Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Forum Blogowe :: Strona Główna
Blogosfera  »  Promocja Bloga
oceny i opinie o blogach na forum
Ponieważ domena oceny.org ma zostać wykorzystana pod inną tematykę niż dotychczas chciałbym przenieść ocenianie blogów na forum. Już tutaj jeden z użytkowników forum kiedyś chciał poddać swojego bloga ocenie, ale wtedy ten dział nie służył temu celowi.

Jak by to miało wyglądać? otóż określiłoby się najpierw parę zasad, które będą obowiązywać oceniających i zgłaszający blogi. Dla uniknięcia reklam, spamu itp. spraw ograniczy się dostęp dla osób z napisanymi X postami, oceny dotyczyć będą tylko stron działających na zasadach bloga/fotobloga.

Cała zabawa z przygotowaniem ograniczy się do wspomnianych zasad a późniejsze działanie do ewentualnej moderacji postów naruszających regulamin.

jesteście zainteresowani czy mam sobie darować? i kto ewentualnie byłby chętny na tzw. moderatora i opiekuna tego działu?
Poza samymi ocenami dział służyłby ogólnemu tematowi ocen blogowych. Na patrona tego działu widziałbym oczywiście opb.oceny.org gdzie zainteresowani mogą otrzymać bardziej rozbudowane/szczegółowe oceny ;)
Ostatni post Odpowiedzi: 8
Projekt Oceny.org - oceny blogów
kupiłem niedawno domene z postanowieniem założenia niezależnej strony z ocenami blogów, oczywiście jak wszędzie potrzeba do niej odpowiedniej ekipy, która podejdzie do sprawy profesionalnie (nie lubie tego słowa :P ). Na początek minimum 5 osób, które zajmą się pomocą w budowaniu systemu zarządzania treścią dla strony a następnie będą oceniać zgłoszonych kandydatów.

adres strony: http://oceny.blogowicz.info

Sposób oceniania także ustalimy szczegółowo, ale myślę, że będą to nieco inne niż większość stron posiada kryteria, szczególnie zrezygnować chciałem z chamstwa i obraźliwego tonu oceny. Chciałbym aby ocena pomogła ocenionemu, czyli będą to oceny z morałem :P bez beznadziejnych dyplomików na pół strony albo bezwartościowych komci...

wszystkich, którzy mają jakieś doświadczenie w ocenianiu blogów zapraszam na w/w stronę, znajdziecie tam info oraz maila, na którego należy wysłać zgłoszenie, jeżeli do mnie dotrze - odpiszę ;)

pozostałych zapraszam do prezentowania oczekiwań i sugestii odn. projektu, np. czego wam brakuje w ocenach blogowych, co jest w nich na plus i warto to uwzględnić ?
Ostatni post Odpowiedzi: 12
Zaopiekuj się domeną Oceny.org !
Masz niebywałą okazję żeby zaopiekować się dobrą domeną !

wszystkich chętnych z dobrymi pomysłami zapraszam do współpracy ;)
Ostatni post Odpowiedzi: 119
no-censoir, monsters, rygorystyczne szkodliwe dla komputera?
jakiś czas temu próbowałem dostać się z ciekawości na oceny blogów 'no-censoir' i Google wywaliło mi komunikat, że ta witryna może być niebezpieczna dla mojego komputera...

jak się okazuje praktycznie wszystkie ocenialnie i inne podstrony w domenie oceny.eu wyświetlają taki komunikat:

Ta witryna może wyrządzić szkody na Twoim komputerze.

=> http://www.google.pl/sear...btnG=Szukaj&lr=

czy ktoś wie cóż takiego tam wie wydarzyło ? Ja za nimi nie bedę tęsknił, opinie na ich temat są różne, niekoniecznie pozytywne, ale popularności im odebrać nie można było - wygląda jakby sami strzelili sobie w stopę..
Ostatni post Odpowiedzi: 10
[oceny blogów] pytanie do oceniających blogi
Wszystko wyjaśnię poniżej, mam ochotę wyrzucenia tego z siebie a przy okazji uzyskania odpowiedzi na pewne pytania, mam nadzieję, że mnie zadowolą, albo przekonam wreszcie parę osób do swojej wizji ;)

Ocen blogów nie brakuje, nie rozgraniczam teraz ich poziomów, zrobię to za chwilę. Z dnia na dzień przybywa kolejnych blogów, które rozpisują się przez kilka tygodni, czasem miesięcy i nagle z rożnych powodów zostają porzucane.

