Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Forum Blogowe :: Strona Główna
Forum Internet i Komputery  »  Internet
portal z gotowymi tekstami?
Trochę dziwi mnie, że ludzie nie mają oporów przed umieszczaniem cudzych zdjęć lub grafik na swych blogach. Nawet jeśli są one pobrane z legalnych źródeł, to i tak wydaje mi się to nie do końca właściwe. A co gdyby odwrócić sytuację i zadać pytanie: Skąd bierzecie teksty na bloga? hm.. może to dobry pomysł na biznes. Założyć portal ze stockowymi tekstami :P :P

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-03-31, 20:31 ]
// ten wątek został wydzielony z tematu => skąd można pobrać darmowe zdjęcia do wpisów?
Ostatni post Odpowiedzi: 2
Pobieraczek - uwaga
Nie wiem czy ktokolwiek z was spotkał się z tym portalem. Oferuje on rzekomo dostęp do ponad miliona gier, filmów czy muzyki. Niestety to tylko ściema. Słyszałam o nim kiedyś w uwadze

Logując się akceptujesz regulamin i podajesz swoje dane. Wg regulaminu przez 10 dni możesz pobrać aż 1GB danych Niestety po zalogowaniu nic nie da się pobrać a w regulaminie jest zapis że po 10 dniach za konto po prostu płacisz. Po tych 10 dniach firma zaczyna przysyłać rachunki na kwoty około 100 zł. Później jest zastraszanie sądem i wysokie odsetki. Niestety często ludzie się boją i są bezsilni ponieważ zalogowanie oznacza zawarcie wiążącej umowy z firmą Eller Service i wszystko prawnie jest jak najbardziej w porządku.
Oczywiście lepiej nie płacić bo firma i tak nigdy nie zgłosi sprawy do sądu i niezapłacona suma nie zostanie wyegzekwowana

Nagłośnienie sprawy pewnie zniechęciło niektórych do zalogowania się ale firma zaczęła w inny sposób pozyskiwać swoich klientów.

W internecie pojawiły się informacje że wezwania do zapłaty zaczęli dostawać ludzie którzy nigdy nie logowali się na Pobieraczku. Po prostu właściciele strony zaczęli szukać w internecie upublicznionych adresów oraz skupować je od innych firm i sami zakładać na nie konta.

A więc uważajcie gdzie podajecie swoje dane szczególnie te z adresem oraz nigdy nie płaćcie Pobieraczkowi :)

Ostatni post Odpowiedzi: 6
program partnerski nokaut.pl - opinie
Czy ktoś z Was korzysta i ma u siebie reklamy nokautu?
Jakieś uwagi, spostrzeżenia? :)
I w sumie nurtuje mnie, czy reklamy nokautu nie kolidują z adsensem, tzn. czy mi adsensa nie zablokują jeśli wrzucę nokaut. Ktoś ma doświadczenia praktyczne? :)

Z góry dzięki za odp.
Ostatni post Odpowiedzi: 1
Poszukuję moderatorów forum popularnonaukowego
Witam!

Moim zamiarem jest stworzenie forum popularnonaukowego - miejsca do dyskusji, wymiany poglądów i roztrząsania spraw kontrowersyjnych.

Jak wynika z powyższego zdania, nie wszystko jest gotowe. Mamy domenę oraz zdecydowaliśmy się na skrypt (phpBB3). Dzięki temu, że udało mi się znaleźć sponsora, zostanie zapewnione wsparcie grafika oraz kodera, jak i pomoc w pozycjonowaniu. Na chwilę obecną na forum trwają prace graficzne.

Poszukuję moderatorów forum, którzy poprzez swoją aktywność wesprą je, szczególnie na początku, kiedy pomoc będzie szczególnie potrzebna. Choć zarabianie nie jest głównym celem, nie ukrywam, że planujemy zyskać na prowadzeniu portalu. Na początku funkcja moderatora (a później administratora, kiedy forum się rozrośnie) nie będzie gratyfikowana pieniężnie, lecz później nie wykluczam takiej możliwości.

Zaznaczam, że nie chcę tworzyć forum pełnego „czystej nauki”, gdzie szary użytkownik nie będzie miał czego szukać. Chodzi o umożliwienie swobodnej wymiany poglądów na tematy związane z nauką i otaczającym nas światem.

