49
Kabaret Neo-Nówka - rozmowa o prace
ulubione

[obrazki] wesołe / śmieszne
szukam fotek i natrafiłem na taką :

niby nic, ale podpisana BreakDance ^^
Ostatni post Odpowiedzi: 155
Choroby związane z kręgosłupem
Od tygodnia coś mi chrupało w kręgosłupie, ugniatało i zgrzytało. Dzisiaj ze szkoły zabrano mnie do lekarza, stamtąd na prześwietlenie. Już nie wytrzymywałam z bólu...

Okazało się, że mam kifoze i guzki Schmorla w wyniku tego Choroba Scheuermanna... Czy ktoś z was chorował na to bądź miał styczność z osobą na to chorą? Z lekarzem będę widziała się dopiero wieczorem, a obecne informacje mam z opisu prześwietlenia.
Sign spinning / arrow ads - widzieliście?
Jakiś czas temu mijając w drodze do pracy jedną z popularnych galerii handlowych, przy ruchliwym skrzyżowaniu stał sobie młody chłopak.

Nie, on nie stał. Miał włączoną muzykę z telefonu, w ręce trzymał tablicę w kształcie strzałki. Z kolei on sam robił coś takiego:

Tablica była oczywiście gadżetem reklamowym. Zaś swoim "przedstawieniem" niesamowicie przyciągał uwagę, szczególnie że okolica jest mocno uczęszczana.

Dotarłem do pracy i ustaliłem, że taka forma reklamy nazywa się "sign spinning" albo "arrow ads" i w USA funkcjonuje od dłuższego czasu. Pierwszy raz jednak zobaczyłem to na własne oczy w Polsce.

Widzieliście sign spinnerów w akcji gdzieś jeszcze, w Polsce albo poza nią?
Nowe mangi - co o nich sądzicie?
Ostatnio w Polsce wydano pierwszy tom Puella Magi Madoka Magica następny w kolejce jest Another, a nowe tomiska PMMM w drodze (drugi tom we wrześniu). o o nich sądzicie, oglądaliście już Anothera/PMMM? Ten drugi moim zdaniem ma o wiele przyjemniejszą kreskę w mandze.

A może czytacie obecnie coś innego?
Ratujmy oczko Szymka - ostatnie starcie
Szymek – ostatnie starcie

bo tak niewiele do szczescia potrzeba ... dla nas to tak niewiele, dla Szymka bardzo dużo.

więcej info ...

dziekuje za uwage i wszelka pomoc ... w imieniu Szymka i swoim.
Prezent dla córki przyjaciółki :)
Dziewczyny kochane! Poszukuję prezentu dla córki mojej najlepszej przyjaciółki, która obchodzi niedługo 8 urodziny. Poszperałam w internecie, podobno modne są kubki z motywem Kota Lucjana. Znalazłam takie, sklep internetowy Giffcik je oferuje, chociaż nie do końca jestem przekonana. Nie bardzo wiem, co lubią dzieci, bo jeszcze swoich nie mam... A może jednak kupić jakiś kurs językowy? Każda odpowiedź będzie dla mnie przydatna, więc liczę na waszą pomoc :)
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[reklama] Cheerios ofiarą afery rasistowskiej?
Cheerios wypuścił w USA reklamę, która została uznana za kontrowersyjną.

W zalinkowanym przeze mnie filmiku macie reakcje dzieciaków na ten filmik i parę przemyśleń na temat rasizmu. Polecam.

http://www.youtube.com/watch?v=VifdBFp5pnw
[reklama] Old Spice
a co powiecie na pomysłowość twórców reklamy Old Spice?

pierwsza jest najnowsza (przynajmniej według kolejności dodawania na kanale), ale najmniej przypadła mi do gustu:
Smell like a man, man

Ta z tych trzech jest najstarsza, ale dałem ja pierwszą żeby zwrócić na coś uwagę. Tutaj widać sporo zabawy z komputerem:
Different Scents for Different Gents

Ta natomiast podobno jest zrobiona praktycznie bez efektów komputerowych:
The Man Your Man Could Smell Like

Zbudowano konstrukcję łazienki i łodzi a ręka, z której wylatują diamenty jest sztuczna :D

na kanale OldSpice => http://www.youtube.com/user/oldspice dostępnych jest jeszcze kilka poprzednich kampanii.
Ostatni post Odpowiedzi: 14
Poranek w namiocie cygańskim
kto pierwszy wstanie ten najładniej się ubierze
1 - 2 ... 119 - 120 - 121 ... 181 - 182