Ja wiem, że każdy chce spróbować swoich sił na własnym, ale czy to na prawdę jest takie ważne, że to ja (w rozumieniu ogólnym) założyłem daną stronę ? jeżeli mogę mieć wpływ na to jak ona wygląda, być jej pełnoprawnych członkiem, decydować o ważnych dla ekipy sprawach, to chyba mniej ważne kto kliknął w nazwijmy to "stwórz", czy jednak się mylę ?

Pytam o to, bo trochę dziwne jest trzymanie się usilnie pewnych rzeczy, kiedy można zrobić krok do przodu i stworzyć coś na prawdę dobrego, dużego i popularnego - większymi/wspólnymi siłami.
Oczywiście rozumiem sprawy dotyczące już pewnego dorobku ocen, ale przecież nie musi on znikać, zawsze może stać się archiwum i czymś co podbuduje opinię o tym co będziemy robić dalej.

Jak wiemy z tego nawału ocenialni wyróżnia się niewielka liczba dobrych, reszta to raczej dziecinada (a przynajmniej w moim odczuciu), która ocenianemu nie wnosi nic do jego działalności blogowej.

A co jeśli tych najlepszych, połączyć ze sobą, zrobić jeden wspólny, profesjonalny projekt z ocenami, które są jednocześnie poradą dla blogera, opinią, z której wyniesie naukę ? Nie jest to lepszy pomysł niż kilkanaście osobnych stron ? ludzie czasem w nich czekają bardzo długo zanim uzyskają oceny, bo ktoś nie ma czasu lub zniknął bez śladu.

Moim zdaniem jest to rozwiązanie, które ma bardzo wiele plusów:

.jeden adres, bardzo prosty
.prywatny serwer
.jedna ekipa składająca się z osób znających się na rzeczy, dojrzałych i odpowiedzialnych
.brak konieczności częstego przeprowadzania rekrutacji
.więcej osób - częstsze aktualizacje
.więcej osób - mniejsze kolejki
.więcej osób - brak zastoju w przypadku, gdy ktoś jest poza zasięgiem
.profesjonalny skrypt dla strony z możliwością tworzenia osobnych kont dla każdego redaktora
.profesjonalna szata graficzna
.tworzenie dobrej/mocnej marki rozpoznawalnej w blogosferze

Tworząc temat o zaopiekowaniu się Oceny.org liczyłem, że jakaś z ocenialni zgłosi się po to, aby zająć się tym adresem i zbudować na nim właśnie coś w tym stylu, żeby pozyskać i ugadać się z pozostałymi dobrymi oceniającymi i połączyć siły. Zauważyłem jednak, że nawet strata własnego adresu nie była dla jednej ze stron pretekstem żeby spróbować może w pewnym sensie od nowa, ale jak wspomniałem wykonując przy tym krok do przodu dla siebie i dla odbiorców.

i tak na koniec pytania podsumowujące ;>

.dlaczego mimo wszystko wiele ekip trzyma się swojego wiosła nawet w tonącej łodzi ?
.jaki sens ma np. ocenianie w dwóch ekipach jednocześnie ?
.czy tworzenie strony na zasadzie a nóż się uda i umieszczanie wielkich informacji o poszukiwaniu pomocy ma jakiś sens ?
.czy nie lepiej przyłączyć się do dobrze prosperującej już strony ?
.jak widzicie taki pomysł przedstawiony moimi oczami ? (opinia, plusy i minusy)
.jak widzicie taki lub podobny projekt własnymi oczami ?
Ostatni post Odpowiedzi: 16
Co jest z RO?
Przed chwilą przeglądałem moje linki i doznałem szoku.
http://rygorystyczne-oceny.blog.pl/
Tam gdzie powinna być strona główna rygorystycznych jest komunikat informujacy, że takiego bloga nie ma.
:zdziwko:
Czy ktoś się orientuje co się stało?
Flov?
Ostatni post Odpowiedzi: 24
[link do ocenialni]
Jakiś czas temu pozgłaszałam się do różnych ocen, a tu dzisiaj dostaję komentarz, że oceniona nie będę, bo nie umieściłam do nich linka na blogu....

link jest, napisałam im komentarz, że chyba ślepi są, skoro nie widzą, bo link jest... sprawę olali.