Wymagania:
• Kultura osobista
• Czas, który możecie poświęcić na forum
• Chęć dyskusji
• Znajomość zasad panujących w internecie (netykieta itp.)

Kontakt: fatymid38@gmail.com
Proszę zawrzeć w wiadomości informacje o swoich zainteresowaniach, doświadczeniu na podobnym stanowisku, wieku oraz odpowiedzieć na pytanie dlaczego właśnie ty?
Odpowiedzi: 0
Abonament za korzystanie z YouTube?
Link do artykułu o tej sprawie:
YouTube będzie płatny? Abonament wchodzi już od kwietnia!
Ostatni post Odpowiedzi: 17
Poczta inna niż Gmail
Wiadomo GMAIL to już nie to samo {zakładanie poczty = się teraz zakładaniu zestawu kont gdzie wymagane są prawdziwe dane}.
Skoro tak, to która z alternatyw najbardziej przysłuży się aktywnemu blogerowi : prokonto | outlook | yahoo
Ostatni post Odpowiedzi: 14
Zakupy w Interncie
Wszyscy dobrze znamy serwisy takie jak Allegro czy Ebay. Jednak czy ufacie internetowym aukcjom i kupujecie coś na nich? Co sądzicie o tym sposobie kupowania przedmiotów? Czy przez Internet można kupić wszystko? Co jest lepsze... Zakupy przez Internet czy w zwykłym sklepie?
Ostatni post Odpowiedzi: 65
Torrenty.
Temat zakładam z ciekawości. Nie raz pewnie ściągaliście coś z internetu, muzykę, filmy, gry, obrazki, programy itp itd. I teraz kieruje do was pytanie : korzystacie z torrentów? a jak tak to z jakich?
Ostatni post Odpowiedzi: 30
Czy można połączyć ze sobą dwa konta Yahoo?
Mam dwa konta w Yahoo. Pierwsze założyłam kilka lat temu, na ówczesne nazwisko, z poczty nie korzystałam ale z Flickr'a tak. W chwili obecnej mam drugie konto, które założyłam na obecne nazwisko. To poczta, z której nie chcę zrezygnować, służy do celów służbowych. Chciałabym móc korzystać z Flickr'a na tamtym koncie bez konieczności wylogowywania się z poczty i ponownego logowania na starą. Czy jest możliwość połączenia kont?
[fora] Inne niż blogowicz
Trzeba założyć jakiś temat, bo forum jakby zmęczone upałami padło. :D

W takim razie: na jakich forach oprócz blogowicza się udzielacie?
Ja wchodzę i piszę na forum o rolkach i tańcu, ale obserwuję też różne fora komputerowe. :)
Ostatni post Odpowiedzi: 45
jak sprawdzić prędkość łącza ?
jak wiadomo (lub własnie się o tym dowiadujesz), przepustowość to nie jest to samo co realny transfer.

przyjęło się aby przepustowość dzielić przez 8 i wyjdzie nam taki przybliżony realny transfer.

czyli 2048/8 = ~256
1024/8 = ~128
512/8 = ~64
256/8 = ~32
128/8 = ~16

prędkość ściągania plików możemy sobie sprawdzić na

=> http://www.noc.gts.pl (spreparowano sztuczne paczki po 1,5,10,50,100,500 MB)

oraz tak bardziej wizualnie na:

=> http://dsl.cz (klikamy na górnej części prędkościomierza - czasem muli)
Ostatni post Odpowiedzi: 10
Z czego wziąć internet
Witam. Kończy mi się umowa na internet z tp i chciałabym się wycofać bo płacę 120zł za internet 6mb/s i telefon stacjonarny tylko że ten internet chodzi jakby chciał, a nie mógł. Więc takie moje pytanie czy opłacało by się wziąć internet np. z tmobile 4gb. Tylko nie wiem jak to jest z tymi limitami na ile to 4gb wystracza np. przy częstym oglądaniu zdjęć czy filmików na youtube oraz ściągania muzyki od czasu do czasu.
Interesuje mnie jakaś nie droga oferta bez telefonu stacjonarnego bo go nie używam, a płacić i tak musze. Tak czy tak musze płacić albo za telefon albo za dzierżawę linii.
Ostatni post Odpowiedzi: 18
Serwisy przestają wspierać Internet Explorer 6 - koniec IE6?
Najwięksi przestają wspierać Internet Explorera o numerze 6. Najpierw wypiął się na niego Digg a teraz Youtube na swojej stronie wyświetla komunikat dla osób z IE mniejszym niż 7, ze warto zaktualizować przeglądarkę sugerując wybór Google Chrome, Internet Explorer 8 lub Firefox w wersji 3.5

Czyżby następowała wyczekiwana przez wszystkich webmasterów era bez przestarzałego Internet Explorera ?

użytkownicy Wykopu, na którym wzoruję ten wpis postanowili za pomocą wierszyków wyrazić swoje zadowolenie związane z tą nowiną

=> http://www.wykop.pl/link/...utube-przez-ie6

podoba mi się tekst z jednego komentarza:

Cytat

To mały krok dla zwykłych userów,
a ile ulgi dla web masterów.

a jak wy się odnosicie do takich zabiegów ? przydałoby się wsparcie większości portali z takimi komunikatami i pewnie IE6 z pomocą tych wielkich prędko zostanie wyparte, mamy już w końcu IE8 :] a staruszek 6 ma staż jakieś 15 lat... przez ten czas internet się sporo pozmieniał.

--------------------
tematy podobne:
Internet Explorer - wirusy i antywirusy
przeglądarka Google Chrome
Sprawdź jak wygląda Twoja strona pod innymi przeglądarkami
Ostatni post Odpowiedzi: 18
jak ściągnąć film z Youtube lub video google ?
Czy nie ma żadnego sposobu, żeby filmy np. z Youtube ściągnąć na komputer (żeby oglądać je na własnych odtwarzaczach)? Bardzo mi na tym zależy, ale wydaje mi się, że to raczej nie jest możliwe, mimo wszystko pytam :)
Ostatni post Odpowiedzi: 22
Problem z reklamami imitującymi Google AdSense na stronach
Problem tkwi w tym że od jakiegoś czasu zamiast reklamy pojawiają się jakieś napisy. Gdy wchodzę na bloga jest normalnie reklama, a po paru sekundach pojawiają się te napisy:

czy ktoś mi może powiedzieć co to jest i jak to usunąć?

mój blog: ŁOWCA OKAZJI
Flavors.me - czyli Twoje linki w jednym miejscu
Dzisiaj przeglądałem internet w poszukiwaniu jakiegoś narzędzia, które umożliwi mi umieszczenie w jednym miejscu odnośników do moich profili internetowych.

Przegrzebałem się przez różne serwisy, aż w końcu trafiłem na http://Flavors.me/
Mimo że sporo funkcji można odblokować dopiero po wykupieniu subskrypcji (20$ na rok)
to strona idealnie nadaje się do stworzenia prostej i czytelnej "wizytówki".
Np w ok 15 minut zrobiłem coś takiego: http://flavors.me/mikev05b

Możliwości są ogromne, polecam wszystkim którzy chcą wreszcie zebrać wszystko do przysłowiowej kupy.
Zdecydowanie wygodniej jest podać znajomym jeden link, niż do każdego serwisu z osobna :)
Nowy wygląd Youtube
Jak wam się podoba nowy wygląd Youtube?

Jakiś czas temu można było włączyć sobie ten wygląd za pomocą tricku (Firefox):
na stronie youtube wciskamy ctrl+shift+j i w konsoli wpisujemy to:

Kod

document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=ST1Ti53r4fU"
zatwierdzamy i przeładowujemy stronę.

Obecnie wygląda na to, że Google zaczyna już włączać nowy wygląd wszystkim userom (bez kombinacji).
Poniżej dwa zrzuty ekranu. Jeden dotyczy strony głównej a drugi pojedynczego wpisu. Zrzutu ekranu z kanałem nie mam, ale też się sporo pozmieniało.

Wygląd strony filmu oraz głównej bardzo mi się podoba, szczególnie strona główna chociaż będę musiał się do niej przyzwyczaić, bo jest nieco poprzestawiana w porównaniu z poprzednim szablonem.

Nie spodobał mi się natomiast wygląd nowego profilu, może mam za mało rzeczy na swoim profilu, ale dotychczasowa wersja i jej układ mi pasowały, mogliby odświeżyć go tylko pod nowy szablon i byłoby git.