Często się tak zdarza?
Ostatni post Odpowiedzi: 19
[opinie] oceny.org
witam.

Strona już od pewnego czasu działa, więc przydałoby dowiedzieć się jakie są wasze opinie na jej temat, w chwili publikacji tego posta na stronie znajduje się już 7 ocen. Oczywiście oceniający docierają się do tego aby misja oceny.org była w pełni realizowana.

Jak wam się podobają oceny ? czyje są najlepsze, czy zgadzacie się z tym co piszą o ocenianych blogach ?
Ostatni post Odpowiedzi: 8
Zwiększenie popularności bloga
Zacząłem pisać bloga i zależy mi na tym by jak najwięcej osób go odwiedzało ... oczywiście wiem, że treść musi być interesująca, jednak gdzie i jak zrobić by najwięcej osób dowiedziało się o jego istnieniu? Może jakieś sugestie? Adres http://www.bordman.pl/blog/
Ostatni post Odpowiedzi: 7
blog w wyszukiwarce, pozycjonowanie
Witam.

od czego zależy pozycjonowanie mojego bloga w wynikach wyszukiwarki (np. google).
czy oferty serwisów blogowych są zróżnicowane pod tym względem?
a moze zależy to od czegoś jeszcze innego?

w adresie blogu jest moje imie i nazwisko, więc czemu nie pojawia się w wynikach?

co sądzicie o darmowym blox.pl?

pozdrawiam
Eva

Blogosfera  »  Porady blogowe
[porada] Prosimy o opinię dotyczącą wyglądu bloga i nie tylko :)
Hej!
Prosimy Was o opinię o naszym blogu.

Adres bloga: http://werterownia.blogspot.com/

Przede wszystkim mamy takie pytania:
-czy wszystko działa na komputerze?
-czy wszystko działa w wersji mobilnej?
-czy wszędzie są polskie znaki itp.?
-czy zdjęcia są odpowiedniej jakości, czy mają dobry rozmiar, generalnie czy wszystko ma odpowiednie proporcje?

Jeśli komuś chciałoby się ocenić także zawartość bloga, to będzie nam bardzo miło!
-czy teksty są poprawne?
-czy da się to czytać? :P

Zdajemy sobie sprawę, że zbyt rzadko publikujemy, a posty są za długie, więc od stycznia planujemy dzielić wpisy na kilka mniejszych i robić tematyczne miesiące. Uważacie, że to dobry pomysł?

Jesteśmy także ciekawe, co sądzicie o rezygnacji z gadżetu obserwatorzy (na komputerze) i wrzuceniu zamiast tego napisu do kliknięcia zachęcającego do obserwowania?

Może macie lepszy pomysł na widget Instagrama?

Jeśli macie jakiekolwiek uwagi, to piszcie! Nie obrazimy się, bo chcemy się rozwijać i każde słowo może okazać się ważne ;)
Ostatni post Odpowiedzi: 6
[opinia] Antylifestylowy blog o magii
Traktuje zawsze oceny blogów na tym forum całkiem serio. Prowadzę aktualnego bloga pół roku. Myślę, że dojrzał już do oceny Waszej.

Cytat

mystkowski.pl - Antylifestylowy blog o magii

Najbardziej mnie interesuje Wasza opinia o treści. Nie wiem na ile mi to wychodzi, ale uczę się tworzyć specyficzny rodzaj pisma. Myślę, że robię coś niecodziennego a Wy powiedzcie co Wy na to? W którą strone to pchac?

Tytuł. opis. szablon. Ok czy jakaś zmiana?
Ostatni post Odpowiedzi: 5
[porada] nonstopdoprzodu, co poprawić? Jak Wam się podoba?
Od niedawna prowadzę blog. Dużo się bawiłem i testowałem różny wygląd, jednak ciągle mi się nie podoba. I proszę Was o poradę.

Co sądzicie o ogólnym wyglądzie strony? Co można poprawić, zmienić, dodać, usunąć...?

Co myślicie o moim stylu pisania? Jest ciekawy, nudny, przeciętny, można sporo zmienić?

Czy jest na nim dużo błędów? Literówki, ortografia...?

Jakieś inne dodatkowe uwagi?

Link do bloga:

Cytat

nonstopdoprzodu.pl
[OPINIA] David Dreamer - marzący pisarz
Witam. Ponieważ już trochę na tym forum siedzę, a do tego zależy mi na promowaniu swojej twórczości, uznałem, że jest to dobry moment, by nareszcie podzielić się z Wami moim własnym blogiem. Z racji, że uwielbiam pisać, blog ten poświęcony jest moim tekstom - dzielę się na nim opowiadaniami, wierszami, tekstami piosenek itd. Serdecznie zapraszam do czytania i komentowania ;)

Oto link: http://daviddreamer10.blogspot.com/

Oczywiście mile jest też widziana ocena bloga samego w sobie, zwłaszcza od strony technicznej.

A zatem, jak to zwykłem kończyć każdy swój wpis... Enjoy! :)
Ostatni post Odpowiedzi: 14
[opinia] Pieskie sprawy, czyli blog o moim psie.
Hej! Dopiero zaczynam z blogosferą od strony kodowania, więc proszę o wyrażenie ogólnej opinii na temat wyglądu. Wstawiam jeden screen, bo myślę, że najlepiej wejść i sprawdzić, bo niestety nie mam jak ukazać na zdjęciach działania bloga.

https://ksiezniczka-xena.blogspot.com/

Z góry dziękuję za rady! ;)
Ostatni post Odpowiedzi: 4
[opinia] LisiePismo - proszę o szczerą opinie :)
Bo ładniej będzie wyglądało z logotypem.

Tak naprawdę bloga założyłem po wielu latach przepracowanych na innych stronach, forach internetowych. Na samym początku była to odskocznia od tego co robiłem niemalże od dobrych 10-11 lat. Aktualnie? Niesamowita przygoda.

Nie dość, że sam zacząłem się więcej uśmiechać, to znajomi i generalnie ludzie czytający, powtarzają mi, że dzięki wpisom częściej się uśmiechają.

Dzięki temu, nowy rok 2017 rozpocząłem od postanowienia - MINIMUM 100 tekstów. Uda się? Mam taką nadzieję, jak na razie nie zwalniam tempa :)

Chciałbym się dowiedzieć co myślicie o wyglądzie strony, o animacjach. Według mnie jest mega przejrzysty i prosty - taki jaki chciałbym, żeby był.
Motyw użyty na stronie jest darmowy, lecz ze względu na to, że jestem maniakiem, przerobiłem go nie do poznania hueman - to on.
Strona jest przeznaczona dla każdego, chociaż patrząc po statystkach, najwięcej przebywa na niej ludzi z przedziału wiekowego 18-24 ORAZ większa ilość mężczyzn czyta moje wypociny.

Co myślicie? Chciałbym usłyszeć waszą szczerą opinię :)

Cytat

LisiePismo.pl - Uśmiech i intryga!
Ostatni post Odpowiedzi: 20
[opinia] Top Omnia - Prywatny blog sprzedażowy
Cześć wszystkim!

Niedawno mnie olśniło i wpadłem na pomysł stworzenia sobie wręcz prywatnego folwarku sprzedażowego. ;) Mówiąc jaśniej to na blogu / stronie mam zamiar promować swoje aukcje, ogłoszenia i ciągle inwestować w rozwój bloga czyt. kupno reklam, wyróżnienie ogłoszeń, zlecenie pozycjonowania itd.

Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Na razie projekt powstał kilka dni temu, ale zamysł jest jasny - inwestowanie w domenę / bloga. Zbudowanie odpowiedniego brandu i taki przyświeca mi cel z tym projektem.

Cytat

Top Omnia - Prywatny blog sprzedażowy
topomnia.pl

Na razie niewiele znajdziecie na stronie, bo dopiero niedawno ruszyłem, ale z chęcią poznam Wasze opinie, wskazówki. W tym momencie jestem nastawiony na zwiększenie ilości wyświetleń itd.

*Z chęcią nawiążę jakąkolwiek współpracę, cokolwiek.
*Strona, a raczej blog stoi na platformie Blogger / Blogspot.