Macie już nowy wygląd Youtube? jak się wam podobają zmiany?
Ostatni post Odpowiedzi: 4
Gravatar, co zrobić żeby działał na forum?
Gravatar , wiadomo , Globalnie rozpoznawalny Avatar, zrobiłem, maila podałem, zdjęcie zapisałem.
ale nie wiem co zrobić żeby na tych forach gdzie chce go używać by się ten mój gravatar pojawiał, i to jest problem , bo przecież po to się zapisywałem graficzkę robiłem by móc z niej korzystać.
Umie mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego jest tak, że nie pojawia się moja miniatura na forach w miejscu avatara.
Ostatni post Odpowiedzi: 5
Internetowe Imperium - gdyby twoja strona była państwem to..
Strona, na której możemy zobaczyć nietypowo zaprezentowane statystyki naszej strony

=> http://www.sharenator.com/empires

Liczba dziennych wizyt zostaje przyrównana np. do ludności państw (obszarów) na Świecie czy też ilości kibiców na stadionie (i ilości stadionów potrzebnych do ich pomieszczenia).

Statystyki liczone są na podstawie danych z alexa.com (nie do końca miarodajne).

=> http://www.sharenator.com/w/blogowicz.info

w przypadku blogowicza wyszło trochę ponad 5500 co daje 1 zaglądającego tutaj w ciągu dnia na 312,500 internautów :D Brakuje nam nieco do ludności wyspy Montserrat, ale nasze imperium prawie siedmiokrotnie przerasta Watykan ;P

imponujące są porównania dla takich gigantów jak Google czy Facebook:

=> http://www.sharenator.com/w/google.com
=> http://www.sharenator.com/w/facebook.com (prawie 40% internautów dziennie)

polskie domeny

=> http://www.sharenator.com/w/onet.pl (większe od Bułgarii)
=> http://www.sharenator.com/w/nk.pl

jak wam się podoba? wasze strony należą do imperium? do czego je porównano?
Myślicie, że sprawdzilibyście się w roli zarządcy - prezydenta takiej grupy ludzi :D ?
Sprawdzasz czy informacje, które znajdujesz są prawdziwe?
Dzisiaj w czasach rządów facebooka bardzo łatwo podzielić się informacjami ze znajomymi. Prawie każda strona ma pluginy do polubienia lub podzielenia się treścią. Bardzo popularne są także strony typu demotywatory czy kwejk. Na tych stronach wielokrotnie spotkać można grafiki z mądrościami życiowymi, ale czy ktoś weryfikuje to co jest tam napisane?

Sprawdzacie informacje zawarte w tekstach, które czytacie? czy raczej wierzycie na słowo, bo dana strona jest w waszym odczuciu godna zaufania? Przeczytałem dzisiaj na wykopie o tym jak grupka ludzi z forum torg postanowiła zabawić się kosztem użytkowników demotywatorów. Wymyślili sobie historyjkę, w której znany raper wygrywa z chorobą i puścili w Świat. Okazało się, że wystarczyło to by nabić w butelkę kilka tysięcy osób. Zrzut ekranu z forum i trofea (na końcu): http://c.wrzuta.pl/wi1372...83/torg_grubson

Demotywatory mają 1,2mln fanów. W prosty sposób zdezorientowano kilka tysięcy, często podobnie działa telewizja (ma do tego niezłe narzędzia). Politycy mają w tych sprawach czarny pas. Ludzie często popierają pewne inicjatywy a nawet nie wiedzą o co w nich chodzi, prostym przykładem była głośna sprawa ACTA. Oglądałem wywiad, w którym pytano na ulicy różne osoby i wiele z nich nie wiedziało o co chodzi, ale popierali protesty (byli przeciwko acta | nie mogę odnaleźć tego linka).

Wiadomo, że najlepiej manipuluje się masami, ale czy to przypadkiem się nie pogarsza? Mam wrażenie, że jest coraz gorzej. Sam pewnie nie raz dałem się na coś nabrać i nie wiem o tym do teraz.