Z góry dzięki za opinię!
[opinia] Proszę o opinię nt. mojego bloga
Cześć, prowadzę bloga na dość niszowy temat. Piszę o perfumach dla mężczyzn. Moje docelowe grono odbiorców to mężczyźni (ofc!) lat 25-50, raczej wykształceni i z dużych ośrodków. Wpis na blogu pojawiają się średnio co 4-7 dni i są podzielone na 3 kategorie: recenzje, sylwetki perfumiarzy oraz składniki perfum. Co myślicie o takiej tamatyce a także o samej nazwie i wyglądzie bloga? Poniżej podaję link:

Cytat

agaripizmo.pl

Z góry dziękuję za wszelkie oceny.
Załączam też screen ze strony głównej z najnowszym postem u szczytu. kolejne pojawiają się poniżej niego wraz z thumbnail phote i pierwszym akapitem a po kliknięciu w READ MORE można przejść to pełnej wersji danego wpisu
[opinia] ŻonaBloguje.pl - oceńcie mnie!
Cześć.

Blog powstał po wielu próbach i błędów, jak i czasie.
Zabrakło odrobinę motywacji, a miałby już ze 4 lata, ale cóż - czasu się nie cofnie.

Chciałbym, abyście ocenili co się tylko da, napisali do Waszym zdaniem można dodać lub/i zmienić. Co Wam się podoba - i można to rozwijać, co wyrzucić, bo Was irytuje.
Sam blog ma prawie miesiąc, ale ja - jedynie pomocnik, włożyłem wiele wysiłku w niego (edycja szablony, dodatki etc.) i mam nadzieję, że nie pójdzie to na marne.

Celem było stworzenie bloga, który będzie przejrzysty, a jego zawartość będzie na tzw "poziomie".
Nikt nie ma na celu zrobienie z niego top 1 i zarabianiu niczym Lewandowski.
Ów strona jest trochę takim wypełnieniem wolnego czasu, podzieleniem się swoimi opiniami.

Czekam na Wasze opinie!

Cytat

ZonaBloguje.pl
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[opinia] nowy szablon na bloggera - blog modowy Meri Wild
Szablony na blogspota robię już od dłuższego czasu, zazwyczaj według konkretnych wytycznych, podesłanych w wiadomościach prywatnych lub inspirując się tym co znajdę w internecie. Od czasu do czasu warto jednak zasięgnąć opinii innych, szczególnie tych, którzy sami tworzą blogi lub je czytają.

Na blogu MeriWild wstawiłem ostatnio jeden z moich najnowszych motywów, opartych - już przynajmniej w połowie - o nowe kody na bloggera. Do całkowitej przesiadki jeszcze trochę brakuje, ale w tej postaci wszystko powinno grać bez zarzutu.

Strona główna ma prezentować duże posty, natomiast na podstronach kategorii (etykiet) oraz wyszukiwania postanowiłem wprowadzić kwadratowe kafelki. Według mnie usprawnia to przeglądanie archiwum. Do tego kilka smaczków jak:
- dodatkowa wyszukiwarka w miejscach, gdzie nie ma treści lub błędnie wpisano adres strony
- jak element wyświetla się jeden na stronie, to jest nieco większy
- podstrony bez paska bocznego
- spersonalizowana strona about i collaboration
- najnowsze zdjęcia z instagrama pobierane bezpośrednio, przez api
- tekstowa sekcja z polecanymi wpisami - wystarczy przydzielić etykietę
- graficzny gadżet popularnych postów - w postaci dużych miniatur
- numerowane przewijanie stron

Szablon dopasowuje się do szerokości ekranu, więc nieco inaczej wygląda na dużych ekranach, laptopach czy komórkach - ma być czytelnie. Czy się udało?

Dajcie znać co sądzicie ogólnie o tym szablonie na blogspota, co Wam się podoba najbardziej, co najmniej, czego może brakuje lub jest za dużo?

link do bloga z podglądem => http://www.meriwild.com/

poniżej zrzuty ekranu:

kategorie: https://forum.blogowicz.i...e8cc7000002.png
komórka: https://forum.blogowicz.i...f17d1ca44dd.png

---
jeżeli ktoś ma ochotę dodać swoje trzy grosze, ale nie ma tutaj konta lub dostępu, to może skomentować na:
fb => https://www.facebook.com/...542148585817456
g+ => https://plus.google.com/u...sts/R5qFfetZkRR
Pierwszy blog. Własna domena czy darmowa subdomena?
Witam!

Chciałbym zacząć pisać bloga i mam pytania. Pierwsze to czy wybrać własną domenę czy zewnętrzną? Drugie to, gdzie najlepiej założyć swojego pierwszego bloga. No i ostatnie. Czy kiedy będę chciał kiedyś przejść na własną domenę to czy można przerzucić stare wpisy na swoją domenę?

To na razie tyle.

Dziękuję i pozdrawiam! 😀
Ostatni post Odpowiedzi: 4
[opinia] Blog popularnonaukowy - co sądzicie?
http://somatyczny.blogspot.com/
Wielokrotnie zmieniałem platformy by w końcu osiąść na blogspot.com, udało mi się, jak mniemam, znaleźć odpowiedni szablon by stworzyć niebrzydką stronę.
Dotychczas ludzie "czepiali się" długości wpisów. Wiem, że nie są długie, ale niekiedy nie ma możliwości dłuższego rozpisania się, szczególnie gdy podaję jakąś jedną informację, ciekawostkę.
Ostatni post Odpowiedzi: 79
[porada] Polityka prywatności
Ponieważ dodałem do bloga opcje subskrypcji to zgodnie z polskim prawem jestem administratorem danych wobec czego powinienem mieć politykę prywatności. Czy ktoś dysponuje jakimś uniwersalnym wzorem? Bardzo proszę o pomoc.
[ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji
Witajcie! Bloga Rajdowa Kolekcja prowadzę już prawie półtorej roku. Przedstawiam na nim swoją kolekcję modeli samochodów rajdowych w skali 1/43. We wpisach, oprócz zdjęć i krótkiej recenzji modelu, staram się przedstawić trochę historii związanej z danym samochodem/kierowcą/rajdem.

Staram się pisać w taki sposób, aby nawet osoby nie interesujące się za bardzo motoryzacją były w stanie zrozumieć o co chodzi. Unikam specjalistycznych terminów jak ognia, co nieraz jest nielada zagwozdką ;)

Ostatnio udało mi się dogadać z jednym z kolekcjonerów i zdjęcia wykonuję u niego w namiocie bezcieniowym oświetlonym dwoma lampami za pomocą jego aparatu.
Staram się też w wolnych chwilach odświeżać starsze wpisy o nowe zdjęcia i poprawiać tekst.

Dosłownie kilka dni temu jeden z fanów Rajdowej Kolekcji na Facebook'u podesłał mi projekt nowego loga, które bardzo przypadło mi do gustu i postanowiłem je wykorzystać.

Po wrzuceniu nowego logo postanowiłem pójść za ciosem i zmienić całkowicie wygląd strony. Pozbyłem się części animacji i efektów, a te co zostały, zostały ujednolicone. Cała szata graficzna zmieniła się dość znacznie. Zgodnie z paroma już wcześniejszymi sugestiami, postanowiłem pójść w biel i kontrastową czerń. Doszły też lżejsze czcionki. Szablon pozostał responsywny. Dodatkowo, przykleiłem menu główne, na którym pojawia się logo strony (o ile jest na tyle miejsca).

Dajcie mi proszę znać, jak podoba się wam wygląd strony po tych dużych zmianach. Czy zdjęcia wyglądają teraz lepiej? Wpisy potrafią zaciekawić?

Pozdrawiam, Damian! :)

Tak teraz wygląda strona:

A tak wyglądała wcześniej:

Stary wygląd można też zobaczyć na internet archive: http://web.archive.org/we...a.blogspot.com/
Ostatni post Odpowiedzi: 15
Jak najszczersze opinie mile widziane
Czyli blog, który w ostatnim czasie przeszedł sporo zmian, a jest redagowany przez laika, prosi o opinie. Co jest dobrze, co źle, co warto zmienić. Zastosowałem się do kilku znalezionych tutaj rad, na przykład wyleciał tak znienawidzony przez wszystkich licznik :D

Ale bezpośredni, indywidualny wgląd więcej pomoże. Nie chciałbym zaśmiecać blogosfery jakimś stylistycznym potworkiem. Najważniejsza jest treść, ale cukierek opakowany w papier toaletowy gorzej się sprzeda.

Tylko szczerze, i dobre i złe rzeczy. I z góry dziękuję!