Innym przykładem jest program "Matura to bzdura " - oglądam czasem i czytam komentarze. Wiadomo, że wybiera się takie odpowiedzi, które nakręcą oglądalność, ale może to jednak manipulacja prawdą? a może rzeczywiście coraz głupsze jest nasze społeczeństwo i nie posiada podstawowej wiedzy? Może ta wiesza jest przekazywana w coraz gorszy sposób i uczniowie nie chcą jej przyswajać? a może wymagania są coraz mniejsze to i ambicja nie wychodzi poza niskie poprzeczki?
Ostatni post Odpowiedzi: 7
[wideo] animacja poklatkowa
Podobają wam się filmy złożone z setek lub kilku tysięcy zdjęć? macie jakieś ulubione? może sami próbowaliście swoich sił w zrobieniu takiego video?

przed chwilką oglądnąłem film "Her Morning Elegance / Oren Lavie" i jestem pod wrażeniem :)

wiele ciekawych momentów, chociażby ten jak spada do wody :orany:

a tutaj filmik z produkcji:

dzielcie się tym co wy znacie w tym temacie, amatorskie też jak najbardziej wchodzą w grę :)
Obrazki graficzne, czyli wklejki na nk, fotka itp.
Ostatnio w temacie o statystykach zastanawiałem się czym są "obrazki graficzne" ponieważ jest to dość popularne słowo kluczowe na naszym forum od pewnego czasu, dziwiło mnie też to sformułowanie wizualnie, nie pasowało mi to, bo przecież obrazki są chyba graficzne :D ?!

wszystko się wyjaśniło kiedy zapytałem Google ;) Zapytanie wypluło mi sporo stron z serii "wklejki na naszą klasę" a tam pod kategorią 'obrazków graficznych' kryły się rzeczy, których osobiście bardzo nie lubię i często widuję na naszej klasie. Ich inna nazwa to 'pionowe opisy' a wygląda to tak:

Kod

__________ $_____$_______$
_____$_____$$___$$_____$$
______$$___$$$_$$$___$$$
$______$$$$$$$$$$$$$$$$
__$$$__$$$________$$$$$$$$$
___$$$$$____________$$$$
______$______________$$
___$$$$______________$$$$$
$$$$$$$$____________$$$$$$$$
______$$$__________$$$$$_
____$$$$$$$$$$$$$$$_$$$____
__$$$___$$$$$_$$$$___$$___
$$_____$$$$____$$$_____$_
_____$$_________$$________
____$____________$________

Kod

__ `•.,(¯`•♥•´¯)_
_____ `•.,(¯`•♥•´¯)
¨`*• .¸♥¸.•*¸♥¸.•*´¨`*•
___*-:¦:-*_____0♥0♥_____♥0♥0
__*-:¦:-*____0♥0000♥___♥000♥0
_*-:¦:-*____0♥0000000♥000000♥0
_*-:¦:-*____0♥00000000000000♥0
__*-:¦:-*____0♥000000000000♥0
____*-:¦:-*____0♥00000000♥0
______*-:¦:-*_____0♥000♥0
_________*-:¦:-*____0♥0

--------(¯`°v°´¯)---------(¯`°♥°´¯)

macie jakieś swoje "best typy" co do tego typu graficznych opisów i komentarzy :D ? takie rzeczy wklejają nawet ludzie po 40stce - zauważyłem to zjawisko u mojej mamy na profilu...
Ostatni post Odpowiedzi: 24
serwis z opiniami
Witam, szukam różnorodnych stron z opiniami o produktach, firmach, gdzie można by zdobyć jakieś informacje o produkcie/firmie. Oczywiście znam te najsławniejsze jak opineo, ale wiadomo ze nawet tam nie ma wszystkiego a im więcej tym lepiej, znacie jakieś niezłe katalogi tego typu?
[bash] Konto
Jeśli ktoś chce konto na bashu, to może tutaj napisać, albo na PW. Mam tylko jedno zaproszenie.
Ostatni post Odpowiedzi: 12
[Google Chrome] coś podmienia stronę startową na googlle
Coś sie stało z przeglądarką google chrome. Resetują się ustawienie po każdym ponownym uruchomieniu komputera i wyskakuje mi strona googlle.com jak startowa. Jak poprzestawiam sobie wszystko to mam tak do ponownego uruchomienia komputera. Nie pomogło odinstalowanie i ponowna instalacja. Nie mam pojęcia skąd wzięło się to googlle.com.
I to googlle.com pojawia się też jako str główna w mozilli.

Miał ktoś taki problem? Jak go rozwiązać?
Wirtualne zatracenie?
Dzisiaj wieczorem TVN wyemitował program Uwaga pt. "Wirtualne zatracenie"

=> http://uwaga.onet.pl/4489...e,reportaz.html

od -7:11 można zobaczyć wypowiedzi dotyczące portalu, którego loga i nazwa zostały tam zamazane. Nie dziwie się właścicielowi w przypadku pokazywania tego narzędzia od takiej strony.