A, bym zapomniał, link do bloga :D http://kaginbooks.blogspot.com/
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[opinia] Świat Wojowniczki
Witajcie! Jakiś czas temu założyłam blog, ale obecnie zawiesiłam na chwilę pisanie - muszę się porządnie zastanowić nad tym, jakie dokładnie treści będę publikować. Nie chcę jedynie wrzucać niepowiązanych z sobą postów, chciałabym, żeby miało to ręce i nogi. Dlatego też proszę Was bardzo o opinię.

Adres bloga to: Świat Wojowniczki

Zależy mi zwłaszcza na ocenie:
-czy blog jest spójny
- czy widzicie powiązanie ze sobą postów
- czy nie brakuje Wam jakiegoś motywu przewodniego, wspólnego kierunku
- co myślicie o nazwie: w adresie mam "Świat Wojowniczki", a w nagłówku "Wojowniczka" - czy nie jest to mylące, czy nie lepiej ujednolicić?

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie!
[Opinia] Proszę o opinię na temat D&P bloga
Nawet nie wiecie jak bardzo jestem zdenerwowana pisząc ten post. Właściwie nikt nigdy nie oceniał mojego bloga, a chętnie dowiedziałabym co o nim myślicie.

Przede wszystkim zależy mi na opinii dotyczącej szablonu, a także samej tematyki bloga i postów - czy w ogóle chce się je czytać.

Bardzo proszę również o wskazówki - co mogłabym zmienić/poprawić, co razi (w wyglądzie itd.) oraz co Wam się podoba. Krytykę przyjmę z wielkim zaciekawieniem i na pewno wezmę ją sobie do serca.

Prowadzę bloga od 2009 roku (wcześniej blog.pl) razem z moim mężem (dołączył w 2011 roku). Na blogu można znaleźć recenzje kosmetyków damskich i męskich, a także porady dotyczące urody i sprzątania. Wspominam również o diecie wegetariańskiej na którą przeszłam rok temu - moje doświadczenia związane z postrzeganiem tego przez inne osoby, krytyką innych i przepisy wege.

Dlaczego króliki na głównej - 3 lata temu adoptowaliśmy uszaka z SPK i od tego czasu kompletnie oszaleliśmy na jego punkcie :) a dwa uszaki, bo to blog damsko-męski :)

Ok, to by było na tyle - oceniajcie i nie bójcie się krytykować. Z góry bardzo dziękuję :)

Link do bloga:

Cytat

dpblog.pl - D&P blog
Ostatni post Odpowiedzi: 23
[opinia] Poproszę o szczerą ocenę ;)
Panowie i panie. Mój założony niedawno blog prosi o szczere opinie. Blog całkiem świeży, zapostowałem dpiero trzy razy ale może coś z niego wyciśniecie :) Chodzi mi o przekazywane treści; styl pisania; czy za krotko, czy za dlugo; czy wszystko jest przejrzyście pisane czy robi się bałagan. Z góry dzięki;)

http://nieprzecietny-milosnik.blogspot.com
[opinia] Potrzebna porada odnoście kolorystyki bloga
W krótkim odstępie czasu planują zmodernizować swój blog:

Cytat

glosniewazny.pl - Głos Nieważny

gdyż nie czyniłem tego od jego powstania, do zmiany jest ogólnie loyaut, największy problem nieekspansywny motyw.

Moje pytanie dotyczy jednak tylko jednego elementu kolorystyki, zarzucono mi bowiem, że połączenie czarnego z zielonym bardzo męczy wzrok. Czy wy również odnosicie takie wrażanie?
[opinia] co sądzicie o moim blogu?
witam serdecznie
dwa tygodnie temu założyłem spontanicznie bloga. jestem kompletnie zielony w tym temacie. chciałbym się doradzić osób bardziej doświadczonych - co zmienić, czy jest w porządku, czy treść się podoba.
zdecydowałem się na szablon od grafiterki, ponieważ bardzo mi się spodobał. wiem, że brakuje nagłówka ale nie mam jak zrobić bo komputer się zepsuł, a na tablecie jest to awykonalne. nie chciałem też dodawać czegoś przypadkowego z internetu. czekam na opinie i konstruktywną krytykę
pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)

www.czmarkovsky.blogspot.com
Odpowiedzi: 0
1 - 2 ... 90 - 91 - 92 ... 181 - 182