Świrów nie brakuje w sieci, chyba każdy kto ma internet dłużej jak 1 dzień o tym wie. Nie brakuje w nim także debili. Potwierdza to nawet Stanisław Lem

Cytat

Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.

Zastanawiam się czy TVN szuka sensacji czy się obudził jak ostatnio Gazeta Wrocławska?

Portal, o którym tam mowa to
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
- Cała zabawa polega na tym, że mając konto możesz nadawać obraz i dźwięk. Zgodnie z regulaminem dostępna tylko dla osób pełnoletnich. Wszyscy poniżej tego wieku wchodzą za zgodą swoich rodziców.

To co nadajesz zależy od ciebie - oczywiście treści niezgodne są moderowane. To daje duże pole do popisu bezmózgim istotom, które nawinie sądzą, że ich kretyńskie wybryki nie zostaną przez nikogo nagrane i opublikowane gdzie się tylko da by ośmieszyć tą osobę.

Nie brakuje tam tez ciekawszych kanałów, jednak jest ich malutko, większość nadających nie ma talentu to pokazuje głównie cycki lub taniec. 80% widzów to kijobijcy (koniobijcy?), którym znudził się redtube albo nie znają adresu.

Pomysł nie jest nowy, na świecie jest tego mnóstwo. Portale typu Interia czy sam Onet posiadają własne czaty z kamerkami i dzieje się tam praktycznie to samo. Dlaczego nie ujęli tego w swoim reportażu?

Zabawne są też niektóre wypowiedzi, ale są i trafne spostrzeżenia. Pan wypowiadający się twierdzi, że to nie wina dziewczynek tylko popieprzonych rodziców - tylko czy nikt wcześniej tego nie zauważał? że rodzice kupując komputer nie sprawdzają co robią na nim ich dzieci? albo w ogóle nie interesują się tym co robią pociechy gdziekolwiek? - a potem zdziwieni, że stało się coś złego.

Pada stwierdzenie, że to także wina portalu. Ile tej winy? ktoś miał pomysł, dał narzędzia do komunikacji - nic, tylko pogratulować. Użytkownicy widać jak je wykorzystują... ale to świadczy tylko o nich a nie o właścicielach portali.

Ludziom niepotrzebne były kamerki żeby się obnażać. Pełno w sieci blogów ze zdjęciami z NK czy FaceBook. Wina leży 100% po stronie rodziców, nie pilnują swoich dzieci, rozpieszczają, nie dają odpowiednich wzorców to są potem tego konsekwencje.
Takie wideo raz opublikowane w internecie będzie krążyć za osobą wiele lat. Jak się stanie kimś znanym to na 100% wypłynie, bo dziennikarze lubią wyciągać o celebrytach takie tanie sensacje. Może tego typu sytuacja będzie dla nich jakąś nauczką...

co wy o tym myślicie? jak według was rozkładają się proporcje winy za takie akcje i jak wy zamierzacie temu przeciwdziałać w swoich rodzinach?
[google] art project
Czyli kolejny projekt google, tym razem można wirtualnie przechadzać się po muzeach z całego świata i pooglądać kolekcje obrazów w wysokiej rozdzielczości (+ są udostępniane dokładne informacje o autorze, płótnie itp.)

Widzieliście już? Co sądzicie? Jak dla mnie świetny pomysł. :)

http://www.googleartproject.com/
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[czat] chatroulette i inne
Siedzieliście kiedykolwiek na czacie? co was tam zagnało? co sądzicie o czatach? poznaliście w ten sposób jakieś osoby (potem w realu)?
Ja np. zaczynałem swoją wędrówkę w internecie właśnie od czata na czaterii (miałem wtedy 17 lat, wybaczcie :D ) i poprzez niego poznałem kilka osób (okazało się, że kilka było z mojej dzielnicy). Jeszcze dwa lata temu siedziałem na czacie fotki (wybaczcie ponownie :wstyd: ), tam też poznałem kilka osób, z którymi utrzymuję teraz kontakt, spotykam się, rozmawiamy przez tel. czy Skype. Kilka z nich ma podobne hobby - czyli fotografia :)

W chwili obecnej uważam, że czaty to totalna strata czasu (chyba poznałem już wystarczającą ilość ciekawszych osób z takich miejsc :P ), przestałem użytkować, w niektórych miejscach nawet zablokowałem ;) a może poziom spada? w sumie może być w tym sporo prawdy, bo tuż przed zaprzestaniem wchodzenia miałem wrażenie, że ludzie tam nie mają już nic ciekawego do przekazania.

Chatroulette nie jest już niczym nowym, ale ani razu nie miałem okazji przetestować tego typu pogawędki online (rozmowa z przypadkową osobą - cały Świat - na kamerze). Jakie są wasze doświadczenia z wideoczatem? z tego co słyszałem większość video to męskie penisy albo żarty w stylu podkładania obrazu "Justina Bibera" i rzadko trafia się na kogoś ciekawego.

Znalazłem też zabawny filmik na ten temat:
[Serwisy Aukcyjne] Delibo - opinie
Słyszeliście coś o (podobno) nowym serwisie aukcyjnym Delibo.pl ?
Nie?
Ja też ^^
Dopóki jakieś 15 minut temu nie dostałam na skrzynkę FB reklamy owego serwisu.

Weszłam na stronę i... konkurs?
eeee... to w końcu serwis aukcyjny czy konkurs?
nie mam bladego pojęcia, ale jak licznik wskazuje - dowiem się za 3 dni, kiedy to "coś" ruszy.

A teraz serio:
pierwsze co mi się rzuciło w oczy to:
1) regulamin niby ok, ale...
2) dział kontakt wygląda mizernie - zwykły formularz, brak realnych danych adresowych wraz z nazwiskiem/kami
3) ciąg dalszy punktu nr1 - regulamin jest przejrzysty i ładny, ale czegoś mi w nim brak. jest nazwa firmy, jest adres w Krakowie... i nic poza tym!
Powinien być KRS (każda zarejestrowana firma go posiada) i ilość środków pieniężnych przeznaczonych na statut spółki (a takowy niby posiadają skoro to spółka z. o. o.).
4) sprawdziłam tu i ówdzie i wyszło mi:
- brak informacji o firmie w jakimkolwiek dostępnym informatorze o firmach
- zgooglanie adresu daje salon sukien ślubnych, jakiegoś krakowskiego (?) dewelopera i salon auto-moto - zero o jakiejkolwiek firmie o nazwie Delibo.
- domaintools pokazuje zarejestrowaną domenę miesiąc temu przez Consulting Service Robert Siebielski z siedzibą w Warszawie, hosting dedyk u Kei.pl w Krakowie
- oczywiście wszelkie dane rejestratora ukryte.

czy ja mam jakieś deja vu?
specjalnie nie podam co o tym myślę, bo jestem ciekawa, co wy o tym sądzicie, ale jestem pewna, że mamy podobne zdanie.

zachęcam do dyskusji, jestem ciekawa, czy ktoś mieszkający w Krakowie jest w stanie potwierdzić realne istnienie firmy...
Ostatni post Odpowiedzi: 12
[Google] Demo Slam
Mam subskrypcję kanału Google i po wejściu na Youtube zastałem sporo nowych produkcji. Wszystkie dotyczą "Demo Slam", przykład:

Dzięki temu filmowi trafiłem na stronę => http://demoslam.com
W polskim internecie na chwilę obecną (16:30) jeszcze nie ma prawie żadnych informacji (ale ktoś już kupił domenę demoslam.pl).

Na techcrunch znalazłem dwa artykuły:
=> http://techcrunch.com/2010/10/18/google-demo-slam/
=> http://techcrunch.com/201...mo-slam-launch/

Wygląda na to, że Google w dość ciekawy sposób chce promować swoje technologie

Cytat

“Google Demo Slam: Technology is awesome. Learning about it isn’t. Until now.”
prezentując filmy (i inne multimedia), które ukazują co ludzie tworzą przy użyciu produktów i rozwiązań oferowanych przez giganta.

po wejściu na stronę http://demoslam.com (po angielsku) mamy możliwość głosowania na lepszy filmik. Co tydzień prezentowane będą dwa - lepszy wygrywa. Wygląda na to, że filmy przysyłane maja być przez ludzi - chociaż na dwóch, które widziałem używany jest ten sam telefon (Motorola)...

Ktoś coś wie więcej na ten temat? nie jestem mistrzem angielskiego, może coś przekręciłem albo pominąłem ważne info?

zastanawiam się też co robi logo Opera na podstronie Champs :D ?
Ostatni post Odpowiedzi: 10
1 - 2 ... 97 - 98 - 99 ... 181 - 182